zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Analize

Zašto Air Serbia i Croatia Airlines nemaju svoje simulatore

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: Croatia Airlines

Svaki pilot ide na simulator tri puta godišnje gdje prevede najmanje 4 sata. To znači da piloti Croatie Airlines odrade oko 1600 sati na simulatorima godišnje. Piloti Air Serbie pak imaju oko 2900 sati na simulatorima. Uz to još bitno više se troši na školovanje novih posada i type rating. Za type rating je potrebno 40 sati na simulatoru.

I ovdje se postavlja vrlo opravdano pitanje zašto Air Serbia i Croatia Airlines nemaju svoje simulatore. Air Serbia bi morala imati simulatore za Airbus A320 obitelj (13 aviona u floti) i ATR 72 (10 aviona u floti). Nemaju smisla simulatori za A330 (tek 2 aviona u floti, uskoro 4), kao ni za Embraer E190/195 (tek 1 avion u floti, uskoro 4). Dok ovi avioni ne dođu do brojke od 10 primjeraka simulator je neisplativ i jeftinije je posade slati u inozemstvo. Naime, simulatori koštaju od 8 do 11 milijuna USD, a i njihovo operiranje ozbiljno košta (održavanje, energija, podrška, ljudstvo, infrastruktura…). Croatia bi pak trebala do 2026. nabaviti simulatore za A220 kojih će u floti imati 15.

Croatia Airlines ima 130 pilota, a kada dođu svi A220 imat će ih 160. To znači bar 2000 sati na simulatorima. Air Serbia pak treba oko 2900 sati na simulatorima za sve pilote, od čega je ogromna većina na A320 i ATR 72, a ta brojka će se popeti na preko 3200 sati u vrlo skoroj budućnosti. Na to treba dodati i školovanje te type rating koji je jako puno sati simulatora po svakom pilotu. Jedan simulator ima kapacitet oko 5000 sati godišnje. To znači da bar pola od tog iznosa troše piloti na redovne posjete simulatorima, dok bi dobar dio ostatka sati trošili piloti na type ratingu i školovanju. Konačno kompanije mogu simulatore i iznajmiti na tržištu, drugim kompanijama. Simulatora ima premalo, termini se čekaju mjesecima i ta usluga se opako puno naplaćuje. Svaki simulator zlata vrijedi.

Simulatorima u bazi kompanije bi štedjele jako puno novaca. U ovom momentu kompanije plaćaju svojim pilotima koji idu u inozemstvo na simulatore plaće (za koje vrijeme ne lete na linijama), dnevnice, hotelske troškove u hotelu sa bar 4****, hranu i avionske karte. Piloti Croatie Airlines odlaze na simulatore u Beč, Amsterdam, Frankfurt i Rim. Simulator u bazi znači da svih ovih troškova nema jer pilot ne dobiva dnevnicu pošto je kod kuće, nema troška avionskih karata, hotela i hrane. Konačno taj pilot troši tek 4 sata u jednom danu, kada odlazi na simulator u inozemstvo on troši bar tri dana, jer dva dana troši na put, kada nije na dispoziciji kompaniji. Dakle financijska ušteda je više nego evidentna, ali ušteda je i u satima letenja u vrijeme dok sve kompanije bugare sa brojem pilota.

Najnovija vijest je da Vlada Srbije nabavlja simulator za A320 koji će biti instaliran na Vazduhoplovnoj akademiji u Beogradu. Na simulatoru će se školovati i kadeti Air Serbie. Simulator će doći za godinu dana.

127 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Radi se po obicaju o snsovskoj muljavini. Naravno da “Vazduhoplovnoj akademiji” ne treba simulator airbusa a320, pa to blage veze nema sa akademijom kao takvom, nema veze ni sa Vrscem, na cemu oni mogu da rade type rating uopste za a320?? Simulator treba Air Srbiji i ona ce i biti jedini ili pretezni korisnik simulatora. Zasto ga onda ne kupuje Air Srbija? Pa zato sto nema para za to, a ovako ostaje dodatna mogucnost da se fingiraju placanja akademiji, za inace preskupo koriscenje simulatora, i da se tako daje dodatna nedozvoljena, a preko potrebna drzavna pomoc Air Srbiji. U ovoj zemlji kojom vladaju Vucicevi kriminalci, ni najjednostavnija stvar ne moze da se uradi na razuman, nemuljatorski i zakonit nacin.

