zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

BREAKING NEWS: Montenegro Airlines prekinuo sve operacije

Crnogorski nacionalni prijevoznik, Montenegro Airlines je letom YM103 iz Beograda koji je sletio u Podgoricu u 20:13 prekinuo sa operacijama. Kompanija je, iako je mogla letjeti još par dana, odlučila da nema smisla nastaviti sa operacijama obzirom na odluku Vlade o likvidiranju kompanije.

Prema riječima Vlastimira Ristića, CEO-a Montenegro Airlinesa koje je dao ekskluzivno za zamaaero kompanija je servisirala sve obveze za operacije, osoblje joj je imalo sve potrebne treninge i certifikate, te je kompanija bila fit to fly. Ristić je za zamaaero rekao i: „Osjećam se vrlo nesretno i povrijeđeno, jer je vlast imala snage pomoći hotelijerima, restoranima i nizu drugih poduzeća, poglavito u turizmu, ali nije imala snage i volje pomoći nacionalnog prijevoznika koji je dovodio stotine tisuća turista u zemlju. Ovo smatram nepoštenim prema radnicima Montenegro Airlinesa“. Ristić je izjavio i da će pokretanje nove kompanije biti vrlo teško pošto će većina radnika, poglavito pilota i mehaničara, potražiti radno mjesto u inozemstvu, te sigurno neće čekati 9 mjeseci bez posla i uz mogućnost gubitka licence.

U I. mjesecu Montenegro Airlines je trebao imati oko 60% letova iz Crne Gore. U ovom momentu Crna Gora je izgubila 28 od 59 tjednih letova te će Tivat ostati na samo 4 tjedna leta, a Podgorica na 27 tjednih letova, manje od 4 dnevno. Podgorica od danas više neće biti povezana sa Frankfurtom, Ljubljanom, Parizom i Zurichom, a od prvog mjeseca i sa Bečom.

Za očekivati je vrlo skoro povećanje broja letova Air Serbie, te eventualno objava nastavka letova Austriana i nakon 8.1. do kada je Austrian prvotno planirao operacije. Niz ljudi iz struke je ustvrdio da je ovo politička, a ne zrakoplovna, ni turističko-gospodarstvena odluka. Na bankrotu Montenegro Airlinesa najviše će profitirati Air Serbia obzirom da će od sada jedina ozbiljna konekcija iz Crne Gore biti preko Beograda, a izvori bliski kompaniji naglašavaju da Air Serbia planira preuzeti gap nastao zatvaranjem Montenegro Airlinesa.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Montenegro Airlines

0 Komentar/a
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!