zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Analize

Business lože: Turkish Airlines Business loža

Kada sam pisao o Miles & Smiles loži Turkish Airlinesa čitatelji su govorili „šteta što niste bili u Business loži na Istanbulu ona je daleko luksuznija“. I eto, u petak sam proveo nekoliko sati u Business loži Turkish Airlinesa. I ne, nije istina, ona nije bitno bolja i nije puno veća. Da se razumijemo ni jedna loža u kojoj sam bio nije ni blizu Turkishevim ložama, no Business loža je tek neznatno veća od Miles & Smiles lože, dok joj je raspored gotovo isti.

Obije lože imaju potpuno isti raspored stanica za hranu, osim što business loža ima još jednu dodanu stanicu, sa dva dodatna jela. Obije lože imaju isti broj sjedećih salona, koji izgledaju potpuno identično i iste su veličine. Čak je i u prvom salonu klavir koji sam svira kao i u Miles & Smiles. Obije lože imaju potpuni iste stanice za kavu, voće, te napitke. Ovije lože imaju identičan TV salon, prostor za djecu, pistu za autiće na struju, te WC-e. Jednakog izgleda i veličine.

Ono što Business loža ima je nogometni salon sa dresovima i prostorom za video igru nogometa, simulator letenja, elektroničku stazu za golf i peglanje odjeće (iako gospođa koja tamo radi apsolutno nema što raditi jer baš nitko u četiri sata nije donio ništa na peglanje). Ono što loža nema je prostor za spavanje, ali ima apartmančiće koje mogu dobiti neki od gosti lože (ne svi) i gdje mogu odspavati. Isti dijelovi lože kao i u Miles & Smiles su ormari za prljagu, zona za rad na kompjuterima, zona sa individulanim sa tri strane zatvorenim boxevima za omor, zona wc-a i tuševa, zona sa igram i crtićima za djecu sa modelom aviona, velika pista za utrke autombila na struju, zone za gledanje 12 različitih TV stanica, 5 različitih salona za odmor restoranskog tipa sa stolicama ili foteljama koja je svaka drugačije uređena. I ovaj puta sam boravio u onoj uređenoj u turskom stilu, sa niskim metalnim turskim stolovima i visokim foteljama.

I ova loža je ogromna, čak i nešto veća od Mileas & Smiles lože, ona je potpuno drugi nivo loža. Daleko od svega što u Europi možete posjetiti. Loža radi 24 sata na dan.

Hranu možete uzeti na 7 stanica na kojima se pred vama priprema (tjestenina, roštilj, turski kuhani specijaliteti na žlicu, pite, juha i složena jela, turske pizzete, složenac od mesa na turski način). Uz to postoji i otok sa velikim brojem salata, otok sa narescima, otok sa kolačima, otok sa suhim kolačima, otok sa voćem, kolica sa turskim pecivom sa sezamom, te kolica sa kokicama. Izbor pića je ogroman, no osim zavidnog izbora sokova, jogurta i mlijeka, imate samo pivo. Ostali alkohol se ne poslužuje. Uz to postoji otok sa svježe cijeđenim sokovima, te otok sa raznim kavama, među kojima i turska kava koju djelatnica radi pred vama, kao i otok sa turskim čajem.

Osoblje je vrlo ljubazno. Ovdje nije bila gužva na ulaznoj recepciji, eventualno je bilo 1-2 osobe na jednom  od četiri operatera.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Alen Šćuric

21 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Koji je ovo grad nigdje ne piše?

Alene pozdrav iz Istanbula. Ovde je opsta ludnica I nedostajete nam sa vasim dobrim forama I komentarima.
Ajde gledajte da vas OU ili ZAG povedu dogodine da nam bude jos veselije. Imate dosta veza tako da ce vas sigurno neko soonzorisati.

Veliki pozdrav od nas sa BEG-a.

Valjda užicate nešto sljedeće godine. Puno uspjeha želim!

Alene da li znate da li moze da se udje u ovu lozu na platnoj osnovi ili se mora imati TK ili partnerska karta koja omogucava ulazak? Hvala unapred!

Naravno da se moze platiti ulazak. Kosta 80€.

Da li neko ima informaciju koji loungeovi u Evropi rade 24/7?

Ja znam Maltu i Skopje, ali me zanima da li ih ima jos, ne mogu da nadjem listu online.

Hvala unapred svima.

Lepota je u tome što se ne služi alkohol iako svimoni sa strane cirkajup

I pivo ce uskoro ukinuti.
Svima ce biti dobro ako se alkohol izbaci iz upotrebe. Veliko je to zlo.

Bila u ožujku mjesecu 2023.sve pohvale,sjajno.Neki kažu nema alkohola,nije točno sve vrste,tko želi.Hrana super,ugođaj sve.❤

Alkohol vam je veoma vješto “sakriven” u onom ogromnom prostoru tako što se nalazi na malenim stanicama koje su ostavljene u blizini food stanica, tako da ih jedva možete uočiti. Na jednoj takvoj stanici pronaći ćete vina i pjenušavac. Ranije sam viđao i “malt stanicu” no u posljednjih nekoliko boravaka se ne sjećam da je bila tu. Baš se dobro trude da sakriju alkohol od posjetitelja.

Alene, što se dogodilo sa člankom o ekonomskoj klasi u TK? Ne mogu da pronaći na portalu a htio sam nešto komentirati.

Zar vi stvarno mislite da nemaju alkohol u svojoj glavnoj loži

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!