zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

EKSKLUZIVNO-SMANJENJA: Air Serbia preskočila Swiss u broju letova

U VIII. mjesecu Swiss je imao 20 tjednih letova za Zurich, a Air Serbia bitno manje, njih 13. U ovom momentu Swiss ima 18 tjednih letova, dok Air Serbia ima tek 10 tjednih letova. Razlika je u 8 tjednih letova, čak više nego ovog ljeta.

No, u XI. mjesecu će se situacija korjenito promijeniti. Swiss logično smanjuje broj frekvencija obzirom da zimi ima bitno manje putnika. Tako da će Swiss imati realnih 13 tjednih letova (svaki dan dva, osim ponedjeljkom i subotom jedan i nedjeljom tri). U isto vrijeme Air Serbia povećava broj letova za čak 5 tjedno, tj. na 15 tjedno (svaki dan po tri leta, osim ponedjeljaka i četvrtaka kada ima dva, te utorka i srijeda kada ima jedan dnevni let). Tako da će Air Serbia koja je imala osam letova manje sada imati dva leta više od Swissa.

Evidentno je Air Serbia odlučila boriti se za ovu liniju, jer ako ima više letova nego ljeti, te 50% više nego sada, zapravo pokušava iskoristiti zimski period da preuzme putnike od Swissa te ostvari dominaciju na liniji. Naravno, tek treba vidjeti hoće li biti još kakvih promjena na operacijama, obzirom da će se zimski red letenja definirati tek 15.10.

Još jednom moram izraziti svoje čuđenje kako Air Serbia ima tri dana u tjednu po tri leta, a dva dana samo jedan let. I dok mogu razumjeti da u petak ima treći let, pa čak i u nedjelju nikako mi nije jasno da tako što ima u subotu. Jednako tako nema logike ni da Swiss ima u nedjelju tri leta, a ima samo jedan u ponedjeljak i subotu. Daleko bi logičnije bilo da ima po dva leta u nedjelju i ponedjeljak.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb); foto: Swiss

22 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Juce neko postavio sliku na Instagramu sa ZRH-BUD i mislim da je bilo 10 putnika. Pitam li se kakva im je popunjenost sirom Evrope.

bice ovde jos borbe, dobra vest je da je trziste dovoljno veliko za vise igraca. er srbija ima neke zanimljive konekcije u cirihu ili je bar ranije imala (er europa do madrida npr)

Nije istina da je stavljena na black listu… u Švajcarskoj to je ukinuto jos u avgustu
Pozdrav iz CH

A koji tip aviona planira Swiss da koristi. S obzirom da je tokom leta mahom A321 leteo, tako da je dominacija u odnosu na Air Serbia bila ne samo u broju letova već i u kapacitetu. Ako ima određenim danima A321 i zimi onda teško da gubi

A220

Nista nece biti jer vakcinisani cak I oni sa kineskom mogu slobodno putovati.

Sve ce to biti jos manje. Svacajrska nas je stavila na crvenoj listi pre 2-3 dana.

Sa sajta svajcarske drzave:

Anyone who can prove that they have been fully vaccinated can once again enter Switzerland from a high-risk country, i.e. a country outside the Schengen area. Only those who arrive in Switzerland by plane are still required to take a test, but even this requirement does not apply to persons who have been fully vaccinated or who have recovered from COVID-19.

Crvena lista znaci da drzavljani tih zemalja mogu da udju u Svajcarsku samo ako su vakcinisani (prihvata se Sinopharm). Ostali ne mogu, dakle ne moze sa PCR-om. Takodje, samo vakcinisanima je dozvoljen tranzit preko Svajcarske ka Shenghenskoj drzavi, dok prema ostalim drzavama i nevakcinisani mogu da presedaju.

Pa da, sustinski i nema nekih promena. Ovako i onako vakcinisani uglavnom i putuju avionom. Fino od CH sto je priznala i Sinopharm.

Kako to mislite ”Ovako i onako vakcinisani uglavnom putuju avionom”? A nevakcinisani i oni koji su prelezali, sta oni rade?

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!