zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

BREAKING NEWS: CEO Aerodroma Crne Gore dala ostavku

CEO Aerodroma Crne Gore, Ana Lončareviće je nakon samo 19 dana na ovoj funkciji, dala ostavku. Ostavka je dana nakon vrlo racionalnog pisma Vladi vezano uz presude za naplatu od Montenegro Airlinesa, koju naplatu je, protivno pravomoćnim presudama, Vlada odbila isplatiti. Govorimo od 9,5 milijuna EUR. Lončarević je u pismu i tražila da se Vlada ne petlja u poslovanje aerodroma te ne donosi odluke o popustima, uvjetima i cijenama aerodromskih usluga što je protivno pameti. Lonačarević je tražila i da Vlada ne traži od Aerodroma da financira Air Montenegro kao što je financirao Montenegro Airlines. Lončarević je na ovu funkciju odabrana kao nestranački profesionalni personal. Lončarević je ostavku podnijela kao moralni čin.

Na mjesto v.d. direktora postavljen je Ognjen Jovanović, član borda direktora. Za razliku od Ane Lončarević, Ognjen Jovović je politički kadar koji pripada novoj poziciji. Jovović je na ovaj posao postavljen iako nema iskustva u zrakoplovstvu. Jovović je do sada 15 godina čekao posao na Zavodu za zapošljavanje. U to vrijeme bio je stečajni upravitelj AD Solana, AD Novi prvoborac, AD Rada Bjelasica, GP Primorje, AD Elektrotehna, te se smatra stečajnim upraviteljem sa najviše radnog iskustva. Radio je i kao sudski vještak, te procjenitelj ekonomsko-financijske struke. Jovović je rođen u BiH, postdiplomski i megistarski studij je dovršio na Fakultetu za hotelijerstvo u Kotoru. Je li hotelijer koji se bavio stečajevima dobar odabir za vođenje aerodroma, toliko specifičnog i škakljivog posla, ostaje za vidjeti. Kako god, CEO treba biti sposoban koordinator i motivator, a ne nužno stručnjak u zrakoplovnom segmentu. Je li Jovović taj i hoće li on biti trajni odabir nove vlasti vidjet ćemo u idućim mjesecima.

Kako god situacija promjene već trećeg direktora u mjesec dana nije dobra za Aerodrome koji su na rubu bankrota. Leševi Montenegro Airlinesa i dalje ispadaju iz ormara. A tek je početak! Tek će ispadati.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Podgorica

0 Komentar/a
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!