zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

SMANJENJA: Lufthansa ovaj tjedan samo 5 letova za Zagreb

Lufthansa će ovaj tjedan imati samo 5 letova tjedno za Zagreb. Kompanija je početkom XII. mjeseca imala 11 letova tjedno za Zagreb. Lufthansa ozbiljno reže u regiji te je uz Zagreb ekstremno porezala i Beograd, Ljubljanu i Sarajevo. Tako je za Beograd Lufthansa letjela od 10.1. do 8.2. samo 6 tjednih letova iz Frankfurta. Uz to kompanija izuzetno varira u broju tjednih letova iz tjedna u tjedan.

Na sreću od idućeg tjedna Lufthansa ponovo kreće povećavati broj letova za Zagreb, te će za mjesec dana u tjednu od 21.3. imati 10 letova tjedno.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Lufthansa

26 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Lufthans ima 6 letova ovaj tjedan, a ne 5 kako je navedeno.

Jučer su bila dva leta i po jedan imaju u čet, pet, sub i ned. Tako stoji na njihovim stranicama.

Mogu shvatiti da naprimjer Qatar Airways reže linije ka regiji ili TAP Portugal, Iberia, ali Lufthansa, Austrian, Turkish i ostale kompanije koje lete na najvažnija tržišta poput Frankfurta, Beča, Istanbula ne mogu. Na tim letovima iz Sarajeva, Zagreba, Beograda i ostalih gradova popunjenost uvijek bude preko 70% minimalno

A tu je Croatia dobro odradila po pitanju pokrivenosti te linije, dok Beograd i Sarajevo zavise od Lufthanse

Upitno je koliko para uopste pravi LH u ZAG jer da im je profitabilno ostavili bi MUC kao u Beogradu. Ovako OU leti sa gubitkom.

U Zagrebu pusta OU ne zato sto je ona super nego zato sto je ocajna pa prihvata sve uslove koji joj se serviraju jer nemaju kuda.

Mogu se kladiti da nemaš ni jednu brojku koja dokazuje da OU leti sa gubitkom za FRA ili MUC.

Je li onda i JU leti sa gubitkom za CDG kada Air France već ne želi?

Kucko je izjavio svojevremeno da su svi letovi u minusu zimi, tako da eto, to je vec nesto a to ukljucuje i MUC, FRA, VIE … ne mislite valjda da ce LH dati dobre tarife OU?! Pa ona cuva veci kolac za sebe.

Objasnite mi molim vas, kako to Beograd sa dnevnim letovima za Pariz, Amsterdam, Istanbul, Cirih i London od kojih se mnogi lepo konektiraju na vise od jednog talasa na dan, zavise od Lufthanse?

Tako što ako hoće do 100% prometa iz 2019, mora da ima bar 100% Lufthanse iz 2019. Ljudi vole da lete Lufthansom i pored opcija koje ste naveli…

Da, govorio sam isključivo o Frankfurtu

Hvala Bogu postoji PARTNER Croatia Airlines 🙂

Ryanair i Wizzair su žestoka konkurencija Lufthansi. EXyu tržište je siromašno i putnici će se žrtvovati za nižu cijenu.

Ma kakvo je to žrtvovanje? Žrtvujem se tako što ću direktno leteti Wizzom ili Ryanom (ili JU u krajnjoj liniji) umesto da presedam u Frankfurtu za veće pare? Pa žrtvovaću se, šta mi teško

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!