zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Lufthansa i dalje više letova od Air Serbije iz Beograda

Lufthansa grupa i dalje ima daleko više letova za Beograd od Air Serbie prema Lufthansinim hubovima. U ovom momentu Lufthansa grupe za Frankfurt leti 11 tjednih letova za Beograd i 14 tjednih letova za Minhen. Air Serbia pak leti samo 5 letova za Frankfurt.

Austrian leti 10 tjednih letova za Beograd, no i Air Serbia je smanjila broj letova za Beč na tek 7 tjedno.

Swiss pak leti 12 tjednih letova za Beograd. Air Serbia na ovoj liniji ima više polazaka iako je Swiss cijelo ljeto imao bitno više letova, pa sada leti 14 tjednih polazaka. Air Serbia leti i 1 tjedni let za Brussels.

To znači da Lufthansa grupa za Beograd leti 47 tjednih letova, a Air Serbia prema hubovima Lufthansa grupe tek 27 tjednih letova, dočim je Lufthansa grupa i dalje dominantna u Beogradu.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Lufthansa

63 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji Najbolje ocijenjeni
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Iskreno Air Serbia bi morala imati bitno vise letova prema Frankfurtu i Minhenu, bar po 7 letova za ova dva grada. I bar tri leta za Brussels. Bec je sada OK, a za Zurich svaka cast. Tada bi omjer prema LH bio bolji i to bi bilo realno.

Pitanje; Berlin nije hub LH?

Nije, samo Minhen i Frankfurt.

Pa po vašem sistemu vrednovanja je onda LH ozbiljan primer debilizma.

Ili debili sa Balkana koji ni ne shvataju koncept velikih kompanija kao sto je Lufthansa precenjuju svoj intelekt?

Vaš je portal pa slobodno banujte.

Ja sam bio ironičan. Ovo je bilo na račun autora i njegovih metoda procena ko šta radi dobro ili loše.
Naravno da nisu debili. To šta rade je u skladu sa njihovom situacijom, i to očigledno rade dobro.

Na spisak brzih reakcija Er Srbije da dodamo kod-šer sa ITA – stvarno svaka čast.

Molim da mi objasnite koja bi prednost za JU bila da ima tolike letove ka FRA i MUC.
Za MUC bi bilo lepo da ima bar neke letove ali očigledno je tu nešto drugo problem.
Ali nikako mi nije jasno zašto bi za JU odnosno njenog putnika bolje bilo da ima XX letova za FRA umesto mnoštva letova raspoređenih po gradovima Nemačke u skladu sa potrebama tržišta.
LH ima svoj sistem habova i mnoštvo letova od svojih habova ka drugim mestima u Nemačkoj, i to je za njihovu situaciju prava stvar, jer im, izeđu ostalog, dozvoljava da skoro svaku malu zemlju relativno kvalitetno povežu sa celom Nemačkom.
Za JU ne vidim koja bi bila prednost da naprave gomilu letova ka FRA, osim što bi vi mogli da napišete kako je konektiranost fenomenalna i kako JU ima više ili manje letova ka FRA od OU.

Po toj logici se postavlja pitanje koji je smisao da JU ima xy letova prema CDG (s te linije je navodno istisnula AF što se na ovom portalu tumačilo kao velika pobjeda Air Serbije), a nema prema Lyonu, Marseilleu, Bordeauxu…

ali JU ima kod šer sa Er Fransom, a ne sa Lufthanzom?

Ok, i kakve to ima veze s činjenicom da netko tko leti za Bordeaux npr. svejedno mora presjedati?

Pa onda ste mogli da napravite članak da je JU mnogo volja od LH zato što leti iz DUS ka BEG a LH ne.
Isto tako po vama ispada da je JU bolji od AF.

Pa to vam pričam. Obe firme imaju svoj koncept, koji ne može biti isti zbog specifičnosti tržišta i istorije. Te je stoga poređenje 1 na 1 sasvim pogrešno.

Air Serbia leti za BRU cetvrtkom i subotom (JU304, JU302)

Prema gradovima u Nemackoj JU leti jos ka DUS, BER i STR tako da je ukupan broj JU letova ka gradovima koji se nalaze u LHG drzavama 38 sto je mnogo vise nego navedenih 27.

Posto u svakom slucaju nema konekcija preko nemackih aerodroma na JU letovima iluzorno je porediti samo glavne hubove LHG a ne pomenuti i ostale gradove.

Uporedjuju se gradovi na kojima se leti u zemljama LHG. Nije Air Serbia kriva sto niko iz LH grupe ne leti za BEG iz DUS ili BER. To je njihov problem i ne treba zbog toga davati laznu sliku.

Jasno je da postoji razlika u broju letova ali ona nije tolika koliku ste je vi u vasem tekstu predstavili. 13 letova vise je ipak puno manje nego imati 20 letova vise.

Jutros kad sam gledao bilo je i letova subotom BEG-BRU. Nisam valjda izmislio broj leta JU302.

Dzabe ja ovde objasnjavam

Kako je Lufthansa dominantna u Beogradu, pored živih Er Srbije i Wizza koji drže 2/3 tržišta? Nisam siguran koji je kvalitet ovakvog sabiranja osim što pokazuje posvećenost Lufthanse ovom tržištu…
I zašto JU ne leti za Minhen?

LH je dominantna na linijama prema LH hubovima?
Who would have thought?!?

