zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Analize

NAJAVE: Croatia više letova nego Air Serbia

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Croatia Airlines

Croatia je povećala broj letova u IV. mjesecu. Dok je u II. mjesecu letjela tek 74 tjedna leta u cijeloj mreži u IV. mjesecu će imati čak 129 tjednih letova. Na gotovo svim linijama povećan je broj frekvencija, a obnovljene su i linije: Zagreb-Beč, Zagreb-Minhen, Zagreb-Brač, Split-Osijek, Dubrovnik-Frankfurt, Dubrovnik-Minhen i Dubrovnik-Osijek.

 

116 tjednih letova iz Zagreba

Iz Zagreba Croatia tijekom IV. mjeseca leti:

Croatia iz Zagreba leti 116 letova na 17 linija, uključujući code-share partnere, dok Air Serbia u Beogradu leti 121 let na 28 linija uključujući i code-share partnere. U IV. mjesecu kompanija još uvijek ne leti za Bukurešt.

Nikako ne mogu dokučiti logiku Croatie da leti iz Zagreba za Minhen samo jednom tjedno, utorkom, poglavito obzirom što je Lufthansa odustala od letova za Minhen. Croatia bi trebala letjeti za Minhen svakodnevno ili bar 5 puta tjedno.

Croatia i Air France su konačno sinkronizirali redove letenja iz Zagreba pa imaju 6 tjednih letova, svaki dan osim srijede, pri čemu Croatia leti utorkom, četvrtkom i nedjeljom, a Air France ponedjeljkom, petkom i subotom.

Za razliku od toga Croatia nije sinkronizirala red letenja sa Austrianom iz Zagreba, pa tako lete četiri dana u tjednu, jel Austrian leti ponedjeljkom, srijedom,  petkom i nedjeljom, a Croatia umjesto da je odabrala neki drugi dan u tjednu (logičan bi bio četvrtak), leti 2. dnevni let petkom! O bože!

 

Ostali hrvatski aerodromi

Iz Splita Croatia tijekom IV. mjeseca leti:

I ovdje nikako ne mogu dokučiti da su letovi sa Lufthansom toliko nesinkronizirani. Croatia i Lufthansa lete za Frankfurt 2 dnevna leta subotom i nedjeljom, no od ponedjeljka do srijede nema ni jednog leta (ponedjeljak bi bio logičan), tako 6 tjednih letova operira samo 4 dana u tjednu. I za Minhen 5 tjednih letova operira 4 dana u tjednu, a ni jednog leta nema od utorka do četvrtka (četvrtak bi bio logičan). Iz Splita još uvijek u IV. mjesecu ne lete ostale sezonske linije osim Osijeka.

Za Dubrovnik Croatia leti u IV. mjesecu:

Iz Dubrovnika u IV. mjesecu ne leti ni jedna sezonska linija osim Osijeka. Iz Pule i Zadra Croatia leti triangl vezu Zagreb-Zadar-Pula, četvrtkom, subotom i nedjeljom. Iz Rijeke name letova, dok iz Osijeka leti jednom tjedno od 11.4. za Split i Dubrovnik.

Croatia veliku većinu letova leti sa Q400, i tu je u velikoj prednosti spram Air Serbie. Naime, em je Zagreb sat vremena bliže Srednjoj i Zapadnoj Europi, pa na više linija može operirati Dash 8-400, em je taj avion bitno brži od ATR-72 pa mu bitno manje treba za duže linije, a na linijama do sat i pola je zanemarivo sporiji od A319. U konačnici Dash 8-400 je dizajniran za letove do dva sata i na njima je isplativ, dok je ATR-72 dizajniran za letove do 500 km i na njima je isplativ, a za letove duže od sat vremena je istinski „tlaka“ i gubi novac. Croatia sa A319 leti većinu letova prema Amsterdamu i Parizu, sve letove prema Londonu, te pokoje letove prema Frankfurtu, Dubrovniku i Brusselsu.

Istim Croatia u cijeloj mreži ukupno leti 129 tjednih letova na 22 linije uključujući i code-share partnere. Air Serbia leti 123 tjednih letova na 29 linija uključujući code-share partnere.

60 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji Najbolje ocijenjeni
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Poštovani Alene,
Ovo bi trebalo da bude vest iz regiona na portalu zamaaero.com :
Dva puna aviona Albawings (od ukupno 3 aviona koliko ih ima) su doletela sa svojim osobljem i osobljem aerodroma Tirana da obave vakcinaciju u Beogradu s obzirom da to do sada nisu mogli obaviti u Tirani: Tirana 2B 711 07:00 Sleteo 07:02
Tirana 2B 713 08:00 Sleteo 07:55
Po završetku vakcinacije oba aviona su odletela nazad za Tiranu:
Tirana 2B 712 16:00 Odleteo 16:34
Tirana 2B 714 17:00 Odleteo 17:18

kada ce Anadolu u ZAG?!

