zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Prvih 5 letova Delte i Uniteda za Dubrovnik 95% puni

Danas u petak slijeće prvi avion Uniteda na liniji Newark-Dubrovnik. Let je krenuo iz Newarka u 19:20 sati po lokalnom vremenu, a u Dubrovnik slijeće u 10:15. Avion se vraća za Newark tek idućeg dana, u subotu 3.7. u 11:20. Kompanija na liniji leti sa Boeingom 767-300. Na letu koji ima 214 mjesta slobodna su samo dva mjesta u ekonomskoj klasi, tj. kupljeno je čak 212 karata. United će za Dubrovnik letjeti u ponedjeljak, četvrtak, petak i subotu.

Na ovaj let veže se Croatia u code-share iz Zagreba, no iako Croatia ima u prosjeku čak 4 dnevna leta za Dubrovnik, konekcije su katastrofalno loše. U dolasku u utorak je vrijeme konekcije prihvatljivih sat i 35 minuta (Croatia odlazi u 11:50). I u petak je relativno dobra opcija jer je vrijeme konekcije 2:25 (Croatia u 12:40). U nedjelju je vrijeme konekcije 2:55 sati (Croatia u 13:15). No u subotu je istinska tragedija. Iako Croatia leti čak 5 letova u subotu, a ujutro je razmak letova 35 mintua, dok je navečer samo 1:20 sati, putnici će morati čekati u Dubrovniku na konekciju čak 6 sati i 20 minuta (Croatia u 15:30). Prestrašno. U povratku je situacija još gora. U utorak je vrijeme konekcije sat vremena (Croatia dolazi u 11:15), u subotu 40 minuta (Croatia u 11:40), no u petak i subotu ne postoji opcija konekcija. Kako pobogu, ako kompanija te dane ima po tri dnevna leta, a United odlazi tek u 11:20 i 12:15 sati. Nevjerojatno!

Istovremeno Delta kreće sa letovima u petak 2.7. kada kreće iz New York JFK u 20:00. Avion slijeće u Dubrovnik idućeg dana u 11:15. Iz Dubrovnika odlazi u 13:30. I Delta na liniji leti sa Boeingom 767-300 koji avion u njihovom slučaju ima nešto više mjesta, 226. Kompanija za Dubrovnik leti utorkom, četvrtkom, petkom i nedjeljom.

Ovo znači da će u dubrovačkoj zračnoj luci u jednom momentu biti čak dva širokotrupca, Unitedov (odlazi u 11:20), te Deltin koji dolazi u 11:15.

Kako nam je rekla ZL Dubrovnik, prvih pet letova Uniteda i Delte imaju po 95% popunjenosti , što je više nego fascinantno i jasno pokazuje da su kompanije bile u pravu kada su pokrenule letove, a stvara optimizam i za iduću godinu kada možemo očekivati više letova i linija, pa ček i vjerojatan povratak Americana u Dubrovnik.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: United

35 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Na jednom regionalnom portalu sam u komentarima prenio vijest da su određeni mediji u HR javili da je LF 95%.
Komentar mi nije prošao adminov check. wtf….

“Na ovaj let veže se Croatia u code-share iz Zagreba, no iako Croatia ima u prosjeku čak 4 dnevna leta za Dubrovnik, konekcije su katastrofalno loše.”
Za ime Boga ima li itko tamo koji želi zaraditi novce u toj kompaniji???

he, pa nece OU zbog jednog dolaska iz EWR, na letu koji konektira 10 putnika za ZAG pogorsat svoje konekcije u ZAG na svoj network. Di je tu smisao??

Baš se pitam gdje su svi oni koji su govorili ništa od ovoga i da će biti tek 2 tjedna leta?

Ma bilo ih je…

“Nema nista od ovolikih letova za DBV. Maks ce biti 2-3 i to je to. Zivi bili pa videli.”

ma neki aleksandar.

Link

To vam je kod teksta da “Dubrovnik najviše širokotrupaca ovog ljeta””. Naravno, netko je bio ljubomoran što United i Delta dolaze u DBV.

Nije mi primilo link.

Evo:

Aleksandar
10.05.2021. 09:55

Nema nista od ovolikih letova za DBV. Maks ce biti 2-3 i to je to. Zivi bili pa videli.
Zagreb je doziveo potpuni kolaps u svakom smislu te reci, ne samo sto se sirokotrupnih aviona tice. Trziste zagreba prolazi kroz krizu identiteta. FR ce sahraniti OU sto znaci kraj nada o uspostavljanju hub sistema….ikada

Lol, nema smisla paliti se na trolove i spominjati ih. Ja jednostavno ne mogu vjerovati kad im citam komentare. Ispalim pa onda i ja odgovaram neprimjereno. I tu oni pobjedjuju.
Sad kad citam kako sam neki dan reagirao prosto mi neugodno sta sam se spustio na taj nivo. .

United dolazi danas ETA 10.31

tri sirokotrupca u isto vrijeme? malo ste falili. dva. ne tri. pobogu, kako teško za prebrojati…

Danas bema dolaznog leta Uniteda! Je vi pratite malo sto pisete??

Prvi United petkom iz EWR za DBV ide 09.07. Danas su stvarno “samo” dva wide-body u DBV.

Delta “pada ” u 10.49. Na web stranici DBV-a se vidi da su vatrogasci za water salut već na poziciji.

Promijenili prilaz: trebal je na 11 ali su ga u zadnji tren “okrenuli” na 29. Vatrogasce se više ne vidi na web kameri… Šteta!

Ma bilo ih je, ali ih kamera nije mogla uhvatiti…

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!