zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Zadnji let Montenegra zapravo danas iz Tivta

Posljednji let Montenegro Airlinee nije obavio sinoć, već danas. Iako je zamaaero izvjestio o posljednjem komercijalnom letu crnogorske nacionalne aviokompanije Montenegro Airlines koji je obavljen sinoć na liniji Beograd-Podgorica, Montenegro Airlines je nakon 26 godina postojanja, svoj poslejdnji let zapravo obavio danas.

Naime, oko 11.20 sati sa tivatskog aerodroma posljendji put je uzletio najmađi od tri Montenegro Airlinesova embreara E-195, vazduhoplov sa registracijom 4O-AOC. Popularni „Charlie“ kako su ga zvali u Montenegro Airlinesu inače, bio je stacioniran u Tivtu odakle je svakodnevno proteklih mjeseci od početka zimske IATA sezone, letio za Beograd. Posada ga je danas preletjela za Podgoricu gdje će „Charlie“ biti prizemljen sa ostatkom flote crnogorske nacionalne aviokompanije u kojoj je danas i zvanično, pokrenut stečaj.

Let koji je trajao manje od petnaestak minuta od Tivta do Podgorice bio je zaista zadnji koji je obavio jedan vazduholov u bojama Montenegro Ailrines, a a on za tu priliku čak nije ni nosiuo uobičajeni pozivni znak dosadašnje crnogorske nacionalne kompanije YM sa brojem leta, već posebnu oznaku „MGX TNX“ kako je to bilo ispisano na sajtu za praćenje aviosaobraćaja www.flightradar24.com . Naime, MGX je skračenica po kojoj je Montenegro Airlines bio zaveden u Međunarodnoj organizaciji avioprevoznika IATA, a TNX je skraćenica za riječ „hvala“ na engleskom jeziku.

Posljednji ikad let jednog Montenegro Airlinesovog aviona, iz Tivta su danas sa tugom ispratili radnici službi ovdašnjeg aerodroma, vazduhoplovni entuzijasti  kao i mala MA-ova zemaljska ekipa koje je „Charilea“ tehnički opsluživala na tivatskom aerodromu.

autor: Siniša Luković, novinar (Podgorica), foto: Montenegro Airlines

0 Komentar/a
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!