zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Analize

Air Serbia druga najgora u Evropi po kašnjenjima u 2023.

dopisnik: Ivan Pusineri (Beograd), foto: Air Serbia

Realan pogled na performans Air Serbia-e tokom 2023. je bio tema konstantne, intenzivne debate od IV meseca kada su problemi počeli, pa do kraja 2023. kada se situacija primirila. Godišnji podaci su sada dostupni i pokazuju da je Air Serbia bila druga najgora kompanija u Evropi po postotku letova koji je kasnio pri poletanju ili je otkazan, sa konačnom cifrom od 42,3% letova koji nisu poleteli u planirano vreme, ili nisu uopšte poleteli.

 

Performans kompanije u 2023.

Po podacima OAG-a, Air Serbia je tokom 2023. obavila 43.400 letova, u proseku oko 3617 letova mesečno ili oko 119 dnevno. Kompanija je otkazala ukupno oko 4,5% letova, dok je 37,8% imalo kašnjenje od preko 15 minuta. Najprometniji mesec kompanije je predvidivo bio VIII, u kom je kompanija obavila 4611 letova, (10,6% ukupnih letova) ali u kom je takođe imala najveća kašnjenja sa oko 60% zakasnelih letova. Takođe predvidivo, najslabiji a i najtačniji mesec je bio II, u kom je kompanija imala čak 2410 letova. Vredi naglasiti da je namenski rečeno “čak 2410 letova”, jer je to u odnosu na 2019. čak 700 letova, ili 39% više u odnosu na poslednju pre-covid godinu. Iz ovog podatka bi se logično moglo zaključiti da je Air Serbia počela da radi na rešavanju oduvek prisutnog problema sezonalnosti, ali nažalost suprotno je tačno. Sračunato na osnovu OAG podataka, Air Serbia uprkos svim povećanjima efektivno uopšte nije promenila sezonalnost. Konkretna vrednost promene je toliko mala da je zanemarljiva – sezonalnost je poboljšana za samo 0.03% u odnosu na 2019. godinu. Razlog je to što je broj letova u najprometnijem (VIII) mesecu jednako porastao za 38% u odnosu na isti mesec 2019. i 2022. – dve godine u kojima je promet bio efektivno isti u VIII mesecu, ali u kojima je 10-15% više letova poletalo na vreme. Izvesno je da kompaniju po pitanju sezonalnosti u 2024. ne čeka bolja situacija, pored nekoliko smanjenja i otkazivanja početkom godine, problema sa Marathon-om, kao i namernog usporavanja rasta tokom godine. Za sada sezonalnost ipak ostaje ozbiljan problem, no to bi bila tema za buduću analizu.

 

Kako se Air Serbia poredi sa drugim kompanijama

Ako pogledamo kombinovane brojke za otkazivanja i kašnjenja, vidimo da na prvom mestu u Evropi stoji neočekivana kompanija – Air Dolomiti. Često zaboravljen član Lufthansa Grupe je tokom operativno izazovne 2023. po izveštajima velikog broja lokalnih medija postao žrtveno jagnje Lufthansa Grupe, pogotovu tokom letnje sezone tokom koje je Air Dolomiti imao najniži prioritet za servisiranje i handling aviona u efektivnim bazama kompanije u Frankfurtu i Minhenu. Ovo je dovelo do toga da je 37,7% letova kasnilo (0,01% manje nego Air Serbia) i do otkazivanja 5,9% letova, za ukupnu vrednost od čak 43,6% letova koji su otkazani ili kasnili (1,3% više nego Air Serbia). Striktno po kašnjenjima je najgori TAP, kome je kasnilo 41,2% svih letova, ali s obzirom da je otkazano samo 0,8% letova, TAP je ipak tek treća najgora kompanija po ukupnim brojkama, odmah iza Air Serbia-e (TAP je ukupno 0,3% bolji). Preostalih sedam najgorih kompanija su redom: British, Swiss, Easyjet, Wizz UK, Condor, Transavia i Lufthansa. Treba uzeti u obzir i veličinu svake kompanije, što se može bolje videti grafički sa nekim od ranije spomenutih kompanija:

Vrlo je primetno koliko Air Serbia i AirDolomiti odskaču po značajno povećanom postotku kašnjenja, koji uopšte nije proporcionalan broju letova koji su kompanije obavile. Ipak bi se moglo reći da iako ovaj rezultat jeste loš, mogao je i da bude gori – vredi podsetiti da je, kao što je pokazano u starijim analizama, tokom VI i VII meseca 2023. kasnilo oko 60% svih letova Air Serbia-e. U retrospektivi, uzimajući u obzir sve probleme koje je kompanija imala 2023. ovo nije iznenađujući rezultat. Air Serbia je vrlo pametno odlučila da malo uspori sa širenjem mreže ove godine, što će u kombinaciji sa konačnim dolaskom novog hendlera na aerodrom i malo boljim planiranjem flote pomoći da se ova situacija ne ponovi u 2024.

