zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Air Serbia povećava broj letova za Crnu Goru

Air Serbia je izdala priopćenje da će pratiti potražnju za Crnu Goru i prilagođavati svoje kapacitete tim promjenama. Izvori iz same kompanije su nam potvrdili da će se povećati broj frekvencija za Tivat, sa intencijom da letovi budu svakodnevni ili bar pet puta tjedno, te da je intencija da se linija Podgorica-Beograd poveća na dva dnevna polaska ove zime. Letovi Air Serbie na ovim linijama su bili prilično prazni i kompanija stoga nema pretjerane potrebe povećavati broj letova nego se nada povećati popunjenost i isplativost letova. Svakako kompanija neće povećati broj letova na onoliko koliko su imale obije kompanije u code-share, a što je početkom zime bilo 21 let za Podgoricu i 12 za Tivat, u prošlom tjednu 18 letova za Podgoricu i 10 za Tivat.

Naravno, broj putnika će se povećati i zbog činjenice da će potencijalni putnici sada jedinu ozbiljnu konekciju imati preko Beograda, te više neće direktno moći letjeti za Frankfurt, Paris, Zurich i Ljubljanu. Tek treba vidjeti hoće li Austrian nastaviti letove za Podgoricu nakon 8.1. sada kada Montenegro više neće letjeti na ovoj liniji na kojoj je bio u code-share sa Austrianom. Od početka IV. mjeseca se očekuje bitno povećanje letova i frekvencija Air Serbie i iz Podgorice (na 3-4 dnevno) i iz Tivata (na 5-6 dnevno).

Također ostaje za vidjeti što će biti sa putnicima koji su kupili karte na 28 tjednih letova Montenegro Airlinesa, poglavito u ova praznična vremena, obzirom da dijaspora i ostali putnici koji su došli iz inozemstva u Crnu Goru nakon Nove godine moraju nekako doći nazad na polazne aerodrome. I tu je Vlada Crne Gore napravila ogroman propust jer je kompaniju trebala zatvoriti 11.1. nakon što se svi ti putnici vrate na svoja polazišta, a ne sada, te ostaviti tisuće putnika bez racionalnih opcija. Jedina realna opcija za te putnike je konekcija sa Air Serbiom preko Beograda i Austrianom preko Beča, bitno manje realna sa Turkishem preko Istanbula, naravno uz dodatan trošak kupovine nove karte.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Serbia

0 Komentar/a
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!