zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Air Montenegro profitabilan 3,8 milijuna EUR

Air Montenegro je registrirao profit od 3,8 milijuna EUR tijekom prvih tri kvartala ove godine, a vrlo vjerojatno će biti profitabilan i do kraja godine. Kompanija je prevezla 397.361 putnika i ostvarila 4712 letova. Ovo je 1280 operacija i 36% više putnika nego prošle godine. Najviše putnika Air Montenegro je imao na linijama za Beograd, Istanbul, Ljubljanu, Paris, Frankfurt i Tel Aviv.

Kompanija je u X. mjesecu imala 35.450 putnika (32.834 u X/2022). Air Montenegro je u X. mjesecu imao 389 letova (310 u X/2022). Kompanija nije prevezla cargo. Ukupno je od početka godine kompanija prevezla 382.811 putnika i nije imala carga. Kompanija će se ove godine ozbiljno približiti brojci od pola milijuna putnika.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Montenegro

48 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Dali će imat koja linija iz Tivta za Hr

Postovanje G.Alene,zelim pitati da li ima kakvih novosti u vezi Aerodroma Tuzla,jer je danas zatvoren javni poziv,a u zadnje vrijeme ste uspjeli stupiti u kontakt sa CEO MAT pa me zanima da li ste imali neki razgovor danas da saznate da li se neko javio na poziv ili ako niste da li namjeravate?Hvala i LP 🙂

Nadam se da su profitabilni s obzirom koliko su pravili gubitke. Druga godina nakon prve profitabilne će pokazati pravo stanje. Držim im fige da uspeju s obzirom koliko su mala država, a koliko ajkula pliva u maloj bari.

“profitabilan”

Interesantno kako za drugu kompaniju sumnjate u profit, a za ovu ste uvereni da su profitabilni bez da se video bilo kakav papir finansijskog izvestaja.

A ko jeste lagao?

Upravo ste vi sami konstatirali da MNE nije lagao – dakle, referirate se na nekog ko jeste ???

A kada su neki govorili da Air Montenegro radi dobre potezr, pljuvali ste ih.

Kao što je uzimanje A320 bio glup potez?

Vi.

Čim je došla odluka da žele A320, vi ste počeli kritizirati tu odluku. Proglasili ste da je besmisleno da mala kompanija ima dva tipa aviona u korištenju te da je taj avion jednostavno prevelik za operacije.

https://zamaaero.com/04/07/2022/analize/air-montenegro-ce-ozbiljno-izgubiti-sa-a320/

Ovaj tekst jasno kritikuje Air Montenegro zbog uzimanja A320 u wet-lease.

Da li vam je Anžur ikada pomenuo da ima neke saradnike u MNE sa kojima se konsultuje od kojih moze i da nauči dosta toga ili sve pripusuje sebi u zasluge?

Alene, da li zaista verujete da je Air Montenegro profitabilan zbog toga sto je Anzur dosao za CEO? Ako bilo sta znate o aviosabracaju znate da se stvari ne desavaju u roku od oar meseci ili pola godine. Ovo su rezultati prethodne CEO, do 01.aprila, Dragane Frantov. Anzurove rezultate cemo videti sledece godine.

Pa top sezona se ne priprema u aprilu nego mnogo ranije. Vidi se da nikad necete razumeti kako stvarno funkcionise aviokompanija i koliko treba vremena da se planirano pretvori u realizovano. Anzur je pre svega po vokaciji konsultant, a ne operativac. Mozda je dobar menadzer, ali mora ispod sebe imati profesionalce da bi bio uspesan. Ako ne bude megaloman mozda nastavi pravcem koji postavila Dragana Frantov.

Jeste i Dragana bila ispravna stoji, ali tesko ce uz trenutnu situaciju na prave staze bez TLV i ruskog trzista (u ovo drugo nisam previse upucen, ne znam kakve konekcije imaju za to trziste)

Dragana Frantov je iza sebe ostavila 3 cjelogodisnje redovne linije,ako je to mjerilo uspjeha onda neuspjesnih nema.

Nije, povecao je za dvije linije Rim i Cirih.

Istanbul iz Podgorice je krenuo prosle godine u decembru tj prosincu.

Ko kaze da se nije planirao Istanbul iz Podgorice,neprekidno je funkcionisao od decembra prosle godine 2pw?

Malo vise od toga sto kazete, ali zbog toga je ove godine i profitabilan. Ako se krene sa megalomanijom, koju vi ocigledno zagovarate, brzo ce se vratiti u minus.

Ako je megalomanija da nacionlni prevoznik poveze CG sa nekoliko destinacija onda ga treba ugasiti.

Je li to Air montenegro profitabilniji od OU?

Dakle nije. OU je duplo profitabilnija

OU ce posebno biti profitabilna kada izbaci Dash iz flote i predje na A220,umjesto da bazura flotu na zamjemi A319 sa E195 ,da zadrzi Dash i da nabavlja A330 za direktne letove iz Zagreba ka USA i Kanadi.

Crnogorci znaju raditi posao.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!