177 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Današnji let Air Serbia za Hurghada, minimum 5,5h kašnjenja

Pogledajte zasto, tj. gde je avion isao pre toga i koja su kasnjenja na tom aerodromu vec danima unazad.

Ceo dan, sve katastrofa kasni. Let je trebao biti u 18h, a biće u 00³⁰

A tko je prvi, Croatia?

A tko je prvi?!?

Alen zašto više ne koristite nick Purger? Lahko vas je prepoznati i kad ste Anonymous na drugim portalima i kad stavite Easy, pa Ryan, pa Wizz. Probajte Google: daleko najgori je Wizz Air. Pa Ryanaira. Bitno više od toga je easyJet.

+1

Definitvno najgora.Sad smo došli sa njima i nikad više.Kasnili smo preko pet sati .Nikakvo obaveštenje,nigde ne možeš dobiti informacije.Platili karte pre više meseci,rezervisali sedište,a oni kažu vi ne možete ući u avion,nema mesta.Godinu dana planiramo odmore ,platimo kartu ,svaki dan nam znači,oni nam kažu nema mesta.Kriva je vaša kompanija Prodali naše karte drugima skuplje,a mnogi izgubili druge letove,ne mogu da kupe druge karte,ai ako nađu slobodnu kartu ,ona sad više puta skuplja.Svi koji su prošli kroz ovaj haos koji se često ponavlja, nikad više neće leteti sa Air Srbijom.Hvala Bogu,ima drugih sigurnih kompanija u kojima se zna red i koje imaju garanciju za ono što ste .Volimo svoju zemlju ,bili smo ponosni ,zato što je to naša kompanija,a sad nas i stid i sramota ,odamo ko izgubljeni po tuđim aerodromima,bez i jedne informacije i slušamo ružne komentare.?

Odvratna, prljava sedista koja “cvile” posuta mrvicama neociscenim od proslog leta (Beograd-Bec-Beograd). Osoblje u neispeglanim kosuljama…

Pa kad je to sve Vucicevo i sve nesposobnjaci istripovani da su u korak sa Evropom

SRAM VAS BILO UMESTO DA BUDETE JEDNA OD NAJBOLJIH KOMANIJA VI STE JEDNA OD NAJGIRIH TOLIKO PARA JE ULOZILA SRBIJA I NJENI GRADJANI U VAS.NEMOZE DA PRODJE DA VI NE KASNITE ILI UPOPSTE I NE KRENETE SRAM VAS BILO .

Visok nivo komentara i obilje detaljnih informacija u komentaru koje su pravo zadovoljstvo citati.Hvala!

I was recommended this website by my cousin I am not sure whether this post is written by him as nobody else know such detailed about my difficulty You are wonderful Thanks

Prodaja previse karata a posle iznajme manji avion cista prevara

A kako je JU kriva? Zar nisu krivi handleri i aerodoromi.

Svakako da jesu ali ako neko stalno gura priču gde je Air Serbia kriva za sve, onda ne odgovara istina koja govori drugačije. Srećom Zamaaero je vrlo neutralan, samo su pojedini komentatori jako protiv Air Serbie.

Alen pre mesec dana videli ste se sa Marekom na konferenciji u Dubrovniku. Koliko jos moramo cekati na tekst? Interesantno bi bilo cuti o cemu ste razgovarali.

Otkacio vas?

To smo i mislili.

Nećemo čuti od vas ali će nam možda Marek reći.

Zbog cega?

Vi objavljujete sve što se tiče Er Srbije bez obzira da li se tiče javnosti ili ne. Osim ako je u pitanju sudski spor ili nešto o čemu se ne sme govoriti?

@anon 15.43: već sam jednom napisao, ali ću još jednom ponoviti. Dobar novinar je onaj koji istražuje informacije i pokušava sagledati cijelu pozadinu onoga o čemu piše. Da bi to mogao napraviti, sugovornik/izvor informacija mora imati povjerenja u njega da stvari koje nisu za javnost neće “procuriti”, inače on neće reći ništa. Ti razgovori se zovu “off record” i uobičajeni su u investigativnom žurnalizmu. Stoga svim znatiželjnicima: obratite se na Mareka jer ste ovdje na krivoj adresi..

Opaaa. Nisam znao za ovo. Ne morate da objavite ali otkrijte nam jeli vas saslusao? Suguran sam da ako je iole pametan, da ce saslusati i pokusati da primeni barem nesto. A sto se tice kasnjenja, to je samo jos jedna zvanicna konstatacija onoga sto smo znali. Nazalost.
Ma samo da dodje neka dobra konkurencija. E onda da vidimo hoce li kasniti. Sve dok imaju monopol kasnice.