Niko ne dolazi na ovaj sajt da cita vase politicke stavove, to ljude ne zanima. Zanimaju ih informacije i cnjenice o avijaciji. Jedino novo sto ste rekli vMRO, je da Air Serbia nema para za simulator ali niste naveli niti jedan dokaz za to. Air Serbia je samo od profita u prosloj godini mogla da kupi par simulatora, sto pokazuje da je vasa tvrdnja o tome da Air Serbia nema para za simulator lazna.

vMRO ili stavite dokaz za to, ili ako nemate dokaza onda molim Alen obrisite vMRO komentar.

Profit je ono sto ostane posle troskova. Air Serbia ima dovoljno novca da napravi trosak kupovine simulatora pa bi profit ostao umanjen za tu nabavki i tek onda otisao drzavi. Da, Air Serbia ima novac na raspolaganju koji je mogla da utrosi pre uplacivanja umanjenog profita drzavi. vMRO ipak nije stavio dokaz da Air Serbia nema para za simulator.

Држава је купила и биће у пилотској академији у Београду. Пилоти ЈУ неће више морати да иду преко.

A koja je razlika?

1. Citatelj je napisao “пилотској академији” i to malim slovima, dakle to nikako nije naziv. Naziv se pise velikim slovom.

2. A ko se skoluje u Vazduhoplovnoj akademiji? Ako niste znali, toj ustanovi je pripojena i pilotska akademija u Vrscu. Je l se i tamo ne skoluju piloti?

Radi li se na Zamaaero aplikaciji?

Sta nije jasno u pitanju?

Pa na Zamaaero aplikaciji, na aplikaciji na kojoj bi se mogle citati vesti. Kao sto to Simple Flying ima.

Ne pricamo o mobilnoj web stranici kojoj se mora pristupati kroz browser, nego o aplikaciji koja se moze downloadovati sa Apple App Store.

Idite na Apple App Store i pretrazite Simple Flying. Zasto Zamaaero ne bi imao istu takvu aplikaciju?

Problem sa simulatorom je kaj je potreba sezonalna. Pilote se šalje na sim kad je low season.
Znači ako imaš 100 posada, a simulator može odradit 20 sati dnevno (5 sekcija), a svaka posada treba 3 (po zakonu) ili 4 (mi imamo 4) sekcije, onda ti je to 40 dana na proljeće i 40 dana na jesen.
Ako imaš joše neke initial i OCC, nek je još 40 dana, što znači da ti ostaje 240 dana simulator neiskorišten, i to u doba kad rijetko tko šalje ljude na simulator, jer ispucaš i instruktora, a ne samo posadu.

Simulator za A320, sa današnjim cijenama od 250 EUR/sat trebaš operirat otprilike 7 do 11 godina da se vrati investicija (ovisno o tome da li si uspio dobit neku lovu iz fondova).
Neka CTN recimo treba 1600 sati, to ti je 400,000 EUR godišnje, a novi sim košta oko 13M na više (plus transport, hala, certifikacija, ovo ono). E sad, možeš reći da ostatak vremena na simu možeš iznajmiti drugima, ali drugi onda imaju problem i trošak kako doći do Zagreba.
Tek nakon toga simulator postaje money maker jer je 70% ukupnih troškova amortizacija.
Dakle, to je jedna long long term investicija.

Ono što se bi isplatilo je imati Sim za A220 jer su tu cijene debelo preko 1000 EUR po satu, ali tu postoji jedan monopol koji se za sad ne može razbiti.

Da, nemres kupit sim za A220, bar je tak bilo do nedavno.

CAE koji radi simulatore i za A220 je Dorvalu u Montrealu, koji je preko puta piste gde se nalazi Airbus (morate se okolo provozati, a to je 10 min). Drugi deo im je na 40 min voznje do Mirabela.

