zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Dubinska analiza EU preuzimanja ITA-e od Lufthanse

Europska Unija je otvorila dubinsku istragu preuzimanja 41% udjela Lufthanse u ITA-i za 325 milijuna EUR. Europska Unija je zabrinuta da bi ovaj deal mogao ozbiljno utjecati na konkurentnost. Europska Unija prvi puta ističe da osim short haul linija, zabrinutost ide i na long-haul linije. Niz analitičara smatra da će Europska Unija tražiti od Lufthanse da smanji long-haul linije, tj. prepusti konkurenciji slotove na istima, poglavito za SAD, Kanadu, Japan i Indiju. Lufthansa na ovo sigurno neće pristati.

Postupak ove istrage će trajati 90 dana, tj. do 6.6. Lufthansa je bila uvjerena da će sve proći vrlo jednostavno, poglavito što je ITA tek treći prijevoznik Italije po broju putnika, te se nadala da će sve zavšiti do kraja 2023.

Ryanair i Wizz Air su već naglasili da žele preuzeti slotove od ITA-e, poglavito na Milano Linate aerodromu gdje ITA ima dominaciju. Obije kompanije žele, u tom slučaju, otvoriti baze na Linate.

Istovremeno Europska Unija je pokrenula i dubinsku istragu preuzimanja Air Europa-e od IAG-a. Objašnjenje je identično kao i kod Lufthansa-ITA deala, te se također odnosi na short-haul, ali i  na long-haul. I ovdje će Europska Unija odlučivati 90 dana, tj. do 7.6.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ITA

10 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Takodje se ispituje i spajanje Iberia-e i Air Europa-e.

Ma to malo EU pokazuje da nešto radi. Dobit će LH i neka ograničenja, ali na kraju sve će biti OK i preuzet će ITA-u.

Nisam sasvim siguran. Prema pisanju njemačkih portala, radi se o puno slotova od koji su neki jako lukrativni (navodno je riječ o Kini i Japanu). Netko želi LH ozbiljno stati na žulj… Iako ne znam tko: i AF/KL i BA/IB se moraju paziti jer i njima slijedi ta procedura sa SK odnosno UX… Ryan tu nema puno interesa jer će ionako dobiti LIN slotove a duge linije ih ne zanimaju. A netko drugi mi ne pada na pamet.

Pa mozda Turkish, kao i Qatar, Emirates, Etihad, Saudia, itd… Turkish je tu verovatno najveci borac jer je njima tranzit iz Evrope ka Dalekom Istoku jako bitan sektor saobracaja.

Vrlo je moguce da se i Finnair buni, njima je isto tranzit ka Aziji jako bitan.

TK, QR, EK, EY i Saudia nisu EU kompanije i stoga EU komisiju nije briga za njih. AY je puno premalen da bi njihovo mišljenje i ako takvi težinu. Uz to tako dugo dok nema letova preko ruskog teritorija, njima nema kruha prema Aziji. Meni zaista nitko u Europi te pada napamet osim FR-a iako oni od toga niti gube niti profitiraju. Osim ako to ne rade iz čiste zlobe da naude LH. Kod MoL-a ništa neobično i neočekivano…

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!