zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

United razmišlja o otkazivanju 150 B737-10

United je ozbiljno kritizirao Boeing radi problema sa panelom vrata Alaske, a radi čega je prizemljio cijelu flotu ovog aviona. United ima najviše ovih aviona u floti od svih svjetskih prijevoznika, njih čak 79. Uz to certificiranje 737-10 ozbiljno kasni, a neće biti gotovo do kraja 2024, te je United izjavio da avion neće dobiti još bar pet godina.

Zbog svega toga je United izjavio da razmatra alternativni plan kako bi izbjegao kupovinu većeg 737-10. United ima 150 naručenih B737-10, dočim bi otkazivanje ove narudžbe bio istinski udarac na Boeing. Što može značiti alternativa za United? Obzirom da imamo samo dva proizvođača aviona alternativa može biti samo Airbus A321. United ima 3 isporučena A321 i 127 naručenih.

United je maknuo B737-10 iz internih planova širenja flote iako za sada nije otkazao narudžbu. Pritisak na Boeinga da se izvuku dodatni popusti? Vrlo vjerojatno.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: United

20 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Jel bi postojala opcija da uzmu možda a320neo ili a220-300?

Tresla se gora rodio se mis,uzaludno nadanje Airbusa i njegovih ljubiteja.

Po US medijima bi dodatni popust bio totalni minus za Boeing jer navodno United i Alaska već imaju ugovorene avione po jako niskim cijenama.
Da li je u ovom trenutku moguće postići cijenu nižu od proizvođačke cijene, odnosno jeftinije od proizvodnih troškova?

Od 30-ih na ovamo Boeing je bio respektabilna i inovativna kompanija, koja se vrlo dobro nosila sa svojim tada samo domačim rivalima, prvenstveno sa McDonnell – Douglas-om! Imali su vlastitu proizvofnju svega, nakon nekog vremena Aibus je poceo lagano puhati za vrat. Boeing je cvrsto racunao na svoje domace trziste, ostavljavsi Airbusu neko drugo tržište. Mali inovativni Airbus malo pomalo je gradio povjerenje svojih kupaca i eto, veliki Boeing se tako našao u problemima zbog svog “američkog” načina poslovanja – samo stvaranje kapitala. Najveci setback trenutno za Airbus je opet američki proizvod, GE motori, na eto ovom spominjanom modelu A321 neo a vjerojatno odabrani iz razloga da se podvuku i američkim kupcima.

Jedina alternativa može biti A321neo. Pritom je A321neo bitno bolji avion od B737-10.

Pitanje je zapravo koliki ce popust Boeing pod ovim pritiskom dati …opasno im se tlo trese. Nevjerojatno je zapravo da su odlucili investirati ogroman novac u uništavanje konkurencije kupovinom konkurentnih kompanija u USA, radije nego ulagati u nove modele a prije svega u kvalitetu proizvoda. Rezultat toga svega je sada vidljiv. Manageri pokupili kroz desetljeca fine bonuse za “dobro” sklopljene poslove, ostavili u nasljeđe riješavanje problema novijim generacijama …

Svestraniji je, definitivno, ali reci bolji, bez nekakvog obrazlozenja ne drzi vodu.

100% se United bori za bolje kompenzacije i cijene.

Zasto nema iste objave od Alaske ili Shoutwesta?

Teško da će oni odustati…

Istina, ali a321neo da ga sad naručiš moraš čekat 10 godina. Tržište se mijenja, svatko bi veći avion al jebiga

Moja firma ima narudžbu za 737-10, šef stalno govori da bi 321 bio puno bolja opcija al jednostavno nema šanse da ga dobijemo u skorije vrijeme. Ali slažem se, ne sumnjam da bi United mogao postići dogovor s Airbusom

Vrlo lako bi United svojim autoritetom dobio te avione za 3-4 godine. Ne sumnjajte u to!

United Airlines je ubedljivo najveca kompanija na svetu po svim parametrima. Imaju godisnje preko 215 miliona putnika i obrt od preko 50 milijardi USD!

A otkud vi to znate?

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!