Ovih 38% letova koji su kasnili vise od 15 minuta nije uopste podatak koji je relevantan bez dalje analize.Problem su kasnjenja koja uzrokuju DBC,dovode do gubitka konekcija,do probijanja radnih vremena posade,ostanka aviona van baznog aerodroma i slicno.Danas 26 juna bila su ogromna kasnjenja uzrokovana regulacijom saobracaja od strane Eurocontrola.Na to prevoznici ,pa ni Air Srbija ne mogu da uticu.Kasnjenja koja nastaju krivicom prevoznika usljed tehnickih kvarova aviona,problema sa pripremom i planiranjem letova,nedovoljnog broja posada su nesto sto je direktna odgovornost prevoznika.To au kasnjenja koja treba posebno detaljno analizirati.

Ma ne filozofiraj druze, evo sedimo nas 180 putnika na Seremetjevu celu noc jer avion kasni 4 sata. Dosao APO iz Rima u 00:00 a za Moskvu poleteo tek u 02:12 ( trebalo u 22:20). Prestani da pametujes vec se slozi sa realnoscu da je ovo slika i prilika drzave ciji smo srecnici. Sramota na kvadrat!!!

Aha, prvo kako to da ste na TI sa nekim ko komentarise? Kako to neko dozvoljava a neko ne sme?

Juce je bilo ogromno nevreme u Beogradu i postojala je zabrana tocenja goriva. Posledicno je kasnio i vecernji i nocni talas.
Ali avaj… bitno da je sramota na kvadrat. Sledeci put polako pesaka pa preko Ukrajine – tu vam najblize.

Pa sto onda ne upozorite Dejana kao ostale?

Јуче је свуда објављено: због забране точења горива за време севања муња и грмљавине, дошло је до ланчаних и великих кашњења. Виша сила.

Sve to stoji. Još se ne zna zašto je kasnio iz Rima. Na to se nadovežu i druge stvari. Iz Moskve su dobili slot za poletanje tek u 4:10. Ako pogledate FR videćete da je APO prvi jutarnji let za Moskvu sleteo sa 20 minuta zakašnjenja. Ali umesto da poleti u 10:55 poleteo je u 11:55. Ne zna se da li je razlog aerodrom ili avion. Sleteo u Beograd sa 50 minuta zakašnjenja. I tako se redom tog dana množila kašnjenja. Zašto je ostao u BG 2 sata nakon dolaska iz Rima saznaćemo.

Saznali neke stvari. Zbog kašnjenja boardinga u BG izgubili slot za poletanje. Jurili sa UTC da dobiju nov slot i dobili u 4:10 iz BG. Jedva sa operativnim izgurali nekako da bude u 2.20. Inače da cirkus bude veći sve vreme push back bio zakačen za njih. Za to vreme drugi avion za Istanbul čeka push back i moli da ih izguraju jer će izgubiti slot. Dobijaju odgovor da imaju trenutno samo jedan push back. Otkačinju ga od Moskve i odlazi da gura Istanbul. Tako da mi se čini da mnogo veće probleme pravi aerodrom (sada Menzies) nego Air Serbia.

“Tako da mi se čini da mnogo veće probleme pravi aerodrom (sada Menzies) nego Air Serbia.”

I vratili smo se na proslu godinu ocigledno. A neki pricaju kako su u JU naucili na svojim greskama i kako je Menzies najbolja stvar koja se ikada dogodila..

Air Serbia je svojevremeno mislila da će najbolje biti da ima svoj ground support i napravila ASGS. Međutim bilo je mnogo neznanja i nerazumevanja u to vreme od najvažnijih ljudi u kompaniji (Dane Kondić pre svega) tako da ni ASGS nije imala pravu podršku od matične kompanije. Kasnije su izračunali da im se to ne isplati. Tako i sada misle da će Menzies, kao velika svetska kompanija (video sam da ground handling rade i u Tampi u Americi a sada i u Budimpešti) uspeti da handling u Beogradu radi sa mnogo manje problema nego aerodrom prošle godine (verovatno su mislili da gore ne može da bude).

Nije Air Serbia nista napravila. ASGS je naslednik SUPORT- a, naslednika JATove Zemaljske operative, od 2003.g. u kojem su radili najaci operativci u handlingu. Air Serbia ih je malo ” ocerupala” u ljidstvu, ali je ostalo dovoljno da se , dolaskom pojacanja u mladima, napravi ponovo respektabilan handler.
To sto je ASGS unisten, nije zato sto nije imao podrsku od ASL, jer ga je ona i unistila, ali ne zato sto nisu znali koliko to vredi, nego su ostali švorc, te su mislili da ce tako doci do neke love. Osmislili kombinacije, jer su imali informacije sta ce Vlada preduzimati u vezi koncesije Aerodroma, i prebacili radnike ASGS u AB. Izlažirali sve, u medjuvremenu, upropastili dva handlera, i na kraju im je stranac najače resenje. Ajde sto su upropastili dva handlera, vec su srozali obuke zaposlenih, oterali ili ih napustilo ono sto je jos vredelo, i sada i ovaj Menzeis jedva odrzava posao. Dokle ce i kako, videcemo.