FRA je LH hub, odakle LH vuče putnike na sve strane sveta, dok JU može da vozi samo putnike koji putuju P2P.
Vama je Alene stvarno čudno što na takvoj liniji LH ima više letova?

Ponovo miješanje baba i žaba.
Lufthansa – cijela grupa ima 47 sedmičnih letova dok Er Srbija ima oko 40 na dnevnom nivou.
Vidljivo je da poslednjih dana pokušavate nategnuti čitanost i broj komentara. to Vam na ovaj način ne ide. Mogu Vam dati par savjeta iz oblasti medija. Možete prihvatiti ili ne, ali na ovaj način će vam samo padati čitanost.

Alene opet izmisljate, broj komentara je opako opao u poslednje vreme a normalne i kvalitetno diskusije skoro da nema vise. Narod je dosao i otisao.

U naslovu ne piše “Lufthansa i dalje više letova od Air Serbije iz Beograda”
Što naravno nije tačno. Lufthansa prema određenim aerodromima leti više od Er Srbije ali nikako nema ukupno više letove. Ovako se može reći… “Luftahasa ubija u Beogradu” – u 7:30 samo oni lete za Frankfurt.
To ja tako gledam.
A broj komentara i komentatora pada. Vidi se po “nickovima” Većina je onih koji dalez samo da “pale”. Mnogo bi Vam bolje bilo da vijesti ne čekaju nego da se pušptaju odmah. vijest je vijest samo ako je odmah. Pravi urednik će Vam uvijek reći da dobar novinar mora da objavi vijest prije nego se dogodi. Mnogo bi bolje bilo da poradite na video intervjuima zanimljivih likova iz avijacije. Intervjuima sa bitnim likovima iz avijacije, zanimljivim likovima…
Neke vijesti preskočite, a opet objavljujete nešto što je nebitno.

Statistika koju vi objavljujete. Lol
Evo danasnja tema o Puli 0 konentara

Eto danas 254, od čega dobar dio odlazi na vaše odgovore tipa “Stoji,” “Potpisujem”, “Da, da” i slično.

Znaci JU ima 43% manje letova sto I nije lose imajuci u vidu da je mnogo manja od LH Grupe, znatno vise od 43%. Svaka cast za JU. Drugo zar nije logicnije da se objavi vest o povecanju Milana mesto ove vijesti niske vrednosti?

Kao prvo ovo nije nikakva vest vec analiza niske vrednosti.
Pa sta ako je JU maticni aerodrom? Bas zato i lete za Berlin, Diseldorf i Stutgart uz FRA. Dakle oni nemaju transfere tamo tako da je i logicno da imaju manje prisustvo u LHG cvoristima. Ja ne vidim sta je tu tako fascinantno. To je kao da pisete kako OU i dalje ima manje letova za AMS od KLM i kako je to cudno a AMS globalno cvoriste kao sto su to i ZRH, FRA, MUC…

Ma kakvi

Ne drži vam ovo vodu. Frankfurt je hab Lufthanze, Beograd je hab Er Srbije. Beograd je Lufthanzi jedna od mase destinacija, Frankfurt je Er Srbiji jedna od mase destinacija. Čemu potenciranje da je Frankfurt Er Srbiji nešto drugo u odnosu na ono što je Beograd Lufthanzi, kad nije? Sudeći po broju letova čak možemo da kažemo da je potpuno obratno – njima je Beograd zanimljivije tržište nego što je Frankfurt Er Srbiji, iz mnogo razloga.

Pa nisam izjednačavao nego upoređivao. Isto tako je Er Srbiji bitnija Tirana nego Frankfurt. Ne pričam o brojevima nego o principu – ako je Frankfurt Lufthanzin hab i ako je Beograd Er Srbijin hab, zašto očekujete da Er Srbija ima više letova od Lufthanze između ova dva haba?

Ne bi nikako, ali baš nikako, bilo logično da JU ima više od Austriana za Beč. Pa JU gleda kako da što više ljudi sa Balkana prebaci preko Beograda do krajnjih destinacija, umesto da lete preko Beča.
Šta nudi od konekcija Austrian u Beču, a šta od konekcija nudi JU u Beogradu što ne postoji u Beču, šta bi uopšte mogla da ponudi? Pa i Kraljevo ima direktan let za Beč pobogu.
Više za Frankfurt takođe teško, to je 100% P2P, i 5-7 nedeljno je mera za takvu dijaspora liniju iz Beograda sa jakim konkurentima koji nude više.
Minhen jeste veliko pitanje i tu postoje samo 2 opcije: ili je reč o neformalnom dogovoru ili JU neće da čačka ovu mečku.

Ne slažem se za većinu stvari ali ste u pravu za svakodnevne letove prema mega aerodromima, oni prosto sami po sebi generišu putnike ogromnim brojem opcija i Er Srbija bi trebala da kod šerovima obezbedi putnicima što više opcija sa takvih aerodroma. Međutim, istina je i da je Er Srbiji prioritet u drugoj ciljnoj grupi, ali jedno ne isključuje drugo. Ovde bih dodao i Madrid kao aerodrom čiji potencijal JU može bolje da sagleda ali tu je verovatno pitanje šta bi bilo sa Parizom i Er Fransom… Mi ovako rekreativno to posmatramo, a ipak je to ozbiljan biznis.

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

NAGRADNA IGRA

Osvojite 9 starih razglednica (50+ godina) InexAdrije, Lufthanse, Balaira, Air Lloyda i Ju52
tako da nam pošaljite fotke za foto-spotterski kutak

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!