zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Analize

Kako doći do aerodroma

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: ZL Zagreb

Iskreno baš svaki puta razmišljam kako doći do aerodroma i što mi je jeftinije. Najjeftinija opcija je da vas prebaci supruga ili netko od prijatelja ili rođaka. Mene takav opcija košta: 33,5 km x 4 puta jer netko vas odbaci i vrati se kući, pa još jednom kada dođe po vas = 134 km x 0,15 EUR/km = 20 EUR. No, to je moguće ako su prijatelji/rođaci na dispoziciji, a najčešće nisu (ne možete ih gnjaviti ako je let u 6:00 ujutro a vi trebate od kuće krenuti u 4:00, ili ako je let tijekom njihova radnog vremena), ili ako supruga ne ide sa vama na put.

Opcija da idete svojim autom i ostavite ga na aerodromu je bitno skuplja jer je parkiranje na aerodromu vrlo skupo. U Zagrebu vam se to isplati ako ste na putu najviše dva dana (48 sati). Naime, parkiranje za dva dana na Zagrebu je 32 EUR, a trošak puta do aerodroma i nazad je 10 EUR, tj. ukupno je 42 EUR. To je još uvijek jeftinije nego taxijem. No, ako ste samo sat vremena duže od dva dana (49 sati) to će vas koštati 53 EUR i već se ne isplati.

U Beogradu najjeftiniji je Tesla parking koji košta 300 dinara po danu (2,56 EUR). Ništa. Iskreno tu vam se isplati ostati i 14 dana (35,84). No, uzmite u obzir da od tamo morate shuttle autobusom koji u špici ide svakih 10 minuta, a izvan špice svakih 20 minuta. Na P1 plaćate 400 dinara svaki sat (3,41 EUR), što znači 81,84 EUR dan i to se nikako ne isplati. Ni na P2 se ne isplati jer je svaki sat 2,56 EUR tj. za 24 sata to iznosi 61,44 EUR. Na P3 dan parkiranja košta 44,81 EUR pa se ni to ne isplati. U garaži parkiranje košta 25,60 EUR što znači da vam se nikako ne isplati više od jednog dana parkiranja. Na P7 dan parkiranja je 1500 dinara ili 12,79 EUR što znači da vam se već ne isplati više od tri dana parkiranja na ovom parkiralištu.

Cijene parkinga na aerodromima u okolici regije (za long-term parkiranja) su:

  • Venecija na P6 100 EUR za 7 dana + 15 EUR po svakom daljem danu (tijekom zima imate akcije pa sam ja za 15 dana platio 123 EUR)
  • Beč na PC 132 EUR za 7 dana, 176 EUR za 14 dana
  • Budimpešta na smart parkingu 40 EUR za 7 dana, 63 EUR za 14 dana (92,65 na City break parkingu)
  • Sofija 56,24 EUR za 7 dana, 4,09 EUR po svakom daljem danu
  • Solun na P6, P7 ili P8 44,00 EUR za 7 dana, 65,00 EUR za 14 dana
  • Tirana 33,53 EUR za 7 dana, 4,80 EUR po svakom daljem danu

Iz ovog vidimo da je parkiranje u Zagrebu ekstremno skupo, jer 7 dana košta 87 EUR, a za 14 dana 164 EUR. 14 dana je na razini Beča, i daleko skuplje od Budimpešte, Sofije, Soluna ili Tirane.

Naravno u okolici svake veće zračne luke imate privatna parkirališta koja vam omogućuju bitno jeftinije parkiranje. No, u tom slučaju morate ukalkulirati duže vrijeme za putovanje jer morate doći od tog parkiranja do zračne luke, te rizik shuttle prijevoza vlasnika parkiranja jer je upitno koliko često odlazi prema terminalu i je li upravo tada na dispoziciji, kao i koliko ćete ga dugo čekati u povratku (i hoće li uopće doći). Ako vlasnik parkirališta nema shutlle prijevoz onda će vas taxi ispasti skuplji od uštede na tom parkiralištu. Iskreno nikada se nisam usudio uzeti ovu uslugu iako sam je više puta gledao. No, čak ni na tim jeftinijim privatnim parkiralištima neće vam se isplatiti doći svojim autom na duži period, npr. 7 dana. To je svakako skuplje od taksija.

