zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Croatia najviše letova početkom XII. mjeseca

U drugom tjednu XII. mjeseca najviše letova u regiji imala je Croatia Airlines, njih 166, pa Air Serbia (157), treći je Wizz Air (140), pa Ryanair (91), Turkish (74), Austrian (55), Lufthansa (54), Eurowings (31), easyJet (29), 10. je KLM (26), slijedi Trade Air (26), LOT (24), Air Montenegro (23), Pegasus (22) i Swiss (21). Iskreno razočaranje su Eurowings, easyJet i Lufthansa koji tijekom ljeta imaju daleko više letova, a sada im je prisutnost simbolična.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Croatia Airlines

26 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Ranko Ilić mi danas rekao da bio natječaj za Predsjednika uprave CROATIA AIRLINES. Zvao Marka i Tončija. Prvi nema pojma, a drugi zna i kaže da se samo Jasmin prijavio. Ovo ispod radara prolazi.

Zašto ste obrisali komentar?

Čekamo s nestrpljenjem taj vaš delete komentar, ali ga niste objavili?

@anonymous 13.33: upravo tako. Tužbe pljušte sa svih strana…
Iako vam nismo dužni ovdje polagati račune, ipak za vašu informaciju: ja sam to saznao iz mojih izvora u OU jučer (21.12.) u 11.33, moj post preko WhatsApp gospodinu Šćuricu išao je u 11.43 na što mi je on odgovorio da je i on već saznao i da vijest ide. U to doba Croatian Aviation to još nije ni u naznakama to znao… Sve imam dokumentirano sa vremenima. Čisto zbog ovakvih kao što ste vi. Pridjev ću izostaviti jer sam dobro odgojen…

A to sto smanjuje iz Pristine za Zagreb? Toga nema?

Na koliko se smanjuje? Tacno sam znao da nema nista od ove linije, nikada mi nije ni imala nesto posebno smisla posebno jer se ne nude konekcije ni na jednoj strani.

Na 2x nedeljno.
Sad ce biti prica kako OU nema veze sa tim, kako njih bas briga za LF, cak i da im odgovara da bude sto manje putnika jer laksi teret – manji troskovi…

Nije to OUova linija, oni samo imaju codeshare na istoj. O svemu odlučuje MyWings.

OU za sada daje svoj dragoceni Q400

Ne “daje” nego “iznajmljuje” i to je velika razlika!

@anonymous 08.19: I što je u tome krivo? Još jednom za polako pročitati: OU je avion za tu liniju dala u najam TDR i za taj let su plaćeni bez obzira koliko putnika u mašini bilo. Riziko punjenja je isključivo kod MyWings a to što OU smije mjesta prodavati druga je stvar i nema veze sa najmom. Ako prodaju recimo 5 karata po recimo između OU i MyWings dogovorenih 200 € za neki let, onda će im se od cijene najma oduzeti tih 1000€ i sve je opet u redu. Ako ne prodaju, ne oduzima se ništa od cijene najma.

Pa smanjuje broj frekvencija za 1/3. Nije malo.

Joj ta Croatia i nesto “najvise ili najvece kod nje”. Sve je full najvise i najvece osim putnika ☹️

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!