zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Nevrijeme u Zagrebu i Banja Luci

Nevrijeme koje je pogodilo Zagreb je bilo najjače u posljednjih 10 godina. Srušeno je drveće, letjeli su krovovi, uništeni su automobili, poplavljeni su podvožnjaci… Najviše je nastradalo upravo Vrapče, kvart autora ovog članka. Na Zračnoj luci Zagreb taksisti su svoje automobile sklonili sa taksi stajališta ispod nedvožnjaka kiss and fly zone, tj. u zoni koja je isključivo za pješake. Ipak ovo nevrijeme nije potpuno uništilo promet u MZL Zagreb. Dva aviona su prebačena na druge aerodrome: Paris Air Francea na Ljubljanu (kasnije je sletio u Zagreb) i Pafos Ryanaira na Zadar. 6 letova je kasnilo više od sat vremena, 11 je kasnilo manje od sat vremena, dok je 6 letova došlo na vrijeme.

Za razliku od toga u Banja Luci je nevrijeme ozbiljno oštetilo sam aerodrom. Iz aerodroma mi kažu da još nikada nije bio ovakav vjetar. Vjetar je otkinuo i dio krova aerodroma, pa je isti do daljnjeg zatvoren i nema letova. Ryanairov let iz Memmingena je prebačen na Zagreba. Ne zna se kada će aerodrom biti ponovo otvoren za promet.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Banja Luka

33 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Na Aerodromu Banjaluka ponovo je uspostavljen redovan saobraćaj nakon sanacije pristanišne zgrade koja je oštećena u nevremenu, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Da, i zvanično je aerodrom objavio.
https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=520131

Wizz Air je potvrdio da planira prilagođavanje mreže i optimizaciju tržišta svojih letova u Bosni i Hercegovini, premještajući u septembru ove godine svoja dva aviona bazirana u Tuzli u druge baze unutar mreže. To čini zbog promjenjivog ekonomskog okruženja, kao i operativnih izazova uzrokovanih vremenskim prilikama u regiji te da bi iskoristio prilike za rast preraspodjelom svojih kapaciteta na druge rute sa većom potražnjom, objavljeno je iz Wizz Aira.

Loše nažalost vijesti za TZL. Mislim da je to ipak najviše zbog gubitaka koje Wizz ima. Ne mogu se izvući dugo iz minusa. Biće teško dovesti Ryanair ponovo

WIZZ AIR ZATVARA bazu u TUZLI

Vas komentar?

Pa gdje je vijest ?

Nisam ni rekao da ne znate.Svi mediji su ovo danas objavili kao udarnu vijest.Mislio sam da ćete i vi prenijeti vijest kao BREAKING.

Zasto ne napisete i da je u Beogradu bilo nevreme i da je bio zatvoren aerodrom?

Sat vremena samo bio zatvoren

Bio sat vremena. Nije baš neka vijest

Judgment day….velika opomena covecanstvu. Sve je ovo covek doprineo…

Da, HAARP radi dobro

A taj HAARP, da nije i to Teslino delo?

Pa i u Beogradu…

Ne, kada pada u Beogradu to je kišica.

Ono sinoć je bilo ozbiljno jaka oluja, čak na pojedinim snimcima se video početak formiranja tornada… Bad ludo nevreme!

Bilo je i u Beogradu. BEG je bio zatvoren na neko vrijeme.

Sat vremena

Baš je veliko nevrijeme bilo na BNX. Krov terminala je dosta oštećen. Nadam se da će uspjeti brzo da poprave krov i da će aerodrom biti ubrzo otvoren za promet

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!