zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Air Montenegro letio za Air Serbiu

Air Montenegro je 19.12. sa svojim Embraerom E195LR (4O-AOA) letio za Air Serbiu i to za Dusseldorf (kao JU320/321), Tiranu (JU 212/213) i Copenhagen (JU404/405). Kako je Air Serbia već nekoliko puta letjela za Air Montenegro kada je kompanija imala operativnih problema ovog ljeta, evidentno je da kompanije surađuju.

autor: Saša Cvijić, suradnik (Beograd), foto: Air Montenegro

19 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

U današnjem članku o smanjnju letova u Beograda u komentarima se rasplamsala rasprava oko pisanja članaka na maternjem jeziku. Vi ste u više navrata rekli da je ovo regionalni portal i da svako piše na svom jeziku. Zato me čudi da je autor ove relativno kratke vesti portpisan kao Saša Cvijić iz Beograda, koji sigurno ne govori “letio”, “letjela” i “surađuju”. Koliko se sećam dok ste pisali za T6 niko nije “prevodio” vaše kolumne sa hrvatskog na srpski. Meni je stavrno svejedno na kom jeziku čitam tekst i komentare, i stvarno me nerviraju rasprave oko naziva meseca, ali mi smeta kada se ne pridržavate pravila koja ste Vi postavili.

Potpuno se slažem.Upravo sam napisao malo opširniji odgovor na komentar u vezi sa smanjenjima u BEG,a slažem se sa Vama da nije u redu prepravljanje tekstova novinara iz drugih krajeva regiona,što Autor gotovo redovno radi.Meni je takođe svejedno,jer se svi jaaako dobro razumemo,kao što već napisah.Pozdrav…

Haha sad je promenjeno ime autora 🙂

U kakvom je stanju flota Air Serbia kada trenutno lete u izrazito smanjenom obimu saobraćaja i ne mogu da obezbede rezervni avion, pa angažuju sa strane.

Na checkovima su.
A drugo, ne brinite vi za prolece i leto.

Ja znam da YU-APJ se spremaju da vrate lesoru pa ne leti jedno dva meseca, YU-APB je udario grom na sletanju u Tivat pre oko mesec dana, ostali normalno lete.

Da su bili pametni i iskoristili propast YM1 i napravili neku vrstu dubokog ugovora o saradnji do tačke spajanja kompanija u skladu sa interesima obe strane, čudo bi napravili.
YM2 sa svojim avionima da pokrije prostor između ATR i A319.
JU da za YM2 pokriva letove gde je broj putnika za ATR ili A320, ili gde je broj putnika za ATR ali se radi o dužoj liniji koju treba da radi mlaznjak.
Ako mogu AF i KL, što ne možemo mi.
Jedino što je loše za nas u njihovoj saradnji je da se ne takmiče previše oko cene karata.

Ali parcijalni interesi političkih elita su čudo…

Pardon sada vidim grešku. Hteo sam da napišem

YM2 sa svojim avionima da pokrije prostor između ATR i A319, ili gde je broj putnika za ATR ali se radi o dužoj liniji koju treba da radi mlaznjak.
JU da za YM2 pokriva letove gde je broj putnika za ATR ili A320.

Odličan i poželjan vid saradnje, s obzirom na različite tipove aviona i komplementarnost flote. Ovu saradnju treba produbiti. Montenegro može da leti na nekim linijama Air Serbia kojima odgovara 100-seater, a Air Montenegro može prilično kreativno i isplativo da koristi ATR iz Podgorice.

Samo, nedostaju i ATR-ovi, a i Montenegro ima malo aviona. Ali strateški, ovo može biti win-win za obe kompanije.

Ma može tako i Beograd-Zagreb-Toronto ili Zagreb-Beograd-Šangaj ali to nije korisno političkim elitama nego narodu a koga briga za narod

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!