Prijevoz autobusima je vrlo jeftin, no ne uvijek praktičan i dugo traje. Naime, u Zagrebu cijena prijevoza Pleso Prijevoza (Autobusni kolodvor-Lisinski-Novi Zagreb-Zračna luka) košta 8 EUR u jednom smjeru, tj. 16 EUR povratna. Autobus ide svakih pola sata, što je prihvatljivo. No, morate doći do autobusnog kolodvora, konkretno ja za to moram promijeniti autobus i tramvaj ili gradski vlak i tramvaj. Za to mi treba bar 45 minuta, potom čekanje autobusa na Kolodvoru i put do zračne luke (40 minuta), a što je skoro 2 sata. Uz to putovati tramvajem i autobusom sa koferima i nije baš nešto što želite. Cijena ZET-ove linije Kvaternikov Trg-ZL Zagreb (vozi svakih 35 minuta) košta 0,93 EUR (1,99 EUR ako je kupite kod vozača). Naravno ako trebate dodanu vožnju tramvajem ili autobusom do Kvaternikovog trga to će vas koštati više je morate uzeti kartu od 90, a ne 60 minuta, što je 1,33 EUR. Naravno i ovdje imate isti problem dugačkog putovanja i problema kofera po autobusima i tramvajima. Nažalost obije linije su iz istočnog dijela grada, pa bi grad i te kako trebao uvesti liniju i za zapadni dio grada.

U Beogradu linija A1 vozi 30 minuta i košta 2,56 EUR po smjeru. Prema aerodromu voze i linije javnog gradskog prijevoza 72, 600, 607, 860I, a vožnje traju 30-40 minuta, osim linije 860 koja traje 80 minuta. Cijena vožnje je 50 dinara ili 0,43 EUR.

Na koncu ostaje vam Uber, Bolt ili taxi. VG taxi je puno preskup i oni iskreno deru putnike, to vam se nikako ne isplati. Taxi 1717 (bivši Radio taxi Zagreb) kojeg je koristim je od moje lokacije 25 EUR (iz nekih drugih dijelova grada je 20 EUR). Dakle to mi se svakako isplati ako na put idem više od dva dana. Tada su dvije vožnje taxija jeftinije od cijene vožnje automobila + parkiranja. Uber i Bolt zna biti jeftiniji u nekim dijelovima dana, pa bude oko 20 EUR, no kada im je gužva znaju biti i preko 25 EUR.

U Beogradu cijena taxija za destinaciju od 30 km je oko 2800 dinara ili 24 EUR. Za razliku od zagrebačkog 1717 koji uvijek ima istu cijenu, većina beogradskih taksija ima 20% višu cijenu nedjeljom, praznikom ili tijekom noći. Vaučer na aerodromu košta 2300 dinara (19,62 EUR) za vožnje do Zemuna ili Novog Beograda, 3000 dinara (25,60 EUR) za vožnju do centra Beograda, pa čak do 9900 dinara (84,47 EUR) do Lazarevca ili Mladenovca.

77 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Ako ce kome pomoci vezano za aerodrom Tuzla: Taksisti sa aerodroma do grada uzimaju 50 maraka, dok iz grada do aerodroma moze i za 30-40 maraka. Ako se zeli ustedjeti drasticno, postoji nekih 15ak minuta hoda redovna autobuska linija (linija 11 stanica Donje Dubrave Aerodrom) na glavnoj magistrali. Cijena je nekih 5 maraka, a linija je radnim danima redovna od oko 06:00 do oko 22:00 svaka pola sata do sat. Subotom od 06:15 do 18:40, a nedeljom i praznicima je ista satnica, s tim da je razlika u par intervala. Red voznje mozete preuzeti na http://www.gipstk.com, ali se treba obratiti paznja na “povratke” iz Kalesije ako se zeli u grad, a “polaske” iz grada do aerodroma. Do grada se racuna otprilike pola sata dodatka za “povratke”, a od grada nekih 15-20 minuta za “polaske”, ovisno odakle se iz grada krece. Meni licno je mnogo pomoglo, malo jeste pegla, ali je koliko-toliko pouzdan prevoz za nikakve pare. Za rent-a-car toplo preporucujem Sixt jer sam u zadnje dvije godine najmanje 5-6 puta iznajmljivao auto bez ikakvih problema.

