zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Lufthansa i Italija potpisali LoI

Lufthansa i Ministarstvo financija Italije su potpisali LoI (Letter of Intent) za prodaju 40% dionica ITA-e. Lufthansa će za to platiti između 200 i 300 milijuna EUR. Ostavljena je mogućnost da Lufthansa u budućnosti kupi i preostale dionice ili dio tih dionica. Lufthansa naglašava da joj je Italija najbitnije tržište nakon matičnog njemačkog tržišta posebno za letove u SAD.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb); foto:ITA

20 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Ијао како ће им лењивци и синдикати које ће морати да преведу из старе Ал Италије упропастити концепцију. Има да се смејемо сви уз пиво и кокице
🙂

Dobiće ITA vrlo jeftino

Sve je ovo jasno, ali mi nije jasno kako Lufthansa dozvoljava sebi da nema dugolinijski saobracaj iz prestonice Nemacke i da su jedino Minhen i Frankfurt gradovi koji imaju Luftjansin dugolinijski saobracaj?

Isto misljenje imam. Opste je poznato da su MUC malo manje, al pogotovu FRA prepuni aerodromi, i komplikovani za transfere. Dodate na to jos “slot restrikcije” (saradnja sa LH da zeznu konkurenciju), i imate savrseno opravdanje za otvaranje Berlina kao hub-a, jos je sada i sve na jednom mestu.

MUC nije kompliciran za transfere. MUC, pogotovo T2 koji LH koristi izuzetno je logično napravljen i transferi su za putnike jednostavni. Čak i sa T1 do T2 je jednostavnije od kada je uveden “airside” bus (iako između 1 i 2 nema toliko tranzitnih putnika). Za FRA se djelomično slažem. Ali BER se neće nikada pretvoriti u HUB za dugolinijski saobraćaj, jer on jednostavno nema potencijala – usprkos činjenici da je Berlin glavni grad.

Tačno. Svi lete samo ne Lufthansa

Nije to tačno. Jednostavno Lufthansa nije razvila Berlin kao Hub.

LoI bi se “po naški” reklo: pismo namjere…

Lol je i sasvim prikladna kratica za rezultat ovog sporazuma. Srozali su uslugu i na matičnom tržištu, a sad će još se pokušati proširiti se na ne baš jednostavno tržište

Da ne spominjemo sindikate koji mogu itekako u dogledno vreme napraviti ono isto sto i u AZ.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!