Simulatori su u principu uvijek jako, jako dobra investicija, na njima se odradi tolika količina posla da je to izuzetno rentabilna kupovina. Mi imamo tri simulatora A-320, kupljen je i četvrti, dolazi za dvije godine, a također je firma rezervirala 700 sekcija u IFTC centru u Antaliji, koji se otvara uskoro. Imamo preko 1200 pilota na Airbusu i sva tri simulatora rade 20 sati svaki dan, iz dana u dan. Nema praznog hoda. Znači, samo ih treba znati uposliti, simulatore. IFTC u Istanbulu ima toliko rezerviranih termina da je praktično nemoguće rezervirati termin u narednih mjesec-dva. Ista priča može važiti i za ovaj simulator u Vazduhoolovnoj Akademiji, ako ga budu znali pravilno koristiti i kvalitetno održavati. Air Srbija je jako, jako premala kompanija da bi se zbog nje netko upuštao u kupovinu simulatora, potrebno je minimalno 25-30 aviona istog tipa u floti da se kupi simulator za svoje potrebe. Ali ako ovi u Vazduhoplovnoj Akademiji budu pametni i uposle kvalitetne managere u školskom centru, simulator će im biti poput zgoditka na lotu. Koka koja nese zlatna jaja. Školski centri u okolici rade turbo tempom, Sofija i Istanbul. Sada VA ima mogućnost koja se pruža ne jednom u životu, nego jednom u stoljeću. Znači, što se tiče broja sati simulatora, ako se pametno prodaju simulatori rade daleko, daleko više od ovih 40 dana u proljeće i jesen, koje spominješ, Štef.

Upravo A332 leti BEG-CDG, kao posledica jucerasnjeg strajka i otkazivanja vecernjeg leta za CDG.

Занимљиво је да је ЈУ имала лет ујутру. Отказан је нови дневни полазак као и вечерњи.

Simulator za A220 je pun pogodak za OU. Trenutno ih je ja mislim samo pet u Evropi, a potraznja ce biti sve veca i veca. Super ce moci na njemu da profitiraju

EKSKLUZIVNO

Drugi E195 za JU otisao na farbanje!

Čemu odmah ova negativnost u vezi korištenja simulatora?

Pa računajte koliko bi JU koristila simulator, koliko bi bilo viška vremena. Ne možeš sve svoje da imaš. Ne bi bilo rentabilno.

Ali vi niste sabrali. Bilo bi prazno više od 50% vremena. Ova opcija je najisplativija za obe strane.

Ma da, jer eto Lufthansa, Swiss i Air France su tek neznatno vece kompanije od JU, rec je o svega par aviona razlike…

Država Srbija je upravo kupila simulator za A320 koji će smestiti u Vazduhoplovnu akademiju. Verovatno će i Air Serbia koristiti taj simulator po povoljnijim uslovima nego u Sofiji i Pragu. Ako ništa drugo uštedeće na smeštaju i hotelskim troškovima. E sad šta će jedan profesionalni simulator za komercijalni avion u srednjoj školi je drugo pitanje. Učenici se sigurno neće obučavati na njemu. Mislim da je to samo zato da se može reći kakvu vazduhoplovnu školu imamo, ima i svoj simulator. On će se komercijalno izdavati zainteresovanim kompanijama, pre svega Air Serbiji.

Prvo simulator se nece nalaziti u srednjoj skoli, nego u namenski izgradjenom objektu u sklopu Vazduhoplovne Akademije.

Drugo, taj simulator ce se koristiti kako za potrebe skolovanja na Vazduhoplovnoj Akademiji, tako i za komercijalno izdavanje, pre svega Air Serbiji.

Bivša srednja škola “Petar Drapšin” je preimenovana pre dosta godina u Vazduhoplovnu akademiju. I dalje je srednja škola. Moj sin je pohađao. Država je odlučila da stavi sve pod jedan krov pa je tako i škola u Vršcu pripala Vazduhoplovnoj akademiji.

Jeste, dualno školovanje na jednom mjestu, srednja škola i fakultet. Doduše, fakultet postoji tek od nedavno, a nakon uspostave fakulteta donesena je odluka da se kupi simulator i zaokruži kompletno školovanje. Osim pilota, školuju se na Akademiji i inženjeri zrakoplovne struke. Teorija je organizirana u Beogradu, a letenje u Vršcu. Ovo važi za fakultet. Srednja škola se odrađuje samo u Bg, plus praksa u JAT Tehnici.

U pitanju je srednja skola, ali nece klinci od 14-18 godina ici na simulator, vec studenti iz Vrsca.