Šta se tiče parkinga, Zadar je tu na prvom mjestu.
7 dana = 171€

Ja svaki put kada idem na Beogradski aerodrom koristim liniju 860i!
Nije tacno da traje 80min
Tih 80min je skroooz do Obrenovca
A ovaj autobus ide autoputem sa autobuske stanice i do aerodroma stize za manje od pola sata, realno.
Pogotovo kad nije guzva, moze i za manje.
Samo mali problem sto ne stane ispred terminala ali to je meni sasvim okej.

Liniju 72 ne preporucujem uopšte jer je previse spora.

Linija 600 bas lepo saobraca i brzo.

I ja obožavam liniju 860i

Kad uzimas prevoz sa beogradskog aerodroma, obavezno instalisi CarGo ili Yandex aplikaciju na mobilnom, povezi kreditnu karticu i izadji iz Terminala i dodji do Teslinog spomenika levo prema Walter cevabdzinici. Aplikacijom zoves njihov auto, platis preko nje i gledas kako ti se auto priblizava i ko je vlasnik. Nema prevare a 4 puta jevtinije nego kriminalni taxisti Beo taxija!

Drugar mi bio uzeo vaucer i usao u beo taxi i kad je dosao na destinaciju taksista mu zakljuca vrata da ne moze da izadje i trazi da plati puno vise nego sto vaucer kaze. ovaj se prepao i platio.
Vaucer nikakva garancija da ces zaista platiti onako kako na njemu pise!

У Београду на аеродрому не постоји само једно такси удружење. Ту су Бео такси, Пинк такси, Лукс такси и сијасет других. Ако нећете таксијем до града, можете аутобусима до центра (72), до старе аутобуске станице (860л), до нове железничке станице(600), до Бановог брда (607) и А1 до Славије (сами центар града).

A ako vam avion sleti u 23:55 TRT MILOJKO!

Do saltera za vaucere strazari tip koji bukvalno se namece da idete njegovim taksijem a ovaj sluzbenik na salteru cuti, verovatno se covek plasi!

Venecija TREVISO, službeno parkiralište aerodroma, odmah pokraj, samo preko obične ceste, 3 min hoda do glavnog ulaza u zgradu aerodroma, parking “Low Cost”, čuvano, ograđeno, automatsko otvaranje rampe na registraciju automobila, plaćanje i registracija internetom unaprijed:
– zima 2023., 7 dana = 29€
– ljeto 2023., 13 dana = 62€

U Beču ima parkiralište sa sličnim cijenama, ali njega tajim, sorry…😁
Snađite se na onima s višim cijenama…🙃

U Zagrebu (parking zračne luke) sam parkirao više puta da ne zakasnim na let, od 3 do 5 dana. Jao…

Najbolji omjer jednostavnosti, utroška vremena i brzine za doći na zagrebački aerodrom jesu Radio Taxi 1717 (i po danu i po noći ista cijena), onda Bolt i Uber (ako nemaju surge pricing, tj. pumpanje cijena za veće potražnje i/ili za lošijeg vremena).

Busom nisam išao, ali cijena od 8€ do centra grada je kao i u Rimu (Fiumicino), euro gore-dolje, i kao i u Torinu (7,5€).

Ljudi u delovima Sarajeva mogu peske do Aerodroma. Neki samo predju ulicu.

To je tačno, ali većina nas mora autom ili taksijem. Ipak taksi iz centra to aerodroma je jedva nekih 10-12€. U povratku je malo teže dobiti dobru cijenu, ali nagodni su kad čuju domaće ljude.

Milsim da radite krivicu privatnim parkinzima. Oko ZAG ima jih nekoliko i svi su potpuno pouzdani, Jedan je čak na 4 min od zračne luke. Često jih koristim i nikad nije nikakvih problema i mnogo su povoljni. No, istina je da nisam iz Zagreba pa mi na dolasku uvijek treba parking. Slično je sa LJU, VIE, BUD itd. Kao crna ptica je GRZ koji nema nijedan privatni parking u okolini a cijene parkinga su nebeski visoke. Ali i tu postorji riješnje, da se na aerodrom ide vlakom koji ima stanicu na 5 minuta od terminala, frekvencije vlakova su na 25minuta. Svakako sa aspekta putnika iz Zagreba, parking na bilo kojoj poziciji je skuplji od bilo kojeg prijevoza, ali to opet zavisi od dana trajanja putovanja.

