zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Niš 53.771 putnika u VII. mjesecu

Niš je u VII. mjesecu postigao istinski fascinantne brojke. 53.771 putnika (46.475 u VII/2022). Prvi puta nakon 6 mjeseci da je po broju putnika bio ispred Banja Luke. Ovo je čak 150,8% putnika iz istog mjeseca 2019. (35.646). Respect!

Aerodrom je imao 444 operacije (420 u VII/2022) i nije imao carga (12,1 tonu u VII/2022). Niš je u prvih sedam mjeseci ostvario 261.301 putnika (201.175 prošle godine), 1127 operacija (1073 prošle godine) i 21,0 tona carga (71,7 tona prošle godine).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Alen Šćuric

22 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Alene, kakve su vase prognoze sto se tice broja putnika sa Niskog aerodroma za 2023? Da li je realna cifra of 450,000 putnika ili ce biti znatno manja?

Sve cestitke na uspehu i zelje da se nastavi tako i ubuduće. Sa novim terminalom aerdrom “Konstantin Veliki” u Nišu definitivno ima svetlu buducnost. “Idemo Niš”

Dobra letnja sezona je najviše uticala da Niš ima odličan rezultat u prošlom mesecu. Informaciju o rekordnom rezultatu su pre dvadeset dana osim aerodroma objavili i svi portali, novinske agencije, tv stanice, itd i komentari ispod svake objave su više od 90% negativni. Suština svih komentara je da ako aerodrom ima potencijal za dobre rezultate zbog čega nema novih redovnih linija i zbog čega se postojeće linije otkazuju. Dobar rad turističkih agencija koje organizuju letove za letnje destinacije i dobri rezultati nisu dovoljani da ljudi imaju pozitivno mišljenje o radu uprave aerodroma.

Mislim da trebamo da pustimo da brojke govore same, vrlo cesto kazu i vise od reci. Koliko je lokalno stanovnistvo “istinski frustrirano” radom managementa, ili neljubaznoscu zaposlenih, govori podatak da je kroz aerodrom prosao najveci broj putnika u toku jednog meseca u istoriji svog postojanja.
Uvek moze i bolje, ali je daleko od loseg ili katastrofalnog kako se vrlo cesto inputira. Hvala autoru za veliki broj tekstova napisanih o aerodromu “Konstantin Veliki” u Nisu, licno mislim da je tolikim publicitetom i kritikama doprineo da se vlast mnogo ozbiljnije pozabavi drugim po velicini aerodromom u Srbiji, i da je time doprineo na neki nacin ovom uspehu.

Svi znaju zbog čega tako da mi je već malo muka od toga šta pišu komentatori po internetu. Neka organizuju peticiju, protest, zna se kako građani ostvaruju svoje interese. Komentarima po portalima ne.

Dva su problema: nemogućnost JU da ponudi dodatne letove te politička zatucanost po kojoj je BEG centar Srbije i sve mora biti njemu podređeno. Uz to dolazi i činjenica da se u Srbiji na charterskom sektoru ne dozvoljava ništa ili gotovo ništa osim JU (bilo je dosta komentara o tome ovdje) a JU jedva da odradi i ovo što sada ima tako da dodatnih kapaciteta jednostavno nema. Ne usuđujem se niti pomisliti, ako Hotlips odluči da iduće godine JU leti na 100 destinacija, kako će se Niš rezati…

E sad ste ga zaista preterali sa izrazom Hotlips! Dajte smirite hormone!

JU leti na 92 destinacije trenutno, stoga budite sigurni da ce leteti na preko 100 sledece godine.

Air Serbia ignoriše Niš koji se zapravo vrlo slabo razvija

Čarteri iz Niša nisu uopte bili isplativi ove sezone, najveći zakupac 1a i Barcino su imali redovno po 50 mesta praznih na avionima

Haha koja dezinformacija 😂
Dakle, Ryanair ukinuo Bergamo, A1 i Barcino lete sa po 50 praznih mesta, JU linije ocajne, Nis stagnira a ono Nis rekord…
Tako da zadrzite za sebe te pozdrave i zelje da su avioni prazni.

rekord ukupno da ali to ne znaci da svaka linija za sebe je bila ok

Pa i da jesu, to je njihov problem. JU dobija novac kao da je avion pun, to sto agencije nisu prodale sedista je njihov problem.

Samo oko 2000 više od BNX. Dosta slabo

I to uz sve PSO linije. Pitanje, koliko bi Niš imao bez PSO linija.

Али их има

Zato je malo nekorektno uopšte porediti INI sa BNX jer Bnx nema niti jedne PSO linije. Ipak se mora reći da je uspjeh Bnx dobar i da je mnogo bolji od INI.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!