Bivša srednja škola Petar Drapšin je preimenovana u Vazduhoplovnu akademiju. Njoj je priključenja i škola u Vršcu.
Sad tu ima i srednje i visoko obrazovanje.

Visoka škola strukovnih studija Vazduhoplovna akademija osnovana je u skladu sa potrebama triju kompanija iz sektora vazduhoplovne industrije, MTU Maintenance Serbia, Air SERBIA i Kontrole letenja Srbije i Crne Gore SMATSA.

Kompanije MTU Maintenance Serbia, Air SERBIA i Kontrola letenja Srbije i Crne Gore SMATSA, potpisale su sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja 05.08.2021. godine Memorandum o saradnji na razvoju dualnog modela studija u visokom obrazovanju u vazduhoplovstvu.

Tri studijska programa po dualnom modelu studija u visokom obrazovanju kreirana su u saradnji sa ove tri kompanije u skladu sa standardima EASA (European Union Aviation Safety Agency).

Eksterna nastavna baza na aerodromu Vršac u kojoj će se realizovati praktični deo nastave predstavlja jedan od najboljih trening centara u regionu sa 18 jednomotornih i dva dvomotorna aviona, EASA (European Union Aviation Safety Agency) Part 145 Maintenance Organisation Approval i Aerodromskom kontrolom letenja (AKL).

Visoko obrazovanje pilota, kontrolora letenja i inženjera održavanja vazduhoplova je prioritet modernih država, a budućnost vazduhoplovstva u Republici Srbiji najviše zavisi od edukacije kadrova kroz program školovanja u skladu sa međunarodnim standardima.

Tako Vam je kad imate ljude koji ništa ne znaju i završili preko veze privatne fakultete, u svim ministarstvima. Oni donose takve odluke. Sada i Vršac propada zbog takvih odluka.

“vazduhoplovna akdemija” u Beogradu nije fakultet već srednja škola koja školuje aviomehaničare i slične profile. 4, stepen stručne spreme.

Uzgred, mogu i ja moj fiat punto da preimenujem u BMW, ali to će i dalje biti punto, samo pod lažnim imenom. 🙂

Izgleda je vaš mali baš davno pohađao školu. U okviru Akademije nalaze se Srednja škola i Visoka škola. Zgrada Visoke škole je na donjoj stani prema Dunavu. U subotu 20.04.2024. je bio dan otvorenih vrata i za jednu i za drugu, za sve zainteresovane koji žele da upišu. Pripremili su prostoriju koja liči na mali hangar a u kojoj će se postaviti simulator. To se nalazi u sklopu Visoke škole. Obzirom na smerove koji se tamo studiraju mesto za simulator je više nego logičan izbor.

Vazduhoplovna Akademija je srednja strucna skola, tako da – da, simulator ce se nalaziti u sklopu objekata strucne srednje skole, bivse Vazduhoplovne gimnazije Petar Drapsin.

Koga da skoluju iz Vazduhoplovne na simulatoru? Ja koliko se secam od pet vojnih i pet civilnih smerova ni jedan nije za pilote. Najbliza dva smera civilnoj aviaciji su bila aviomehanicar ili avio-inzenjering ne secam se tacno kako se zvao, kao i smer za kontrolu leta.
Mogu jedino da dovode ljude iz Vrsca ali ni za time nema potrebe jer i tamo valjda treba da se ugradi simulator za A320. Sim ce biti iskljucivo za JU pilote i za komercijalne svrhe

@Ivan Pusineri
Vazduhoplovnu Akademiju čine Srednja škola i Visoka škola. Visoka škola ima tri smera: Kontrola letenja, Vazdušni saobraćaj i Vazduhoplovno inženjerstvo. Sve ovo možete pročitati na internet stranici Akademije. Zgrada Visoke škole, mislim da je zgrade “E” (Echo) nalazi se na istoj adresi kao i Srednja, bukvalno u istom dvorištu. Da ste bili 20.04.2024 na danu otvorenih vrata, mogli ste i obići Visoku školu.

Diplomirani inženjer saobraćaja smjer vazduhoplovstvo.
Kao i na Saobraćajnom fakultetu u BG ili Fakultetu prometnih znanosti u ZG.

To je strukovna trogodisnja skola a ne fakultet koji je četvorogodišnji. Pitqnje je tko ce tu biti profesori.