Možda jednom ipak probajte. Ne možete ništa izgubiti. Ako bi se nekim slučajem desilo da nema nikoga na ulazu i žuri vama se, krajnji je izlaz parking u zračnoj luci. Ali sumnjan, da će vama se to dogoditi. Si su ti parkingi popunjeni i u jeku sezone je čak teško dobiti mijesta, što pokazuje da putnici vjeruju u njih. Podijelite sa nama vaše iskustvo.

Sto ne napisaste koliko su CarGo i Yandex u Beogradu?

Pa guglajte. To su aplikacije kao i Uber.

OK za ljude iz Srbije, ali za ljude iz inostranstva očekivati da će odmah po sletanju da skidaju lokalne aplikacije i ne baš.

Ljudi iz inostranstva cesto urade online booking unapred. Postoji nekoliko Lux Limo firmi koje imaju prevoz od aerodroma do Beograda. Odlicna usluga, cista kola, profesionalni vozaci, kola su Mercedes i slicna klasa. Jeste skuplje ali vredi.

Jandeks kosta isto kao i taxi

Тек сам ове године сконтао да је са Кватерниковог Трга карта 1 евро а Ја стално ишао Плесом са аутобуске станице и плаћао 8 евра. За нас који путујемо свијетом је то добра уштеда, од сада увијек прошетам са аутобуске станице до града, па онда са Кватерниковог трга на аеродром, зато ми је линија као код манекена од 23 године
😅😅😅

Gradski prevoz u Beogradu radi od 5:00 do 00:00. Ako dolazite ili odlazite u periodu između ponoći i 5 sati ujutru osuđeni ste na sopstveni prevoz ili na taksi.

U Budimpešti koristio Smart i sve bilo jednostavno i korektno, a u Podgorici privatni parkig koji je bio korektan kao i transfer s i do aerodroma.

Da, sve obavio onlajn i sve ok. Prostran parking i za doći do terminala ima i ,većinom, natriven koridor.

Jedna ispravka – u Beogradu vožnja linijama 72, 600, 607, 860i (860 je sasvim drugačija linija i ne vozi na aerodrom) košta 50 dinara (43 evrocenta) plaća se SMS-om ili putem mobilne aplikacije. Karta se NE MOŽE kupiti kod vozača! Pojedina vozila su opremljena aparatima gde možete platiti vožnju karticom ali isto košta 50 ddinara.

Postoji jedno 10 različitih verzija linije 860x 🙂 Sve idu u pravcu Obrenovca pa se razlikuju u poslednjem dodatom slovu ali samo I ide pored aerodroma…

Boga pitajte kad je GSP ažurirao te podatke (GSP je samo jedan od prevozniak u Beogradu)! Zvaničan sajt za gradski prevoz je https://www.bgprevoz.rs gde su sve informacije, redovi vožnje itd.

Staje malo dalje od izlaza i ima se ici peske. Ali ide brzo autoputem ka bg

Koristio sam vise puta alternativne parkinge u Zagrebu (a i u Budimpesti). Zadnji put na 4 dana sto je bilo jeftinije od Ubera u jednom smjeru.

Zadnji put Aerodrom parking Zagreb u Plesu, gospodja je uvijek u roku od par minuta spremna vas prevesti u oba smjera i svaka preporuka.

Jos ako je let rano ili dolazi kasno, dobiti Uber moze biti problem, ovo je pouzdanije, za cas ste do svog auta i lagano dalje.

Rekao bih da puno ljudi koristi takve usluge, jer su ti parkinzi redovito dobro popunjeni, puno je i slovenskih registracija.

Koristio više puta privatne parkinge oko ZAG. Vrhunska usluga, profesionalni, ljubazni, pouzdani, uz naravno puno manju cijenu nego službeni parking. Jednom mi u 4 ujutro nije htio upalit auto u Desincu kod Jaske na Petrolu kad sam išao na let. Na kraju nije trebalo jer je HAK u 20 min riješio problem s alnaserom, ali mi se gospodin s parkinga Petina ponudio doć po mene i dovest me na aerodrom da ne zakasnim na let. Dakle ne samo profesionalno nego i ljudski, i humano i suosjećajno. Topla preporuka svima!

