zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Analize

Zašto Split nema više putnika zimi?

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb); foto: ZL Split

Da, Zračna luka Split bi sada u Covidu-19 trebala imati bar 50.000 putnika u zimskim mjesecima, a kada stane Covid-19 trebala bi imati i 100.000 putnika mjesečno. Jesam li prevelik optimista? Mislim da nisam.

Split nije selo. On je prilično velik grad. Sam Split ima 178.102 stanovnika, a metro područje grada ima čak 346.314 stanovnika. Splitska županija ima 454.798 stanovnika. No, Splitu gravitiraju još i Šibensko-Kninska, dio Dubrovačko-Neretvljanske (bar do Neuma) i Zadarska županija, dio Ličko-senjske županije, no i cijela Hercegovina (velika većina tih putnika putuje iz Splita, a ne iz Sarajeva), te Zapadna Bosna. To znači da Splitu gravitira čak 1,2  milijuna stanovnika. Naravno, i Zadar ima aerodrom, no preko njega leti tek 6 tjednih letova za Zagreb preko Pule, te isto akumulira ispod 1000 putnika u zimskim mjesecima. Banja Luka ima 138.963 stanovnika, Niš 260.237, Tuzla 110.979. Svi ovi gradovi imaju manju gravitacijsku zonu i svakako neusporedivo manji BDP. Pa svejedno imaju velik broj letova LCC zimi. Banja Luka ima čak 33 leta tjedno u ovom momentu. Tuzla u XI. mjesecu ima tek neznatno manje putnika od Splita, grad je bitno manji i neusporedivo siromašniji.

Tko bi bili putnici preko Splita? U prvom redu migranti. Vrlo mnogo stanovnika Dalmacije i Hercegovine živi, studira i radi u Zagrebu. Ti ljudi imaju veliku potrebu putovati za Dalmaciju. Nažalost, oni danas putuju prvenstveno autobusima, vlakovima i automobilima. U ovom momentu čak 22 autobusa dnevno putuje na relaciji Zagreb-Split, o autobusima za ostale gradove u okolici Splita (Šibenik, Zadar, Knin, Makarska, Nin…) da i ne govorimo, ima ih sigurno bar 30 dnevno sveukupno. I tu je prvenstveno problem Croatia Airlines. Kompanija bi trebala uvesti karnete za putovanja od X. do V. mjeseca. Ovi karneti bi dali putnicima ozbiljan popust na količinu letova, a omogućavalo bi im da putuju pet ili deset puta u godini prema Dalmaciji. Na taj način putnicima bi se omogućilo da putuju prema Dalmaciji češće (jednom do dva puta mjesečno), da pritom ne koriste zemaljski prijevoz (što je zimi radi snijega u Lici istinski pakao), te da skrate putovanje. Zbog istog razloga Croatia bi morala uvesti let prema Splitu petkom oko 18:00 sati, uz povratak iz Splita u nedjelju oko 21:30 sati (dolazak u Zagreb oko 22:15). Ne može se očekivati od putnika da će skočiti u Dalmaciju na dva dana ako mu avion dolazi u Split u petak tek u 22:00 sata (u kući je tek oko 23:00) i ako se mora vraćati oko 17:00 sati (do znači da odlazi iz kuće oko 15:00 sati što znači da mu je nedjelja propala). Pobogu pa Croatia zimi i ovako i onako ima brdo prizemljenih aviona, što joj nije isto hoće li avion čučati nezaposlen u Zagrebu ili u Splitu (odlazak u petak, povratak u nedjelju, tj. dva dana u Splitu). Ove godine, začudo Craotia ima let u 19:50 (iz Rima). No, ova opcija svakako je prerana, a i na tom avionu ima tek 30-tak mjesta.