Прочитајте коментаре горе и доле, пишете глупости јер очигледно нисте упућени у реорганизацију образовања

Nije zbog toga, da srednja škola može reći bilo što. Škola Petar Drapšln, odnosno Akademija, mora dobiti ovlaštenje TRTO od direktorata da može koristiti simulator. Nema apsolutno nikakve veze sa školskim učenicima. Ovo ovlaštenje se daje školskom centru koje ispunjava uvjete da školuje pilote na Airbusu, a to što Drapšin školuje i srednjoškolce nema nikakvog doticaja sa simulatorom. Srednja škola je jedna stvar, TRTO sasvim druga. TRTO = Type Rating Training Organisation. Osobno smatram da je ovo dobra kombinacija, Akademija ima potpuno zaokružen sistem školovanja od nule do Airbusa. Teorija u Beogradu, letenje u Vršcu, pa onda opet type rating u Beogradu, sve u jednom školskom sistemu. Slično je bilo u moje doba, prvo Vršac, sve u Vršcu, pa DC-9 u Beogradu. Od nule do kopilota u letačkoj operativi kompletno školovanje u jednom kontinuitetu institucije koja se time bavi. Kupovina Airbusovog simulatora je odličan potez koji je napravila Akademija.

Zašto pobogu Vlada Srbije plaća silne milione simulator a navodno ta kompanija pravi 40mil profita godišnje?!

Upravo tako, Alene.

Simulator ide na Vazduhoplovnu Akademiju i prvenstveno je namenjen studentima Akademije. Naravno da će ga koristiti i Air Serbia za svoje potrebe. Ako je to indirektno finansiranje JU od strane Vlade onda sam za još takvih “indirektnih” finansiranja dokle god više novca poreskih obveznika ostaje u Srbiji a ne ide van za obuku pilota.

I zato što u avio-biznisu gde velike države već 30 godina na ovaj ili onaj način guraju i lobiraju za svoje velike kompanije što nas je već dovelo do situacije da u Evropi imaš tri velika legacy igrača, dva nezavisna LCC i Turkish koji praktično drže celo tržište pod kontrolom. Bez izvrdavanja i uvlačenja novca ispod žita, ogroman broj manjih kompanija ne bi mogao ni da opstane a kamo li da raste. A bez tih subvencionisanih kompanija, povezanost manjih država bi bila očajna, jer veliki naprosto nemaju interesa da lete na komercijalno neisplative destinacije ili te uslove ogromnim subvencijama i ti na kraju opet daješ ozbiljnu lovu koja ide komplet u inostranstvo a nivo kontrole ti je nikakav i mogu da odu kad god žele.

Zato što simulator nije kupljen Air Serbia, nego Vazduhoplovnoj akademiji za školovanje njenih studenata, a Air Serbia će biti jedan od komercijalnih korisnika koji će plaćati uslugu korišćenja simulatora. A vrlo verovatno neće biti i jedina.

Simulator stiže za godinu dana pobogu kako će se sada znati koliko će Air Serbia plaćati tada za korišćenje?

Pa vi ste pitali koliko će plaćati Air Serbia. A ko to može znati sada.

Kakve veze ima simulator na Vazduhoplovnoj Akademiji? Ona nema nikakve veze sa JU, JU ce tamo placati koriscenje simulatora.

Pa onoliko koliko vlasnik bude zahtevao.

A sta se Vas to tice? Koliko ce vlasnik naplacivati je iskljucivo njegov problem.

Kajgot. Pa ne moze EU da odredjuje koliko ce neko da naplacuje usluge simulatora.

Konacno, Srbija nije u EU.

Ne finansira ako če joj iznajmljivati. Može da joj naplati i 0,99€/h i da smisli milion mogućih popusta i šta? Isto kao što masa aerodroma u EU daje vrlo maštovite popuste LCC prevoznicima da lete sa istih. A drugim kompanijama naplaćuje tržišne cene. I to je Ok, igra velikih brojeva jer LCC pumpaju broj putnika istom aerodromu. Kao što JU donosi putnike BEG.

Pa i Croatia je mutno finansirana preko grada Mostara pa bože moj.

Državna akademija, državna kompanija!