Osim ako čovjek nema puno vremena za kemijanje, nije u stisci s vremenom, u Zg najbolja opcija ispadaju Bolt i Uber, bar ako živite na zapadu grada. Bolt ima više vozača pa dolazi brže u zadnje vrijeme. Ako vam se potrefi da idete negdje oko autobusnoga i nemate puno prtljage, i osam eura za bus je OK. Željeznica prolazi nedaleko od terminala, ali nitko se nije sjetio potegnuti je do terminala, a nema ni nekih ozbiljnih planova da se to napravi, čini se. Isprobao sam sve ove varijante, osim parkiranja kod privatnika u blizini terminala, i svaki put jednostavno naručim Bolt ili Uber, čak i kad nabiju cijenu do skoro 30 eura, jer sve ostalo ispada kompliciranije ili skuplje, ili oboje.

Par minuta hoda od plaze Divulje do terminala Split. 0 EUR.

U Zagrebu Uber i Bolt budu i po 13 eura (najniže što sam do sad našao), u prosjeku 16-17 max 20. U Beogradu se ne sjećam cijena ali koristim Yandex koji je itekako povoljan.

Ja sam prošle godine u 9. mj. platio vožnju 8 EUR, to jest tolika je bila cijena, ali sam vozaču ostavio nekoliko EUR više jer mi se to činilo kao nerealno niska cijena.

Od zagrebačkog aerodroma do Rebra.

P.S. radilo se o Boltu.

Meni jandeks uvek naplati kao i taksi. I cena bude visa od one koju prihvatim u app??!!

No, uzmite u obzir da od tamo morate shuttle autobusom koji u špici ide svakih 10 minuta, a izvan špice svakih 20 minuta.

Nije istina. Taj Shuttle Bus ide na svakih 10 minuta, 24 sata dnevno.

Taj red voznje na sajtu nije tacan. Koristim taj parking redovno i znam da ide na svakih 10 minuta, ceo dan i noc.

Da, ima netacne informacije na sajtu. Red voznje na 10 min postoji fizicki na aerodromu, evo budem Vam ga slikao za koji dan.

Skroz se slazem.

Svašta, zašto bi išao na 10 minuta u ponoć.
Super je taj parking, zapravo kao oni privatni parkinzi gde vas odbace nekim kombijem do aerodroma…

Ja iskreno ne znam da li može jeftinije od ovoga. A nemaju oni ni izbliza veliku popunjenost tamo da bi mogli da dižu cene značajno.

Ovih dana uklanja se jos jedan privatan parking. Cene koje ste naveli, posebno za parking na nekoliko dana, pa i za dan , kostaju toliko da bi moglo otici bar na dva , povratna ,putovanja avionom na nekim destinacijama.
I ne razumem zasto je tako tesko na normalan nacin povezati BEG sa aerodromom. Prevoznik Lasta, nekada najveci drumski autoprevoznik, propada, a mogli su drzati liniju , kao nekada JAT. Kulturno, lepo, udobno, prihvatljivim cenama i za putnike i za njih. A ne sa drndavim gradskim, od jedno tridesetak usputnih stanica do aerodroma. Pravilo, sto komplikovanije i ludje , to bolje.

Privatan parking koji je btw bio i divlji. Ljudi skinuli ogradu/bankinu sa ceste. Takve i treba zatvarati.

Kako je onda do sada radio ako je bio divlji? Legalan je dok odgovara. Kad ne odgovara onda je divlji. Daj te vise sa tim medijskim manipulacijama. Ko mu je dozvolio da izgradi divlji parking, naplacuje ljudima parkiranje? Nisu svi prepelice.

Misli , nema papire , dozvolu da otvori parking. Vlasnik otvori parking bez papira, verovatno nekome daje reket, i radi dok neko ne stavi rampu na mucku, zbog moguce druge mucke ili gradnje neceg legalnog. To je ovde normalna stvar, nikakvo cudo. Nego je problem ovih odavde sto se iscudjavaju , pa se jos prave pametni, da istaknu kako se postuju zakoni.

prepuna je hrvatska divljih parkinga, pogledajte si samo dvorišta privatnih kuća kao i prazne parcele u blizini popularnih marina, sve je prepuno parkinga koje plaćate vlasniku na ruke bez računa a opet jeftinije nego u marini

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!