Croatia bi morala imati i opciju za poslovnjake koji žele obaviti posao u Splitu i vratiti se kući isti dan. Dodatan hotelski trošak poslovnjacima i administrativcima nikako nije opcija. To znači da bi avion za Split  svaki radni dan morao ići oko 8:15 sati (u Splitu oko 9:00) i vraćati se oko 19:45 sati (u Zagrebu oko 20:30). Ovo omogućava putnicima da u Splitu budu preko 11 sati, što je više nego dostatno da se obave svi poslovi. Nažalost takvih opcija kroz tjedan gotovo da i nema. Croatia bi morala imati letove iz Zagreba za Split radnim danom u 8:15, 14:30 i 21:15, te petkom u 18:00, a u povratku u 6:30, 12:45 i 19:45, nedjeljom još i u 21:30. Subotom bi se mogao izostaviti let u 19:45 do Zagreba, i nedjeljom u 8:15 iz Zagreba. No, tendencija bi morala biti da kompanija leti svaki dan u 8.15, 14:30, 17:45 i 21:15 radnim danom iz Zagreba, te u 6:30, 12:45, 15:45 i 19:45 prema Zagrebu, dok bi subotom bio izostavljen let u 17:45 i povratak u 19:45, te nedjeljom u 8:15 i povratak u 12:45. To bi značilo 26 tjednih letova, umjesto sadašnjih 22. Moja bivša supruga je nekoliko puta išla poslovno u Split radi edukacije kolegica u poslovnici i svaki puta je išla automobilom. Do Splita vam treba 3:30 do 4 sata vožnje. To znači da je kretala oko 6 ujutro, stizala u Split oko 10, te se vraćala oko 17 i bila kod kuće oko 21. Bez spavanja. Da je imala avionsku opciju sigurno da bi ju koristila.

Split je ogromni turistički restort. Brdo je hotela na gravitacijskom području. Naprosto je nevjerojatno kako nema više turista zimi. Short break, zimski wellness turisti, kongresi, simpoziji i seminari, umirovljenici (sa ogromnim popustima), školske ekskurzije, natjecanja… Hotela ima, zašto nisu otvoreni i ne privlače ovu klijentelu? Stoga bi Split morao uvjetovati subvencije kompanijama za ljetne letove, samo i isključivo ako bi letjeli zimi bar 10% letova koje lete ljeti. To bi značilo da npr. easyJet zimi ima bar 5 tjednih letova. Dodamo li tome i letove drugih kompanija koje imaju više tjednih letova ljeti poput Air Francea, Condora, Eurowingsa, Jet2, KLM-a, LOT-a, Luftanse, Norwegiana, SAS-a, Smartwingsa, Transavie, TUI-a, Voloteje i Wizz Aira dolazimo do nekih 25 tjednih letova koje bi stranci morali napraviti u Splitu.

Konačno Split ima vrlo veliku dijasporu u Njemačkoj, Austriji, Švicarskoj i drugim zemljama. I dok je Njemačka sa 7 tjednih letova za Frankfurt i isto toliko za Minhen, te tri linije Eurowingsa (Cologne, Stuttgart i Dusseldorf) još i pokrivena, ostala tržišta nisu.

Najveća odgovornost je na Croatiji koja ne pokazuje baš preveliku inicijativu za Split. Kompanija bi morala letjeti bar dva tjedna leta zimi za Paris, Amsterdam, Zurich i London. Uz to kompanija bi morala povećati broj letova za dijasporu tijekom Sisveta, Božića, Nove godine, te Uskrsa.

Na koncu da zaključimo čija je odgovornost što Split nema dovoljno letova i putnika? ZL Split? Nikako. ZL Split ne može stvoriti putnike ako ih nema. Da bi Split dobio više putnika potrebna je koordinirana akcija Turističke zajednice Splita i okolnih gradova, Turističkih zajednica Splitsko-Dalmatinske i Šibensko-Kninske županije, Hrvatske turističke zajednice (poglavito oko subvencija), Grada Splita, obiju županija, hotelijera, restorana, autobusnih prijevoznika, te ponajviše Croatie Airlines, kao i svih ostalih faktora koji utječu na turističke i druge potencijale Splita. Da svi oni smanje svoje prihode na nulu, ili čak rade sa minimalnim minusom, ali da pritom Split ima otvorene hotele zimi, dobili bi daleko više putnika, imali bi zaposlene ljude, manje sezonalaca, daleko veće zimske prihode i benefit bi u konačnici bio i te kakav. A takvi letovi bi onda omogućili i dijaspori i poslovnjacima više putovanja za Split.

115 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

“ali da pritom Split ima otvorene hotele zimi”

A Split nema otvorene hotele zimi? Ne razumijem vas ni malo. Sa otvorenim hotelima ili bez njih, apsolutno još uvijek nema interesa za turističke dolaske u Split zbog užasno vremena.

