zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Ryanair više nema velikih kašnjenja u Zagrebu

Ryanair je prošli tjedan imao vrlo mnogo kašnjenja u Zagrebu, što svakako nije karakteristično za ovu kompaniju. Bilo je kašnjenja i preko 10 sati, pa čak i otkazivanja letova. Ta kašnjenja su bila daleko manja od onih Air Serbie ili Wizz Aira u Beogradu, ali su ipak bila vrlo značajna. Sada su se ove operacije stabilizirale i Ryanair je u četvrtak imao 7 letova na vrijeme, te 4 leta koja su kasnila manje od sat vremena. Nažalost imao je i 1 otkazani let (Bauvais). To znači da je 58,3% letova imao na vrijeme. U petak je Ryanair imao 7 letova na vrijeme, te je po jedan kasnio manje od sat vremena, jedan 1-2 sata i jedan 2-3 sata, što znači da je 70,0% letova bilo na vrijeme.

Croatia Airlines je u četvrtak imala 20 letova na vrijeme i 10 letova je kasnilo manje od sat vremena. Nije imala dužih kašnjenja od sat vremena, ni otkazivanja. To znači da je kompanija imala 66,7% letova na vrijeme. U petak Croatia Airlines je imala 14 letova on time i 10 letova koji su kasnili od 16 do 59 minuta, ogromna većina do 25 minuta. To je 58,3% letova na vrijeme.

Wizz Air je u četvrtak iz Beograda imao 4 leta na vrijeme, 1 let je kasnio manje od jednog sata, 3 leta su kasnila 1-2 sata, 3 su kasnila 2-3 sata i 2 više od 3 sata. Najviše je kasnio let za Maltu, čak 11:15 sati. Wizz Air je u četvrtak otkazao 1 let. To znači da je kompanija imala 30,8% letova na vrijeme. U petak Wizz Air je imao 3 leta na vrijeme, 4 leta su kasnila 16 do 59 minuta, 3 su kasnila 1-2 sata i 1 više od 2 sata. To znači da je Wizz Air imao tek 27,3% letova na vrijeme.

Air Serbia je bitno popravila stanje sa letovima iz Beograda i isto više nije kaotično kao prošli tjedan. Ipak kompanija je u četvrtak imala tek 28 letova na vrijeme, 30 letova je kasnilo do sat vremena, 16 od 1-2 sata, i 3 od 2-3 sata. Kompanija nije imala otkazanih letova. To znači da je kompanija na vrijeme imala 36,4% letova. U petak je Air Serbia imala lošiju situaciju: 10 letova na vrijeme, 42 leta su kasnila 16 do 59 minuta, njih 26 je kasnilo 1-2 sata, 5 je kasnilo 2-3 sata, a 2 više od 3 sata. To znači da je Air Serbia imala samo 11,8% letova na vrijeme.

Dakle u petak je stanje bilo sa letovima na vrijeme:

  • Ryanair 70,0%
  • Croatia Airlines 58,3%
  • Wizz Air 27,3%
  • Air Serbia 11,8%

 

Istovremeno je dugih kašnjenja u petak bilo:

  • Croatia  Airlines 0 letova
  • Ryanair 2 leta
  • Wizz Air 4 leta
  • Air Serbia 33 leta

 

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Ryanair

25 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Kakva je to među narodna zračna luka koja posluje s ryanom🤣

Kako to sad-Rajan prošle nedelje imao velika kašnjenja u Zagrebu? Niste o tome napisali nijedan članak, nego tek sad, kad se, kako kažete, situacija stabilizovala, vi objavljujete ovaj tekst.. Zašto tako ne radite kad se radi o Er Srbiji i Beogradu, nego nas svaki dan bombardujete tekstovima o tome?

Pa kako kašnjenja Rajana od preko 10 sati i otlazivanja letova nisu ekstremni? Tako navodite u ovom članku… ako tolika kašnjenja nisu razlog da o tome odmah napišete članak, nego posle nedelju dana kad se sve stabilizuje, onda nemojte da pišete ni o Er Srbiji.

Зато што се зна када се негативне ствари о Хрватској објављују, тј. само када се може повући паралела са Србијом. У супротном се ћути као о релативно лошим резлтатима хрватских аеродрома, отказивањима и смањењима од стране OU, кашњењима итд.

Ма какви, напишете један негативан чланак о Хрватској у шест месеци

Od ovih 14 za Hrvatsku sto ste naveli skoro nijedan nije imao negativan ton, vecina su cisto informativnog karaktera. Samo 2 su zaista bila negativna i to ovaj o vrlo losim rezultatima OU i OU bez ikakve strategije.

Nemojte se brukati ovoliko, pa ponašate se kao da Vam je mržnja i zavist pojela čist razum i sposobnost rasuđivanja…

Што би рекли да сте ви слепи поред очију. Постоји разлог зашто је број коментара опао, људи су га прочитали

Nacionalisto, mrzitelju ljudi, piše se o letenj zrakoplova a ne bolestima koje imaš

A ne pominje se kasnjenje FR pre neki dan iz Brisela od preko 13 sati…

Ili FR koji je u sredu imao samo 3 leta na vreme od njih 12…

Niste uzeli dan kada je FR imao veca kasnjenja. Zbog cega? Zasto ste taj dan zanemarili?

Kasnjenje od preko 13 sati nigde niste spomenuli, niti ste o njemu pisali. To nije znacajno kasnjenje? Cestitam.

U danu kada je ZAG imao velikih kasnjenja na 18 letova takodje to niste spomenuli. To je bilo 31% svih letova. Pobogu! Svaki treci let je taj dan kasnio vise od 45 minuta. To isto nije znacajno? Cestitam.

Gdine Alene pušti se ovoga Anonymosa vidite da Vas provocira. Svi su oni isti a i realisti po njima i ako to njima odgovara !

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!