zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Morava manje putnika nego prošle godine

Aerodrom Morava je u VII. mjesecu ostvario 2744 putnika (2747 u VII/2022). Što znači da je ove godine aerodrom imao 3 putnika manje nego prošle godine i time je jedini aerodrom u regiji koji ima manje putnika nego prošle godine. Ovo znači da Morava ima pola manje putnika od Osijeka i Brača, te tek malo više od Maribora i Mostara (samo 168 putnika viđe). Aerodrom je istovremeno imao 107 operacija. U prvih sedam mjeseci godine Morava je ostvarila 7473 putnika (prošle godine 7269), što je daleko manje od Osijeka i Brača. Aerodrom je u prvih sedam mjeseci ostvario 365 operacija.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Morava

18 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Kakve veze imaju Osijek i Brač sa Kraljevom?

Odlična je stvar što uz takve brojke grade još jedan aerodrom. Hrvatska ima podosta aerodroma, ali je turistička zemlja i takvog oblika da su razdvojeni dijelovi i potrebni su aerodromi, Srbija nema takav problem i ne trebaju trpat još jedan aerodrom.

Je li ovo znaci da su u proseku imali 20 putnika po letu?

Eto još klasičnih priča iz Srbije. Pumpanje brojki kako Kragujevac ima stanovnika kao Split, Čačak, Užice, Kraljevo, Kruševac pozamašne brojke. Sve skupa po procjenama napuhača regija od milijun ljudi, a jedva se napuni brojka aerodroma koji ni nemaju stalne letove.

Kragujevac ima toliko stanovnika kao Split a ima i sigurno veću i bližu aglomeraciju baš sa tim gradovima Kraljevo, Čačak, Jagodina sve do Vrnjačke Banje. Svakako bi još više gradova nego navedeno bili bliži Kraljevo nego Beogradu ili Nišu. Jednostavno fale linije i avio kompanije jer se samo taj Beograd pump koji nema trenutno ni dovoljno kapaciteta ni resursa da radi prikladno. Sa samo dve linije i bez low cost linija ne može ni da se očekuje rast a tek ne može kad nisu ni jako popularna dijasporska mesta kao beč, bazel, cirih i nemački gradovi povezani. 0 za organizaciju i rukovodstvo iz prestonice.

Cist promasaj.Dali ste Solun iz Kraljeva i prazno je.Iz Nisa bi preko letnje sezone svakog dana bio pun avion do Soluna.Nego to je Srbija.

Pa ko da putuje iz Nisa kad i vi tamo nemate posla da vam Drzava ne daje subvencije.

Koristim Moravu već treću godinu zaredom za let do Soluna (porodično letovanje). Odličan aerodrom, mali, udoban, bez gužve, nov i veoma profesionalno osoblje. Od Kragujevca do Soluna nam treba ukupno 3,5 sati, let traje oko 1 sat. U sezoni nam je svima to veliko olakšanje. Na žalost, aerodrom nema nikakav marketing i ni jedna turistička agencija ne nudi paket aranžmane koji uključuju Moravu. Mislim da malo agilniji turoperateri promenili ove brojke.

Jadno rukovodstvo Drzave kakva drzava takav turizam jebiga tak nam je sve u Srbiji vidite bre u regionu Hrvatsku pun program a kod nas jadnije nemoze bit svi nam mladi ljudi na posao u Evropu bre poz iz Beograda 🇲🇪✌️

@anon 13.54: ne znam tko ste i odakle ste, ali ostavite se ovih jeftinih provokacija! Tome tu nije mjesto.

morava nema kapaciteta za veći broj putnika. ini je jede, ali nijedna vlast to ne prihvata kao činjenicu. posle otvaranja autoputa, okolina morave je na beogradskom aerodromu za sat vremena. bespotrebno rasipanje novca.

Mislim da je najveći problem što je Er Srbija prilagodila red letenja svojim potrebama po pitanju vremena leta i dana letenja, a ne potrebama putnika. S obzirom da je su ti letovi PSO, Er Srbija u svakom slučaju dobija pare. Slična situacija je iz Nišu. Pogledajte letove Beograd-Niš, katastrofa

А Ниш?

Када ћете објавити њихове бројке

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!