Croatia Airlines jeste drzavna kompanija. Simulator A220 ce biti indirektno u drzavnom vlasnisvu.

Ocito komentatori se prave mutavi na indirektnu drzavnu pomoci Air Serbia-i.

Da li je potrebno da ponovimo detaljne informacije o indirektnu drzavnu pomoc Croatiji?

Ha ha ha pa vi ste pisali kako drzava pomaze Croatiju a sad pitake kako?

@ anon 23:14
Ako je nabavka sumulatora za Vazduhoplovnu Akademiju indirektna državna pomoć Air Serbiji evo ja se sa zadovoljstvom pravim mutav i od srca želim OU da dobiju istu takvu pomoć od Vlade RH u vidu simulatora za A220 i da se i oni prave mutavi!

Da li to EU kontroliše i komercijalne ugovore kompanija za obuku svojih pilota? Ima neka regulativu koja propisuje.ispod koje cene simulatora se me može i smatra se indirektnim finansiranjem? Kako to ide?

Iz pouzdanih izvora RH ce platiti nabavku A220 simulatora za Croatiju. Tako da oprezno sta kritikujete Alen!

Vlada Srbije kupuje simulatore za JU koji dolaze za godinu dana u Beograd.

Pa simulator nije kupljen za JU nego za Vazduhoplovnu akademiju koja je drzavna ustanova.

Možda je nabavka simulatora na vazduhoplovnoj akademiji i najbolje rešenje, jer će ga kompanija moći koristiti praktično bez dodatnih troškova u svojoj bazi a istovremeno ne mora imati specijalizovane zaposlene da to sve održavaju i iznajmljuju višak sati na tržištu.

Vazduhoplovna Akademija je potpisala ugovor za školovanje 800 pilota iz Indije, zato ga je ona i naručila a ne Air Srbija.

Naravno da bi to bilo indirektno finansiranje i uopšte nije isključeno da će se probati tako nešto jer je dosta suptilno i teško uhvatljivo, ali i sa komercijalnim cenama bi se to AS itekako isplatilo i smanjilo im rizike u odnosu na direktnu kupovinu i uspostavljanje novog sektora u okviru kompanije.

Budite sigurni da ce Vazduhoplovna Akademija davati popust za JU, pa u interesu im je!

Čak i da plaćaju komercijalnu cenu simulatora Air Serbia će štedeti prilično na hotelskim troškovima u Sofiji i Pragu, za sadašnje i buduće pilote, instruktore… Ti troškovi nisu baš mali.

Optimalan broj aviona u odnosu na broj simulatora je 30:1 za srednjelinijske avione i 15:1 za dugolinijske. To znači da na svakih 30 aviona istog tipa u floti dolazi jedan simulator. Ovaj broj se može smanjiti ako kompanija ima namjeru komercijalno prodavati termine na simulatoru. Ni Croatia ni Air Serbia nemaju toliko aviona istog tipa, razvoj flote će opravdati kupovinu simulatora tek kada broj aviona istog tipa prijeđe barem 20. Air Srbija kupuje simulator A-320, što je dobra odluka jer će ponuditi komercijalnu uporabu svima kojima treba. Konkurencija postoji u blizini, Sofija ima privatni školski centar s 4 simulatora, Istanbul također, ali će sasvim sigurno dobro doći još jedan simulator na istom prostoru. Za svoje potrebe Air Srbiji još ne treba simulator za Airbus, a pogotovo ne treba za ATR. Croatia bi mogla isto napraviti, kupiti simulator za A-220 i prodavati termine na njemu. Međutim, poznavajući vodeću strukturu, teško će se to ostvariti. Simulator je jako skupa igračka, visokosofisticirana, zahtjeva ogromna ulaganja i trošak se vrati nakon popriličnog vremenskog perioda. Ali gledano na duge staze itekako se isplati, zarada je izuzetno velika u odnosu na ulaganje u usporedbi s drugim granama zrakoplovstva, samo je pitanje prave odluke. Upravo zbog ove zarade na svijetu ima podosta privatnih školskih centara sa simulatorima, potpuno neovisnih o aviokompanijama. A što se tiče same aviokompanije, malim kompanijama se ne isplati kupovati svoje simulatore za svoje potrebe dokle god ne dođu do granice isplativosti prema broju aviona.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!