Radisson radi, Atrium radi, Le Merridien radi, Briig Boutique, Vestibul i još nekoliko hotela radi u Splitu. Gdje su onda ti turisti ako bi oni došli zbog otvorenih hotela? Zašto su ovim hotelima hotelski kapaciteti poluprazni u zimi ako rade? Možda zato što nitko ne želi doći u Dalmaciju kada je vrijeme užasno.

Napisali jeste, no napisali ste da turisti ne dolaze jer su hoteli zatvoreni što apsolutno nije istina.

I gdje je taj cjelogodišnji turizam ako su već hoteli otvoreni? Gdje su ti short break turisti? Gdje su ti umirovljenici koji obožavaju orkanske vjetrove i hladno vrijeme?

To apsolutno nije istina. Većina splitskih hotela je otvoreno u zimskim mjesecima i ima više nego dovoljno hotelskog kapaciteta za sve zaintreresirane za dolazak. Raddison je otvoren i više prazan nego pun, La Meridien je otvoren i više prazan nego pun, isto vrijedi i za ostale hotele.

U zimskim mjesecima turista ima, kao što ima i Croatijinih letova no trebate razumijeti da otvoreni hoteli, kafići i restorani ne privlače masovno goste već ih privlači sadržaj i zanimljivost destinacije. A kada dođe zimsko vrijeme, praktički je nemoguće se šetati po Dubrovniku kao i po Splitu i samim time tursiti nemaju što za raditi. Te destinacije su mediteranske, a u takvim turisti najviše imteresa vide u ugodnoj klini i mediteranskom štihu.

Ovi gradovi imaju daleko veće probleme od slabo razvijenog turizma u zimskom periodu. Treba razvijati ove gradove za njegove stanovnike, a onda će biti i više letova.

Znači ipak ih ima. Ti turisti su city break, kogresni turisti i različite grupne ekskurzije.

Točno to. A mediteranska destinacija turistima ne može biti privlačna u razdoblju katastrofalnog vremena kada se vi ne možete šetati i uživati u samoj destinaciji već ste osuđeni na određene zatvorene prostore.

To nisu niti boutique heritage hoteli koji čine dobar dio u Splitu, a nisu ni resorti uz obalu koji nisu stvoreni za wellnes i toplice turizam.

Alen ne zivi ni u Splitu ni u Dubrovniku pa to ne razumije. Split i Dubrovnik nemaju potencijal za zimski turizam i tocka. Alene evo podatak – u Dubrovniku pada kisa 113 dana godisnje, s obzirom da je period od 6.-11. mj. mjeseca vecinom suh to znaci da se vecina od tih 113 kisnih dana nagura u ovaj zimski period. Druga stvar – za razliku od Zagreba i drugih gradova koji imaju zimski turizam, u Dubrovniku kisa nija ona sitna koja gnjavi, nego ona od koje si cijeli mokar dok izidjes iz kuce bacit smece. Pogledajte podatak o ukupnoj kolicini kise koja u Dbk padne godisnje! Druga stvar, osim kise tu je jos i bura koja je tako jaka i neugodna da kao i kisa zadrzava ljude u kucama. Najgore je kad se spoje kisa i bura sto isto nije rijetkost. Evo kao primjer ova sadasnja zima – imali smo 20 ak dana jake kise zaredom pa onda odmah 10 dana bure koju ce opet od sljedeceg cetvrtka zamijenit kisa barem 10ak dana i tako to ide kod nas. Tko bi normalan zimi dolazio na takva mjesta, pogotovo sto tu nema nekih zatvorenih prostora u kojima mozes provoditi vrijeme kad je ruzno vrijeme, Dubrovnik cak nema nijedan pravi shopping centar, a o ostalim sadrzajima da ni ne govorimo.

Očito je da ne razumije karakteristiku vremena u Dalmaciji no također ne razumije da je u krivu po pitanju izjave da hoteli u Splitu ne rade i da nemaju sadržaje koji bi privukli wellnes goste.

Svi hoteli koji imaju u svojoj ponudi wellnes i spa, kao i restaurane, rade tijekom zimskih mjeseci u Splitu.

Dolaze. I u Raddisona, i u La Merridien, i u Park i u Marvia koji je baš specijaliziran za wellnes sadržaj.