Ivane kako stojite sa logikom? JU jeste naučila na svojim greškama, ostaje da Menzies popravi svoje greške.

Lufthansa veceras otkazala BEG kao I brdo drugih polazaka jer im se raspao saobracaj. Prosecno kasnjenje danas 65′

A Er Srbiji je saobracaj sve na nivou pa evo 4 sata cekamo avion koji su okretali na maticnom aerodromu 2.5 sati. Sramota!

Dejane ne histerisite

Imali su slot…

летови за САД су најгори што се тиче кашњења ! више се не зна кад и у колико сати стиже или одлази авијон за Београд

Неретко се деси да ,,авијон” оде на време а да се врати са огромним кашњењем оданде. Јако често путници седе неколико сати у авиону, погледајте колико често избијају скандали у њиховим авионима широм САД.

Već sam pisao da postoji i jako puno objektivnih razloga. Eto i juče i danas (26.06.) bila je zabrana točenja goriva zbog lošeg vremena. Svi su kasnili iz Bg zbog toga

Uvek nesto trece i nesto prece, nikad sami nismo krivi. Pa ako je tako podrucje onda ukopaj cevi i toci gorivo ne iz cisterni vec pumpama koje potiskuju gorivo podzemnim putem. Zamisli da neki AMS recimo ne toci gorivo a seva i grmi svaki drugi dan….

Zbog zakonodavstva I propisa

Imaju i drugi ali nije interes Zamaaero da o tome piše.

Sa air Srbijom sam letela tri puta za 10 dana Kopenhagen i Katanija… Za Kopenhagen let je kasnio 45 minuta iz Katanije za Beograd sat vremena . ništa strašno… I dalje air Srbijom ako termin i cena odgovara..

Danas oko 11:30 – 12:00 po lokalnom opet neki kolaps na aerodromu Beograd izazvao da sve stane i da sve kasni.

Opet neki kolaps? Pa raspitaje se sta je uzrok pobogu! Najlakse je samo zvocati.

Bila je zabrana tocenja goriva zbog nevremena.

Cestitike za ovako temeljnu analizu podataka.
Zanima me pogotovu ovaj podatak o sezonalnosti, s obzirom da ne vidim da je ikada bilo gde spomenut.

Da li bi Alen ili Ivan mogli da nam otkriju jos neke detalje o sezonalnosti JU?

Do podatka o sezonalnosti sam dosao analizom ovih i jos nekih OAG podataka. Idalje malo istrazujem tu sezonalnost, ali ubrzo mi je u planu da se ozbiljnije njome pozabavim
Sto se tice konrektnog podatka, JU u najslabijem mesecu ima samo oko 52% obavljenih letova u odnosu na najprometniji mesec godine. Vrednost je ista za 2023, 2019, kao i 2022. kad se izvrsi korekcija podataka zbog covid-a

Kakva glupost. Da li se zna koja je kompanija? TraidAir?

OT

Air Serbia pustila karte u prodaju za CAN! Jos jedna destinacija sirokotrpunog aviona u JU mrezi.

Bravo Air Serbia!

Još jedna neprofirabilna linija! Bravo JU!

Ocigledno da JU drzi samo neprofitabilne lnije i zato ima 40 mil eur profita

Oh, wait…

Koji vam je izvor informacija o neprofitabilnosti linije koja jos nije ni pocela da leti? Da li je kristalna kugla u pitanju?

Ovde dosta njih na nivou kristalne kugle daje opaske i procene. Ima malo nesto kompleksa, nedovoljno putovanja sa drugim avio prevoznicima i licne zavisti koja se temelji u mnogim odgovorima.

Mislim da to nece biti stanje stvari…CAN je najbolja transfer destinacija u Kini, vrlo je blizu cele Jugoistocne Azije, takodje pokriva celu juznu Kinu..China Southern ima jako ekstenzivnu mrezu linija, ka SA Aziji, Australiji..Mislim da ce CAN biti veliki transfer hub za putnike Air Serbia, a ne treba zaboraviti da vecina kineskih emigranata u balkanskim zemljama zivi bas u Kantonu, a i nasi iseljenici u Kini u 90% slucajeva zive u ovom regionu

PRIJELOMNA VIJEST

ER SRBIJA PUSTILA U PRODAJU LETOVE ZA PVG I CAN!

IDEMOOOOO

Zanimljiva i efektivna analiza….Zaista se nadamo da se ucilo na nekim greskama i da ce situacija tokom 2024 biti znatno bolja.

