zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Montenegro Airlines još jednu tužbu protiv Air Montenegro

Nakon što je Montenegro Airlines tužio Air Montenegro radi imena, sada je kompanija podnijela još jednu tužbu. Naime, Montenegro Airlines tuži Air Montenegro radi uniformi koje nosi nova kompanija, a koje su stare uniforme Montenegro Airlinesa. Tužba je podnesena krajem prošle godine, a prvo ročište je 15.2.

Montenegro Airlines navodi da bivši zaposlenici nisu vratili uniforme koje su vlasništvo tvrtke i njena stečajna masa, nego ih koriste za letove u Air Montenegru. Samim time Air Montenegro koristi stečajnu masu stare kompanije, pa Montenegro Airlines traži naknadu za isto.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Montenegro Airlines

10 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Pratim ovu situaciju. Ali zar drzava nije vlasnik MA, zasto jednostavno ne naprave licitaciju, i rasprodaju sve sto MA ima, i ugase tu kompaniju vise. Kao sto je Slovenija uradila sa Adriom. A ove zaposlene stave na crnu listu da ne mogu da se zaposle u nijednoj drzavnoj firmi.

Aleksandre a koje bi ti to zaposlene stavio na crnu listu?Kazes pratis nesto a kako pratis?Postoji Zakon o stecaju koji jasno definise sta su cija prava i obaveze u postupku stecaja,ko moze i kako da pokrene srecaj.Mozes da puknes i crknes od muke ali stecajna masa MA pripada prije svih bivsim radnicima.Njima se duguje 7 mjesecnih plata i 3,5 godina neuplacenih doprinisa za radni staz.To je u prvom naplatnom redu i od stecajne mase to mora da se podmiruje pa onda sve ostalo.

Stecajna uprava MA se zanosi suludom idejom da se moze ozivjeti ta kompanija.U sustini i oni rade naopak posao.Nazalost u CG se dio vazduhoplovne struke tj bivsi zaposleni iz MA nalaze izmedju cekica i nakovnja, cekic predstavljaju stecajna uprava MA i Privredni sud a nakovanj je rukovodstvo Air Montenegra,uz Vladu CG kroz resorna ministarstva MKI i MFSS.Sve su svemu cirkus.

Ovo je već smiješno. Stvarno je.

Potez ocajnika.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!