No ono što vi ne shvaćate je da wellnes hoteli ne mogu nikako napraviti značajan broj turista. Neće brojevi turista narasti zbog nekoliko hotela kakvih ima posvuda.

Ja nigdje nisam rekao da turisti idu posvuda, a baš ne u Split.

Čitajte s razumijevanjem. Izjavio sam da broj turista ne može značajno narasti zbog nekoliko hotela sa spa i wellnes sadržajem.

Tko kaže da turisti ne idu u Split? Idu, ali te brojke ne mogu narasti na temelju nekoliko wellnes i kongres hotela. Idu ljudi i na city break u Split, ali jedan mediteranski grad nikako ne može biti interesantan turistima po hladnoći.

Vjerojatno ne idete u neki grad u kojem stalno ili pljusti kisa ili dere bura a izvan hotela nemas gdje otici… Sto se tice wellnessa, Dubrovnik ima nekakvu ponudu, ali to nije nista posebno zbog cega bi ljudi dolazili tu a ne negdje gdje je bolja atmosfera + ugodnika klima.

Bio sam samo na ručku 2009, u hotelu Splenddi Budva, a koji dao Milo Đukanović. Pa tko si može priuštiti urnebesno skupi Splendid? Ručak fenomenalan, hotel u top 3 na Jadranu, uključujući i hrvatski Jadran.

А зашто је чланак о Београду склоњен са листе из Региона?

https://zamaaero.com/13/12/2021/analize/zasto-beograd-ima-vise-putnika-nego-zagreb/

13.12.2021.-ве, нема га на листи, могуће је наћи га преко претраге.

Извињавам се, био је под „Из региона”, мислио сам да ти може да се нађе.

Вероватно треба да буде и у рубрици „Анализе” и „Из региона”, али то је одлука уредника…

Teško će Split postati zimska meka za strane turiste, jer je Jadran najseverniji Mediteran sa vrlo čudljivom klimom tokom zime, sa čestim orkanskim vetrovima. Osim povoljnije klime, zemlje poput Španije, a naročito Turska su značajno jeftinije od Hrvatske, a i pružaju sadržajniji zimski odmor. Turska je pre 30-tak godina, u vreme kada je turizam u toj zemlji bio u povoju, nudila zimske odmore za boravke duže od dve nedelje nemačkim turistima po ceni od 10tak maraka za polupansion. Gazde hotela su u to vreme (kraj 80tih i početak 90tih) sa ovom cenom pokrivali osnovne troškove (plate, komunalije, porezi, troškovi, ostali operativni troškovi), a svaki gost popio bi bar kafu/pivo i koristio još neku uslugu koja je donosila prihod.Nemački penzioneri su na taj način štedeli jer su odjavljivali grejanje kod kuće i uživali u hoelu sa 3-4*. A ti isti gosti i njihovi prijatelji po preporuci su se vraćali tokom leta po ekonomskoj ceni letovanja i stvorili su naviku da letuju u Turskoj i danas (to su preneli i na nove generacije). Naravno ta vremena su prošla, svuda su troškovi porasli, a hoteli u Splitu nikada neće biti po ceni konkurentni resortima u Egiptu gde se 10 meseci godišnje kupa u moru i gde se luksuz od 5* dobija po povoljnim cenama. Air Cairo leti do Beograda cele godine, a Srbija je jedno minijaturno tržište za Egipat. Split želi da bude ekskluzivan po cenama cele godine, ali očigleno niko ne želi da zimi dodje na hladno more i da za to plati kao da je otišao na Karibe.

Tko kaže da kongresni turizam ne postoji u Splitu i Dubrovniku?

Naravno da postoji i poprilično je važni izvor zarade za hotele u zimskim mjesecima.

Ja bih rekao puno previse premalo.

Uopće nije istina. Kongresni turizam je poprilično razvijen u zimskim mjesecima jer je značajan izvor zarade u zimskim mjesecima.

Ako ga već ima “puno premalo” što bi ste vi preporučili hotelima da učine? Ne zaboravite da apsolutno nije istina da hoteli ne rade u zimskim mjesecima.

A vi ste hotelski radnih u Dalmaciji, točnije Splitu, pa eto znate da u zimskim mjesecima nema navedenih kategorija turista?