OT: Inace, upravo objavljena info od Air Serbia je da pocevsi od 30.septembra uvode direktne letove izmedju Beograda i Guangdzoua. Letovi ce se odvijati dva puta nedeljno, ponedeljkom i petkom.
Karte su od danas u prodaji.

Neka je sa srecom!

A kakva je aircroatia? Kad vam je posao da pljujete sve srpsko

Upitno je da li on uopste postoji, prica se da vi izmisljate autore i da sve sami pisete.

Evo opet se pise i na ex yu da vam je i Alen Foglar upravo Alen Scuric samo je Alenu falilo kreativnosti da izmisli bolje ime.

Kako to komentarisete Alene?

@anon 00.07: evo ja ću “prokomentarisati”: za klasične bolesti postoje specijalisti, za psihičke postoje psihijatri, a za onaj jedan mali dio zadojenih kojima definitivno niti jedni niti drugi ne mogu pomoći, postoji “ExYu”. Time eksplicitno ne mislim na sve koji taj portal prate, već na onaj mali “hard core” među njima. U stručnim krugovima poznati i pod nazivom “sendvičari” i/ili “botovi”.. Nažalost su i ovdje izuzetno aktivni! Ali s obzirom na vaš komentar, znate vi to bolje od mene..

Глупости. Господин Пусинери пише утемељене и образложене анализе. Има посебан стил писања. Право је уживање кад се читају његове анализе. Моја једина сугестија је да се потруди да користи мало више појмова на српском. Знамо да је сад у моди „лајковање, форвардовање, ејпрон” и слично. Покушајмо да се одупремо томе макар мало. Хвала Вам!

Baš mi je žao što si kroz odgovor na ovo pitanje ispao XXXX!
Ali neka si zaštitnik srBstva .To pomaže razvoju Air Srbije.😄

Ау, у каквој мржњи и злоби ми живимо! Шта има лоше ако обратимо пажњу на свој језик, побогу?! Учимо од комшија Хрвата који чувају и негују свој језик. То је, по мени, израз поштовања своје културе и рада на њој.

@ Anon 10:08 Ako nemate što pametnije pisati, onda bolje ne pišite ništa. Jesu li vam iznesene brojke u analizi, je li neki podatak netočan? Ovaj jeftini nacionalizam ostavite za rasprave ispred trgovine s bocom piva u ruci ili za nogometne stadione, ovdje ste na krivoj adresi.

Slazem se sa vašim komentarom dole dragi Alene.Ja godinama zbog posla putujem:Evropa, Afrika, Bliski Istok.Mogu Vam reći da od svih kompanija sa kojima sam letela nažalost kompanija iz zemlje koje dolazim je najgora: kašnjenja, otkazivanja, gubljenje kofera, itd.To je moje iskustvo, nažalost.

A kofere gubi aviokompanija?

šta bi tek bilo da nisu ovoliko loši

Air Serbia je odlična kompanija, sobzirom koliko smo mala država , mi imamo odlične rezultate !! Dali narod zna da to kašnjenje je više od pola zbog toga što nam često na drugim aerodromima ne daju mesto za parkiranje kao predvidjeno ili nam okupiraju vazdušni prostor nekim bogatijim i jačim kompanijama, pa onda naši moraju da čekaju!!!!?? Tako da ne treba da pljujemo odmah svoje!!! Kad bi znali da svajcarci odkazuju zkroz letove zbog jače kiše, nema odlaganja na neki sat, nego vas ostave bez putovanja!!!

Svi nas mrze, po običaju! A ovako pamenti , vredni , sposobni…

Majko Božja, vi to ozbiljno??? Samo ste zaboravili navesti da prilazne kontrole na europskom aerodromima često na prilaznom semaforu stave crveno, pa JU avioni moraju čekati da prvo prođu neke “bogatije i jače kompanije” pa tek onda uključe zeleno za JU let..

Gosn Foglar, niste shvatili ironiju, čestu u humoru.

Air Serbia, Croatia Airlines i Air Montenegro našli su se među najboljim avio-prevoznicima istočne Evrope na godišnjoj dodeli nagrada World Airline Awards, koju organizuje Skytrax.

Pa tih par letova su izgleda baš dobri 😂

Ja Skytrax zovem Skytrash. Pogodite zašto

Ako se uzme da AirDolomiti nije bas neka kompanija od velikog znacaja, onda ispada da je Air Serbia najgora u Evropi po kasnjenjima sto se da videti svakog dana i skoro na svakom letu koji obave. Prakticno nema leta koji slece na vreme u jutarnjem, podnevnom i u vecernjem talasu. Kad gledate FR24 skoro svaki let je oznacen sa “delayed” a kao moto kompanija ove godine gura rec “konsolidacija” … od konsolidacije NISTA za sada.

Mislite da je to BILA

Anonymous od 07:28, ako AirDolomiti nije bas neka kompanija od velikog znacaja, zasto ju je kupila Lufthansa grupa? Pitanje je svakako za Anonymousa, ne za Zamaaero. Zamaaero nikad to nije rekao za Air Dolomiti.