Obozavam Alene da brises komentare koji apsolutno ne vredjaju nikoga..bitno je da ih ti procitas. 👍

Izgleda da samo Croatia i ostaje, svi ostali odlazu letove u nedogled.

Ovi koji na svakoj temi, u ovom konkretnom slučaju, avioprijevoznicima strastveno pristupaju nisu mrdnuli van kvarta, a kamoli grada. Pazi ti što njih muči, jel AS leti na 29 ili 28 linija, odnosno dal CA ima let više ili manje.

Autor je napravio još jednom super tekst, dao važne informacije za ljude koji stvarno lete ili planiraju letjeti i shodno tome čemu služe autorski tekstovi, dao svoj osvrt.

A ovi koji strastveno navijaju za AS ili CA, znaš da nigdje nisu letjeli nikada jer prosječnom putniku ponajmanje je važno kako se kompanija zove. Drago mi je što, ako već nemam mogućnost direktnog leta, imam opcije iz ZAG za Beč ili Munchen koji su odlično povezani za bilo što dalje što mi treba. Jednako tako netko iz Beograda razmišlja. A političke rasprave i ove “nebo i zemlja” komentare vode oni kojima je domet otić u lokalnu birtiju

AS jest najveći i nalepši što god vi napisali. Razumem potrebu da minorizirate uspehe AS, no on je nebo i zemlja spram OU i drugih u regionu.

jeste vi to uzeli tuđi pseudonim? Ja se ne sećam takvog max-a

samo sam uzeo tudju izjavu (pisalo je to za Beograd), pa prilagodio ovoj temi. Da malo prikažemo cijeli taj teatar apsurda u komentarima.

“nalepši”
ahahhahahah, zamislite ovo, najljepša kompanija.

hahahahaha Mora bit da je onda JU naprema UIA “podzemlje i svemir”

Interesantan podatak bi bio koliko koja kompanija ima “svojih” letova bez codeshare ugovora. A kod UO trebalo bi izuzeti PSO letove. To se leti pa se leti pa da je prazan avion.
Pitanje za autora, a vezano za PSO, da li bi bilo normalnije da PSO letovi važe samo tokom zime tj “mrtve” sezone. Glupo je finansirati PSO kad se traži karta više.

Evo pokusacu vam ja dati odgovor na broj ”svojih” letova za prvu sedmicu u aprilu, dakle od 1-7 aprila.
CA iz Zagreba ka svetu (od 1-7 aprila) ‘cisto svojih’ letova ima 98.. Najvise za Frankfurt 26 i Dubrovnik 16…
CA iz Splita ima (od 1-7 aprila ) svojih 7 letova. Najvise za Rim 3 , zatim Frankfurt 2 i Minhen 2.
Split-Zagreb nisam racunao jer bi ispalo da racunam i povratne letove onda jer gore u ovih 98 letova iz Zagreba spadaju i letovi za Split ,takodje vazi i za Dubrovnik,ne racunam 16 letova Dubrovnik-Zg jer su to povratni letovi..

AS iz Beograda ka svetu (od 1-7 aprila) ‘cisto svojih’ letova ima 109.. Najvise za Podgoricu 14,Tivat 9, Cirih 8…
AS iz Nisa ima (od 1-7 aprila) 2 leta ka Hannu

Od 1-7 aprila , svojih letova
CA=105
AS=111

CA iz Splita od 1-7 aprila ima ”svojih” letova 7 bez code-share,kao sto je covek i trazio.
CA=Split-Minhen 02.04 i 05.04 , dakle 2 leta, ostalo Lufthansa leti.
CA=Split-Rim 01.04 ,02.04 i 05.04 , 3 leta.
CA=Split-Frankfurt 01.04 , 03.04 dakle 2 leta ,ostalo Lufrhansa.
To je 7 letova.
Izvor sajt Croatia Airlines.

Sta i? Covek je trazio info na tu temu ja sam bio istrazivackog duha pa potrazio i doprineo dijalogu na ovom portalu, ja sam racunao da cu dobiti ponudu da pisem za vas portal zbog ove istrajnosti i istrazivackog duga, al slaba vajda izgleda..