Naravno da ih ima, no to ne razvija turizam u zimskim mjesecima već isključivo održava hotele na životu.

Ja sam dugo bio uvjerenja da je problem primarno u nedostatku ponude i serodromima. Djelomično zaista jest i neki mali dio putnika bi došao van sezone da im se ponude primamljive cijene. No – Hrvatska obala je jednostavno hladna – jeste li pokušali šetati zimi po Splitu, Zadru pa i Dubrovniku dok šiba bura ili jugo? Zaista nije ugodno, a oni rijeđi trenuci sunca nemaju jamstvo. i teško je tu privući kritičnu masu turista, a kad imate malo turista i prazan let/hotel/restoran stvarate gubitke jer već u startu radite sa velikim popustima da bi itko uopće došao.

Max, pre desetogodišnje pauze, poslednji put sam bio u Dubrovniku januara 1991. Stradun je bio dosta pun ljudi koji čitaju Politiku (sa naslovima iz afere Špegelj, što je slutilo na zlo), a DC9 iz Beograda i za Beograd puni. Duvao je vetar i bilo loše vreme.

Šteta je sa tolikim hotelima i infrastrukturom biti prazan preko zime. Uz kongrese i sa dobrim hotelima sa Spa centrima, i s povoljnim vikend i prazničnim paketima – i naravno, sa dovoljno letova – svašta se može učiniti.

Tko kaže da short break, wellness i kongresni turisti ne dolaze u Split?

Postoje jos veci problemi od bure i juga – kisa koja u Dalmaciji pada i po mjesec dana bez prestanka i to u ogromnim kolicinama, i nedostatak zatvorenih prostora sa sadrzajem. Dubrovnik nema niti jedan jedini pravi shopping centar!

Da li je to moguce?

Nažalost istina. Jedan komentator tu je ispravno rekao – dalmatinski gradovi ne trebaju raditi na dodatnim sadrzajima za zimski turizam, nego trebaju raditi na poboljsanju kvalitete zivota svojih gradjana. Kada gradjani budu imali vecu kvalitetu zivota onda ce i vise turista dolaziti. Pa budimo objektivni, zasto bi turisti dolazili u mjesta u kojima cak ni domaci ne znaju sto bi sa sobom??

Koliko je OU inertna i boli ih briga pokazuje cinjenica da KLM uvodi bozicne letove za SPU. Sigurno oni to ne bi uveli da im nema dobre racunice…

Ali vecina putnika leti preko AMS- za na primjer DUB. Isto nudi OU preko ZAG ili dnevnim letom preko FRA i MUC. Preko Bozicnih praznika OU ja krcata. Znajuci to, KL i drugi naravno mogu stimulirat potraznju preko praznika. Veliko je pitanje zasto KL ne leti u sijecnu ili prije? Odgovor je: nema potraznje. A OU leti i u sijecnu za FRA, MUC i 3x dnevno za ZAG i tu gubi puno novca.

Ne avion KLM-a lete na Kanare, u Spankolsku gdje voze nizozemce na ferije.

Prvo treba pitati ljude koji rade u turizmu na tim područjima da li to žele.

Ustvari da li žele raditi po zimi?
Imam slučaj da sam u turizmu na Plitvičkim jezerima tamo ljudi do prije 2 godine nisu željeli otvarati App preko zime iako ima gostiju uz obrazloženje da dovoljno zarade preko sezone i nije im potreba raditi zimi.
Slično tako ako ne i isto razmišljaju ljudi u Dubrovniku ….

To je sigurno, ali bi zato država mogla da ih poreskom politikom i drugim sredstvima odvrati od takve prakse .

mA NE ŽELE. hr PLAĆA RADNIKE I ZIMI NEŠTO MANJE NEGO LJETI A NE RADE. NJIMA SE SKORO VIŠE ISPLATI DA NE RADE NEGO DA RADE.

Naravno da bi ljudi radili tijekom zime da ima posla u turizmu, ali njega apsolutno nema.

Ljudi dolje kontroliraju vrijeme? Ljudi dolje kontroliraju aviokompanije? Ljudi dolje biraju kada će klima biti ugodna za uživanje u mediteranskom ugođaju, a kada ne?