И тај тренд настављају и у 2024 годину

Izgleda su naučili lekciju. Predimenzionisana ekspanzija bez operativne stabilnosti u 2023 i zasluženo druga najgora po tačnosti. Ove godine bolji početak, bolja organizacija. Nije to još uvek kako bi trebalo ali vidi se trud i napredak
Uprkos Marathon incidentu. Samo da sve to prati i bolja politika firme u domenu ljudskih resursa….

Ali i dalje ne idu na vreme! Kašnjenja idu od 30 do 90 minuta! Trend je nastavljen samo je pitanje ko je nesposoban ,Air Serbia ili Menzies!

Pogotovo danas.

AirSerbia je u godini ekstremnog rasta i uz objektivne propuste aerodroma kasnila negde u rangu British, Swiss, Easyjet, Wizz UK, Condor, Transavia i Lufthansa. Ma propadaju sigurno. Pa pogledajte samo koliko je ljudi prestalo da leti ovim kompanijama zbog njihovog kašnjenja.

Realno, ništa od tih kašnjenja nije sprečilo Air Serbiu da ostvari rekordnu godinu po broju putnika, destinacija i flote. Ove godine su kašnjenja manja a broj putnika veći i na putu su da postave novi rekord.

Isto se možemo pitati koja je poanta da je Air Serbia bila druga po kašnjenjima prošle godine? Jel to drugo mesto sprečilo putnike da odaberu Air Serbiu? Nije, putnici nisu pobegli od Air Serbie kao što je bilo nekih mišljenja, već je kompanija potukla stare i postavila nove rekorde.

Smisao komentara je upravo suprotno od onoga što ste vi tvrdili. Putnici nisu kaznili JU zbog turbulentne godine a naprotiv su je nagradili očigledno. To što vi više ne letite sa JU nikoga nije briga.

Dobro društvo

Izgleda da kasnjenja nisu bila presudna, narod se stalno vraca JU jer ih cene I vole kao firmu I biznis. Over godine situacija he mnogo bolja te JU nastavlja da kida I da cepa, nesto na sta smo svi mi navikli.

Reci da narod “voli JU kao firmu i biznis” apuslutno nema veze s vezom. Kako zbog toga sto je JU aviokompanija, a aviokompanije su famozno omrazene u javnoj svesti, kao i zbog toga sto je JU implicitno umesana u dnevnu politiku Srbije, iz nazalost potpuno ociglednih razloga.

S jedne strane su ljudi koji se zale sto JU ne leti sa svakog aerodroma Srbije za svako vece selo u Nemackoj i Svedskoj, sa druge je ekipa “kakva je to kompanija koja nije vlasnik ni jednog aviona” i “AirVucic”. Obe strane grese i neinformisane su, ali obe takodje definitivno ne vole i ne cene JU kao firmu, a jos manje kao biznis

Pisete gluposti!

A koja je poenta clanka?

Izgleda da abolira, jer su putnici uprkos kašnjenjima i suprotno najavama sa ovog sajta rešili da i dalje poklanjaju poverenje Air Serbiji, što se ogleda u rekordnom broju putnika iz meseca u mesec, kao i rekordno visokom LF. Očigledno da procenat kašnjenja nije među glavnim faktorima u odabiru aviokompanije.

Ocigldno im je mnogo vise poklonilo svoje poverenje nego sto je odustalo.

A to je jedino sto se racuna.

Postovani gdine Šćurić..ja prvi nisam odustao i kad god mogu letim Air Serbia…iz licnog iskustva, zbog politike kompanije za koju radim, mogu vam reci, da nema goreg prevoznika od Lufthanse..u zadnjih 4-5 godina, msm da nemam nijedan let sa njima da nije:
Delay
Overbooked flyght
Cancelled flyght
Da ne pominjem blamazu minhenskog aerodroma iz decembra 2023..kada ih je snijeg u decembru iznenadio pa sam 3 dana sjedio na aerodromu cekajuci da poletim.
Tako da, usprkos svemu, dobra je Air Serbia, i nadam se, bit ce jos bolja.

Paaaaaa !!!!
U slučaju moje porodice, recimo, nisi u pravu.
Žao nam je, ali nećemo da koristimo Air Srbiju ! Za iste ili slične pare, slično ukupno vreme puta, ne!
Ponavljam, žao mi je!

Da.

Meni je nejasno to slepo podrzavanje bilo cega. JATovo sam dete, volim da letim AirSerbia-om, i drago mi je da povezuju Ljubljanu sa Beograd-om 2-3x dnevno, ali nikako nemogu da aboliram njihov deo krivice za katastrofalnu godinu sto se tice operacija. Ni njih, ni bilo koga drugog. Ne zelim da normalizujemo to da je sasvim ocekivano da ce svaki let verovatno da kasni, bila to AirSerbia, Lufthansa ili RyanAir.

