zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Air France-KLM održao tajni sastanak sa ITA-om

Air France-KLM je održao tajni sastanak sa ITA-om u Rimu. Evidentno je da Air France-KLM i Delta žele zadržati odnose kakve su imali sa Alitaliom. ITA je ekspresno, nakon samo 15 dana, ušla u SkyTeam, iako se isto čeka desetak godina. Ovo pokazuje koliko je ITA bitna Air France-KLM-u i Delti.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air France-KLM

4 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

ako srede itu i smanje uticaj sindikata, AF-KLM ih preuzima u dogledno vrijeme. to je stari plan. delta koja ima 10% afklm-a daje neki procenat garantovano da bi dobila pravo glasa u odlucivanju (bila je tu kad je propao posljednji pokusaj restrukturiranja alitalije). fali im da popune rupu na balkanu (grckoj i hrvatskoj prije svega – delta ima 2x za s jfk za atinu ali nema nista prema ostrvlju grckom – bilo bi cak i uputnije to vezivati preko zagreba ili beograda turiste a ostaviti jedan let za gr. dijasporu). to bi lako moglo kroacijom, ali tu “nema leba” sto kaze milanovic jer je ta kompanija potpuna enigma, zamotana u zagonetku i izgubljena u lavirintu cudesa. air serbia je dobar kandidat, ali prepreka je srpska labava pravna drzava (mada vucic sve podvodi strancima, a lokalni biznisi trpe). tarom je opcija ali je bukurest predaleko za vezivanje za jadran. amerikanci gledaju dugorocno gdje mogu da rastu, a to je hrvatska koja je potpuni hit u sad (cak i cg se grebe), i grcka kao vjecno romanticna destinacija…

jao da da. u pravu ste… ima to preko ams i cdg. ali ne znam da je delta dio toga… moze da se bukira direktno preko af-klm, ali ne delte koliko znam.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!