zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Neugodnosti na letu za Tivat

Na letu Air Serbie iz Niša za Tivat putnici su prije par dana imali neugodno iskustvo. Nevjerojatan set događaja i loša infrastruktura Niša stvorili su veliko nezadovoljstvo putnika. Let je trebao poletjeti u 15:10. Iako je kompanija komunicirala sa putnicima putem SMS-a nije im javila da će let kasniti. Let je prvo pomaknut na 15:40, pa na 16:00 sati. Putnici su prošli security check, pa kontrolu putovnica i došli su do gatea.

No, u 16 sati putnike su vratili sa gatea nazad u aerodromsku zgradu uz ponovnu kontrolu putovnica. Tada je polazak pomaknut na 18:45. Ponovo provjera putovnica, gate i izlazak u onaj tunel od pleksiglasa. Tamo su putnike držali punih dva sata. Tko god je prošao kroz taj tunel zna koliko je koma tamo. Pod tom plastikom je istinski pakao od vrućine. Naravno tamo nema stolica i svi su stajali. Uz to padala je kiša a tunel je prokišnjavao. Putnici u tih 6 sati čekanja, od kojih 2 sata u pleksiglasu nisu dobili ni bočicu vode ili obrok. Putnici su tražili da se let otkaže da ih se pusti u terminal, mala djeaca su plakala radi vručine.

Na koncu je došao drugi avion, prebacili su prtljagu u njega, pa su putnici ušli u avion oko 20:30 sati i poletjeli u 21:00, no tada više nije mogao sletjeti u Tivat radi sumraka (u Tivat se ne može slijetati nakon sumraka), pa je let rerutiran na Podgoricu, odakle su putnici autobusima prebačeni za Tivat. Dakle ukupno kašnjenje oko 9 sati i ozbiljna frustracija.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Serbia

18 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

BEG-LJU veceras povecan sa ATR na A319.

BEG-LJU 105 pax
LJU-BEG 100 pax

Jel moguće da Tivat nema svjetla na pisti za sletanje po mraku

Nije samo do svetala, visoke su planine okolo.

Tivat ima nezgoan prilaz jer se radi zaokret na kratkom finalu. Localizor je postavljen za inicijalni pristup pred sami zaokret. Prilazna svetla su nekada davno postavljena, jer put vodi ispod istih, ali koliko mi je poznato nikada nisu stavljena u funkciju.

A nigde i ne pise zasto bas u TGD.
Jer rad tivatskog aerodroma i dalje zavisi od dnevne svetlosti u 2022.

Ovaj dogadjaj se odigrao pre 7 dana, prosle subote. Tada je doslo do ogromnog poremecaja u saobracaju Air Serbie, a plus je taj haos pogorsao nedostatak YU-APK. Let za TIV je bio kolateralna steta jer je nesto moralo da se zrtvuje. Naime, taj avion je po planu trebalo da leti prvo za CGN, pa za IST i zatim da se vrati za BEG, dok rotaciju za TIV obavlja avion koji leti W rotaciju BEG-TIV-INI-TIV-BEG. Ta W rotacija je kasnila iz Beograda, pa je doslo do rotacije aviona u Nisu i to je sve rezultiralo ovim haosom.

Niste preneli da je JU letela za Kinu u utorak preko Nur Sułtana…

Jako je racionalno letjeti za ZUGY s A319 kad im kronično fali aviona!

U utorak im nije falio.

A sa cime drugo da lete? Da otkazu JFK??

Nije poenta sta žrtvujes, nego kako žrtvujes. Ako se sve odigralo kako je napisano, sramota. Kordinacija nula.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!