Lepo je bilo u JATu dok ste bili na “kičmi aerodroma” šta se plaćalo?

Opste je poznato da sva „JATova deca“ mrze Air Serbia. Jbg. nema vise mufte da se leti. Tako da niste ni prvi a ni poslednji.
Ono sto su vam tate i mame vrsljale po JAT-u i kakve ste sve NEZASLUZENO benificije imali, doslovno nigde nije postojalo.

шта је то понта?

Zaista ako vam je to merilo uspeha onda istinski ne znate nista o trzisnoj ekonomiji. Jedino zadovoljan putnik je putnik koji se uvek vraca a ako kasnite na svakom letu ocigledno je da necete biti zadovoljni pa cete izbegavati da kupite opet kartu od doticnog prevozioca. Znaci po vama ni alijanse niti FF programi nisu potrebni posto oni bas fokusiraju da privuku lojalne / povratne putnike.

Pa objsnite onda rekordne brojeve putnika kod JU? Ocigledno da im narod nije zamerio i da im je ostao veran i JU im se oduzila jer je ove godine mnogo bolje. JU ima razumevanje za potrebe putnika i zato i pored rezanja oni kidaju.

Ovo bi isto bilo kad bi se hvalili kako u Valjevu svi kupuju u Maxi radnjama i da imaju ogroman promet, a Maxi prodavnice jedine koje postoje u Valjevu, uz par lokalnih malih bakalnica…Lako je biti rekordan kad si jedini..Da podsetimo da je Wizzair drasticno smanjio broj letova iz Beograda, a ostale kompanije i nemaju vise od jedne linije..

О чему причате па ЈУ једва да држи 50% промета у Београду.

To vise govori o OU nego o JU. Pritom zar niste nedavno napisali kako OU nije merilo za uspeh? Zasto bi sada bila? Drugo u maju udeo JU je bio svega 49% i to pored novog rekorda.
Pogledajte udeo BA na LHR, W6 u BUD, LH u FRA , BT u RIX… pa onda uporedite sa JU u BEG

Air Serbia jedina u Srbiji?

Nazdravlje!

50% saobracaja u BEG drze avio kompanije koje se ne zovu Air Serbia a vama se prividja monopol.

To je problem Croatie,JU ima veću konkurenciju u Beogradu i uspjeva.

Dragi, Montezuma, da podsetimo isto tako da je i AS redukovala frekvencije i ukinula neke linije zbog problema sa nedostatkom flote i letačkog osoblja. Tvoja teza bi bila donekle tačna da je AS monopolista. Ali pošto imaju manje od (tačnije + -) 50% tržišnog udela rast im je oko 4% dok broj putnika na BEG ima veći rast koji generišu druge avio kompanije. Kažeš da ostale kompanije nemaju više od jedne linije? Šta očekujete da LH održava letove iz Pariza ili Osla za Beograd npr? Da Swiss leti Madrid Beograd il šta već? Koliko se vi uopšte razumete avijaciju? Kakva je ovo gomila nebuloza pobogu?

Air Serbia ima manje od 50% učešća u prometu BEG, daleko manje nego LH na FRA/MUC ili AF na CDG, a o TK na IST i da ne pričamo. Tako da, manite se priče o tome kako putnici iz Srbije nemaju izbora osim JU, jer itekako imaju.

Pa dobro, Croatia drži manje, ali npr Turkish u IST drži puno više. Sve zavisi od tržišta i jačine glavnog prevoznika. Ne postoji neko pravilo koliki bi postotak trebao biti.

JU jedini u Beogradu? Čestitke za poznavanje tematike, svih ostalih 26 kompanija na aerodromu u Beogradu se me broje?

Niko ne porice da je JU imala rekordnu godinu po broju putnika i destinacija, ali to ne znaci da je u nekoliko segmenta poslovanja JU imala prilicno, u najboljem slucaju, osrednju godinu. Proslogodisnje planiranje flote bas i nije za pohvalu.

Osrednja godina sa tolikim brojem novih destinacija i rekordnim brojem putnika i profitom od 40 miliona eura? Ok, važi.

Ne bi naskodilo da se zapravo procita i pre svega razume sta sam napisao

“Niko ne porice da je JU imala rekordnu godinu po broju putnika i destinacija” – prva recenica komentara ponistava Vas

“…u nekoliko segmenta poslovanja JU imala prilicno……osrednju godinu.” – Planiranje flote, soft product, strane posade, 60% kasnjenja u letnjoj sezoni, preterani wet lease, hard product, nekonstantnost sedista u avionima, jos jednom cisto reda radi da spomenemo ogromna kasnjenja, generalna nesposobnost JU da obavestava putnike o kasnjenjima, ne salje poruke, ne salje mailove, ne javlja aerodromu da avioni kasne pa aerodrom prikazuje nevazece podatke… Da nastavim sa drugim stvarima koje su lose odradjene ili je ovo dovoljno?