Uopće se ne bi složio po pitanju hrvatskog PSO programa. On nije idealan, ima nedostataka i mana definitivno, no da je besmislen, nije. PSO se financira svake godine u periodu od 4 godine, i kompanija treba operirati određen broj letova tijekom određenih razdoblja godine da bi dobila novac. Nema nikakvog smisla da PSO vrijedi samo tijekom 9 mjeseci na pojedinim linijama, a na nekima ne. Imalo bi smisla da se zbog više profitabilnosti na pojedinim linijama tijekom određenih perioda godine sreže iznos koji će se dobiti na kraju godine, ali ne i da se ugovor raskine tijekom ljeta. Ako se ne varam, PSO iznos za Croatiu je srezan u ugovoru koji je sada na snazi u usporedbi sa ugovorom iz 2012. Koliko se u Hrvatskoj daje za PSO je ništa naprema Litve koja za 5 tjednih letova između Londona Citya i Vilniusa sa E195 daje 5.7 mil. ili Italije koja sa 68 tjednih letova sa ATRovima tijekom sezone iz Lampeduse i Pantellerie daje 38 mil. eura.

Imate li primjere takvih linija gdje se novac plaća samo zimi za PSO, a tijekom ljeta linija nije pokrivena od strane PSO?

Gde mozemo naci ta dva clanka? Bas bih voleo da ih procitam.

Moje misljenje je da autor ima potpuno pravo da postojece podatke prezentuje kako on hoce i to je nesporno .
I da ispravno je reci da Croatia ima vise letova nego Air Serbia jer je to istina koja prizilazi iz njegove analize.
Ali se ovi podaci mogu posmatrati i drugacije i to Alen veoma dobro zna .
Ja bih stavio drugaciji naslov ali on sigurno ne bi proizveo veliki broj komentara kao sto ce ovaj Alenov.

Nadam se nekoj analizi ove price To Montenegrom i Luftika.

Nije mi jasno ovo oko hendikepa ako je popunjest dobra.
Oko naslova se slazem.
Ako je lufthanza izabrana kao savetnik To Montenegra gde to vodi?A izgleda da jeste.

Lufthansa Consulting je vrlo vezana za Lufthansu i ima more projekata baš za njih. Trude se da ostave utisak da nije tako.
Cene njihovih konsultanata su ogromne i zaista mi nije jasno ko i zašto je došao na ideju da njih angažuje. Pogotovo ako se zna da Crna Gora a i ostatak regiona ima sasvim dovoljno stručnjaka i mnogo kompleksbije projekte da ostvare. 2M ima bar prvih par godina jako jednostavne korake. Prvo letovi za Beograd a posle za Rusiju i Ukrajinu.

Dobro jutro.
Nije mi jasno kako AS iz Bg leti 123 leta na 28 linija, a u dnu teksta piše “u celoj mrezi” 123 leta na 29 linija?
Dodata je jedna linija a ni jedan let ili?

Drugo pitanje. Imate li informaciju koliko letova imaju Cro i AS u IV mesecu bez code share?
Jer suštinski operater je druga kompanija a ne Cro ili AS, oni rade marketing i nudimo deseticiju iako tehnički ne pokrivaju tu destinaciju..

A pa prijatelju ne ide to tako… onda ne bi mogli da opravdaju naslov 😂

Pa zasto meni odgovarate, ja vas nista nisam pitao 🙄

Da,sad ima smisla tekst,bila je slucajna greska onda u tekstu. Nije sramota pogresiti.
Pa nemamo tablicu za AS ili sam slep?

OT
U vezi teksta gde se pominje Anadolujet samo jedna dodatna informacija da ce ova kompanija otvoriti i liniju ka Beogradu

Kao i kod Wizza, ovdje je važan faktor broj ponuđenih sjedala. Možda JU ima manje letova, no veći broj njih operira sa A319 nego OU.

Kakav divan naslov!

Nevalja to što je OU, eto, u nečem bolja od JU.

o jadan ti 🤣

Pa ne znam ko je ovde jadan ali dobro 😂

ja sam mislio da ste ozbiljno bili odusevljeni naslovom a sada vidim da ste bili sarkasticni.. pardon i izvinjavam se se za “jadan”.

Molim autora da ne objavljuje naslove koji se ne sviđa nebeskom narodu, makar odgovaraju istini.

Aha, pa da ima ukupno 5 komentara od vas. Ovako ima brdo posla, vise para, veci broj pregleda-pozicioniranje bolje.
Zna on odlicno sta pise i u analizama i u komentarima. Eto, tu mu skidam kapu, to mu je jaca oblast od avijacije.
Pre nego sto me napadnete da ga vredjam, ovo je bila cista pohvala.

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

NAGRADNA IGRA

Osvojite 9 starih razglednica (50+ godina) InexAdrije, Lufthanse, Balaira, Air Lloyda i Ju52
tako da nam pošaljite fotke za foto-spotterski kutak

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!