zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Ryanair krenuo letjeti Bergamo-Zagreb

Ryanair je danas (17.6.) krenuo s linijom Milano Bergamo-Zagreb. Linija će se operirati četiri puta tjedno, utorkom, četvrtkom, subotom i nedjeljom. Linija će biti cjelogodišnja. Kompanija otvara još tri linije 27.7, te ostalih 10 početkom IX. mjeseca.

Croatia Airlines je prije Covida-19 letjela na liniji Zagreb-Milano, no liniju je prekinula. Nije jasno zašto Croatia ovu liniju nije obnovila, no ako to planira iduće godine sada će stvari biti daleko kompliciranije i teže. Naime, Ryanair će se na liniji profilirati kao jedini prijevoznik, a konačno Croatia sa dva ili tri tjedna leta sa Dash 8-400 nikako nije konkurentna Ryanairovih četiti tjedna leta sa A320.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: MZL Zagreb

15 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Da li se zna koliko je putnika bilo na prvom letu?

Iz Milana za Zagreb 76 putnika, iz Zagreba za Milano 101 putnik.

Katastrofalna popunjenost za LCC

tipično anonimno mišljenje 🙂

Zavisi ko gleda i kako gleda. Na primer, za autora je prvi let BEG-ROV 72/122 bio loš. I to A319 koji ima manji kapacitet od Rayan-a. Verujem da je je Rayan-ovih 76/101 za Milano vrh!

E baš sam čekao na neku (anonimnu) usporedbu sa nekim letom iz BEG!!! Ovdje se govori o ZAG i o prvom letu za BGY, a ne o nekom letu iz BEG i njegovoj popunjenosti!!!

Smirite dozivljaje I ne zagadjujte ovaj portal sa vasim primitivizmom. Unapred zahvalan.

Cemu toliko znaka uzvika? Kome to vicete?
Sto fali sto je napisao usporedbu? Radi se o broju putnika na prvom letu i odlicno se i ja secam sta je Alen komentarisao za ROV.
A drugo, vi kao neko ko je takodje autor ovog sajta trebate normalno odreagovati a ne skakati na dve (zadnje) noge (valjda tako to Alen S.predstavlja, ne zamerite ako sam pogresio frazu).

Ah da i ovo da dodam. Za razliku od vase koleginice Maje koju mnogo puta ni u sadzraju vesti od dve recenice ne mogu razumeti, vasi clanci su potpuno razumljivi i lepo ih je citati.

Namjerno nisam odmah odgovorio jer sam dugo razmišljao da li da uopće odgovorim. U biti vaša formulacije “skakati na dve zadnje noge” bila je odlučujuća da ipak napravim. Gledajte, mi smo “on-line ” nekoliko mjeseci i do sada nije bilo gotovo niti jedne jedine teme, a da razni anonimci nisu pokušali provocirati: spomeneš Zagreb, odmah ide “Da, ali Beograd…”, spomeneš Croatia Airlines, odmah ide “Da, ali Air Serbia”, spomeneš Hrvatsku, odmah ide “Da, ali Srbija…”, spomeneš Osijek, odmah ide “Da, ali Niš…”… Nabrajati bih mogao unedogled! Ovdje pišemo o ZAG-BGY, ovdje pišemo o FR. U članku nema ni riječi o LF na tom prvom letu, u komentarima je netko pitao koliko je bilo putnika i to je drugi komentator odgovorio, da bi onda jedan anonimac (18.06. u 11.42) napisao da je to katastrofalni LF za jedan LCC. Drugi anonimac (ili isti onaj od 11.42?) odmah u 12.29 ide sa tvrdnjom, koju ja do danas nisam vidio, da je navodno gospodin Šćuric izjavio da je BEG-ROV LF bio loš, te mu povrh toga još i “stavlja riječi u usta”, koje on nije izgovorio/napisao, da je FR LF vrh!. Po meni tipična i uobičajena provokacija koja sa temom nema veze. I tu mi je prekipilo! Svaki komentar koji ima veze sa temom je dobrodošao, primjedbe isto tako, ali pisati samo da bi se provociralo, prevršava svaku mjeru. To je “modus operandi” raznih anonimaca koji ovdje nemaju što tražiti. Vjerujte mi: ja sam vrlo demokratična osoba, ali da sam ja administrator, brisao bih daleko više komentara, a “komentatore” banirao. Ili bih prešao na sistem da se piše komentar, ali ga se objavi tek kada ga admin pogleda (ako se sasvim ne varam, tako je na T6 i exYU). Ako netko misli da je neka tema premalo ili krivo obradjena, nema problema. Svakome je dozvoljeno napisati prilog i poslati ga na uredništvo.Kaj se mene osobno tiče, možemo otvoriti i jedan tread u kojem će se objavljivati isključivo hvalospjevi svemu što dolazi iz Srbije, pa neka se svi ti anonimci i razne Suade tamo iživljavaju…A kod ostalih tema: najljepše molim okanite se svake politike i komentirajte temu zbog teme a ne da bi se provociralo!!!
I zahvaljujem na pohvalama!

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!