Ivane vas clanak je potpuno prevazidjen imajuci u vidu kakvu godinu ima JU. Vi ste zlonamerni jer da ste dobronamerni pisali bi o tome kako se JU poboljsala i kako je naucila iz svog proslogodisnjeg iskustva. Ja ipak mislim da je poenta ovde da se blati firma koju velika vecina Srba jednostavno voli i koja je jako korisna drzavi i srpskom narodu.

Dragi Anon.,
1. Nije prevazidjen jer niko iz JU do sada nije izbacio konacne podatke o tacnosti, samim time smo mi kao zainteresovana publika morali o tome da imamo rasprave koje nikada nisu mogle da dodju do konacnog, cinjenicnog zakljucka jer nismo imali podatke – sad ih imamo
2. Nisam zlonameran, cak i suprotno jer sam milion puta nahvalio JU. Ne znamo da li je JU stvarno naucila od prosle godine, videcemo tokom ovih sledecih meseci.
3. Dodatak na 2. – poslednja recenica teksta – “Air Serbia je vrlo pametno odlučila da malo uspori sa širenjem mreže ove godine, što će u kombinaciji sa konačnim dolaskom novog hendlera na aerodrom i malo boljim planiranjem flote pomoći da se ova situacija ne ponovi u 2024.”
4. Niko ne porice da je JU korisna Srbiji. Ja prvi to uvek govorim i ovde na portalu a i u zivotu objasnjavam ljudima jer vecina uopste nije svesna benefita uspesne aviokompanije. Sad da li je svi Srbi vole… u to vec sumnjam

Ivane takodje niko nema argumenata da negira kako je Air Serbia analizirala svoje poslovanje iz 2023 i uvela promene na osnovu tih analiza, od posla sa Menziesom pa na dalje. Ako svi to znamo kao cinjenicu, cemu onda gubljenje vremena na jos jednu analizu stvari koje su se desile pre godinu dana?

Proslo je skoro pola godine od kraja 2023, sad je jako kasno da se pocne sa tim analizama. Profesionalci u Air Serbiji su to uradili krajem proslog leta.

Nema argumenata jer ako isti postoje, pojavice se upravo u sledeca tri meseca.

Menzies je apuslutno ocajan argument jer to nije bila zelja Air Serbie vec su JU, Vesic i DCV na to primorani jer je kolaps operacija bio toliko velik da se nije mogao ignorisati. JU je apuslutno i nesumnjivo tu delimicno kriva. Da im je stavrno bilo stalo da novog hendlera JU bi suspendovala zombi sertifikat ASGS koji stoji neaktivan jos od 2018. i blokira dolazak novog hendlera, ili bi reaktivirala ASGS pa sama sebi radila handling – sto je vec pokazano da moze da se radi kad je JU zaposila prinudno dodatne hendlere proslo leto, ali sa prilicno uvecanim platama sto im se ocigledno nije svidelo

Gospodine Ivane, nemojte abolirati ASL u delu da nije bila njihova zelja da Menzies preuzme handling. I te kako su naginjali ka toj odluci, jer vidimo da imaju udela od 10% kao i ugovor joint venture sa Menziesom.
Odmrzavanje “zombi ” sertifikata ASGS je bila nemoguca misija, to su i oni znali, jer vise nisu imali kadra koji bi to mogao pokrenuti , kao i kadra koji bi to mogao da iznese. Unistili su najaceg handlera na AB, dozvolili proterivanje i davanje otkaza upravo tom kadru, kako bi danas dosli do ovaoga. Nemojte da ste u zabludi da je sve sto se desavalo u poslednjih par godina , samo slucajnost.
To sto i danas imaju probleme je posledica svega navedenog . Vecina kadra je priucen kadar, kadar koji odlazi, a dolazi novi, tako da vremenski nemaju mogucnost da se stabilizuju sa kadrovima koje su obucili, a oni onda ,vremenom , da postignu nivo dobro naucenog kadra koji moze dobro da obavlja poslove handlinga. To se i dalje nastavlja. Pritom i na mestima onih koji treba sve da kontrolisu i upravljaju operacijama i ljudstvom, je ista situacija. Tako da je verovatno da cemo imati problema u nastavku sezone. Malo su naucili.

Koliko puta ste vi leteli sa JU kad ste toliko upuceni? Ili su bitni samo neki podaci koje pokupite sa nekog specijalizovanog sajta?

Nema argumenata jer ako isti postoje, pojavice se upravo u sledeca tri meseca? Onda sačekajte da prođe 3 meseca pa napravite analizu posle toga.

Menzies nije bila želja Er Srbije vec su JU, Vesic i DCV na to primorani? Ko to može sve njih da primora? Vučić?

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!