zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

NAJAVE: Wizz Air bazira 3. avion u Beogradu

Wizz Air će otvoriti četiri nove linije za Beograd, te bazira 3. avion. Treći aviona je A320, dočim će Beograd imati dva A321 i jedan A320. Zamaaero je najavio da će Wizz Air vrlo brzo, a najkasnije do proljeća bazirati i treći avion. Prvotni plan je bio da se 3. avion bazira u ljeto 2020, no plan je prolongiran za godinu i pola.

Linija za Hahn će krenuti 16.12. i operirat će se tri puta tjedno (utorak, četvrtak i subota). Za Billund će operirati od 17.12. tri puta tjedno (ponedjeljak, srijeda i petak). Za Barcelonu će Wizz letjeti od 18.12. dva puta tjedno (utorak i subota). Za Vaxjo će pak letjeti od 19.12. dva puta tjedno (srijeda i nedjelja). Na linijama kompanija će imati konkucenciju za Barcelonu (Air Serbia i Vueling), te za Frankfurt Hahn (Air Serbia i Lufthansa na obližnji Frankfurt International). Ozbirom na baziranje 3. aviona, te kapacitete koje on ima za očekivati je još linija.

Kompanija je u ovoj godini povećala kapacitete za Beograd zamijenivši dva Airbusa A320 za bitno veći A321. U ovoj godini Wizz Air je pokrenuo tri cjelogodišnje linije, za Sandefjord, Hamburg i Abu Dhabi, te dvije sezonske za Santorini i Heraklion.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Wizz Air

22 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Čini mi se u predpandemijskom periodu pompezno je bilo najvljeno mnogo novih linija ,Bila je I konferencija za medije na aerodromu! Tada,ako me sećanje drźi najaviše Barselonu,Madrid ,Lisabon,Milano Malpensu,Fridrihshafen,Keln,Turku….A,sad totalno nesto novo,sem Barselone. Čudi me zaśto Keln odlažu? Sećam se kada je leteo Germanwings,uveik puni avioni,4 leta bila nedeljno,I pored činjenice da je u to vreme LH imala svakodnevni let za DUS, a ex JAT 4 nedeljna leta.Pojavi se AS,nestade LH za DUS,nestade Germanwings na Keln.Svi putnici iz Kelna sada moraju za DUS ili vozom do FRA,pa onda ili LH ili AS za BG.

Iz Kelna za Dortmund i Dortmund- Bg direktno sa Wizz ..

Keln Dortmund 94,38km Keln DUS 39,95km!

Dus jeste blizi Kelnu ali cena avionske karte je neuporedivo veca iz DUS nego iz Dortmunda , zato dosta putnika i ide preko Dortmund-a…

Primer:Dortmund-Bg cena karte je od 28-50Evra bez kofera
DUS-Bg tesko da ima ispod 100evra karta bez kofera

Kad uracunate i povratni let ispada jeftinija avio karta 100-150e , a do Dortmunda iz Kelna voz na svakih 20min i relativno je jeftin.

To jeste,a I cinjenica je da iz DUS sada leti samo AS sa bezobrazno skupim kartama I to sa ručnim prtljagom!

Pa ja mislim da imaju kapaciteta za još 3-4 linije sa 2 rotacije, što je za zimu optimalno. Bilo bi extra da to bude nešto u Austriji, Beč ili Salzburg i neka linija u Italiji Milano iili Rim

Wizz bazira jos jedan avion u Beogradu.

Takodje, beogradska baza dobija i treći avion.

Bilo je i krajnje vreme

Sto znaci da je Beograd ove godine dobio 9 novih linija Wizz-a! Tesko da ce ga bilo ko „skinuti“ sa liderske pozicije u regionu.

Steta sto nisu uveli Lisabon

Biće LIS i MPI od 06/2022

Mislis PMI?

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

NAGRADNA IGRA

Osvojite 9 starih razglednica (50+ godina) InexAdrije, Lufthanse, Balaira, Air Lloyda i Ju52
tako da nam pošaljite fotke za foto-spotterski kutak

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!