Stvar je puno kompleksnija, evo primjer iz značajnog turističkog mjesta sa sjevernog Jadrana. Hoteli rade samo u ljetnoj sezoni jer lokalna samouprava naplaćuje puni cjelogodišnji iznos komunalne naknade ako budu otvoreni samo jedan dan dulje od šest mjeseci. Jasno, popunjenost u zimskim mjesecima ne može biti onakva kao tijekom ljeta, a plaćati duplo veću komunalnu naknadu je suludo.

Ljudi ne rade zimi jer zimi nema posla. Da ima posla koliko i u sezoni, ljudi bi radili cijele godine i država ne bi trebala uvoditi poticajne mjere za sezonske radnike.

Jer apsolutno nitko ne želi doći ovdje po katastrofalno lošem vremenu u periodu kada ljudi uzimaju daleko manje godišnjih odmora i kada su mediteranski gradovi ne popularni.

U 11. mjesecu svi hoteli rade, svi restorani rade i većina fast fooda, kafići su otvoreni, svi muzeji su otvoreni. sve crkve i ostale atrakcije su otvorene.

Ti hoteli su napravljeni kao wellness rezorti, za zdrastveni turizam i kupališni turizam te su često u svrsi toplica. Hoteli u Dalmaciji su većinom resorti uz obalu što nije isto. Apsolutno dvije različite kategorije.

Onda dođite u Split za wellnes city break. Zašto ne dođete? Ima otvorenih hotela sa spa sasržajima, no to vam nije ništa slično wellnes hotelima u navedenim državama jer su im svrhe drukčije.

Radi ih većina u Splitu. Više nego dovoljno za sve zainteresirane turiste.

Znači vi ste na temelju jednog svog posjeta hotela u Dubrovniku zaključili da svi hoteli u Dalmaciji nemaju ništa za ponuditi tijekom zime i da svi imaju zatvorene sadržaje?

To što vi generalizirate stvari je vaš osobni problem, a ne problem hotelijerstva u Dalmaciji.

Jeste li ikad bili u Raddisona, Parka i La Merridiena u Splitu? Zašto ne izaberte neki od ovih hotela za svoj city break?

Znači vama se ne ide u Dalmaciju samo da biste širi laži kako hoteli ne rade?

Radisson je otvoren, Park je otvoren, La Merridien je otvoren. Svi resort hoteli u Splitu su otvoreni. Nemojte lagati da su u Splitu hoteli zatvoreni kao što ste napisali.

Rekao sam vam da ti hoteli imaju sadržaj cijele godine. Slobodno dođite, nitko vam ne brani, samo nemojte lagati da su hoteli u Splitu zatvoreni i da imaju presiromapnu uslugu.

Nigdje nisam rekao da ste izjavili da su svi hoteli u Splitu zatvoreni.

Koji su to splitski hoteli koji su zatvoreni tijekom zime?

Gostiju koji dođu u Split ili Dubrovnik da bi bili 3 dana u hotelu nikad nije bilo, ljudi idu tamo radi drugih stvari.

Dobili ste odgovor na to pitanje već nekoliko puta.

Jer nema zainteresiranih za dolazak u mediternski grad po užasnom vremenu. Vidite da ni vi ne želite posjetiti Split iako ima otvorene hotele (sa otvorenim kongres prostorima, restoranima, wellnes prostorima, bazenima..) , restorane i muzeje cijele godine.

Jer ne želite doći gospodine. Ja vam uporno govorim da u Splitu imate sadržaj koji vi tražite, ali vi ste jednostavno ne zainteresirani za dolazak u Split.

Hotel Dioklecijan je jedan od manjih i lošijih hotela i definitivno ne može imati sadržaj koji vi preferirate. Ako želite kvalitetan sadržaj kao i u Budvi definitivno nećete izabrat hotel Dioklecijan.

Kad se gradila autocesta Zagreb Split neki su govorili da nema ekonomske opravdanosti graditi jer nema dovoljno putnika za opravdanost gradnje. Kad je autocesta napravljena generilala je porast prometa.
Isto je i sa letovima. Da Croatia ima pametnije organizirane letove, povoljnije karte, ljudi bi vise putovali. Manje autobusom i car shareingom, vise avionom. Razvila bi se kultura leta avionom.
Inace promet Splitskog aerodroma preko zime dosta generiraju pomorci. Letim svakih 4 tjedna, stvarno dosta pomoraca vidim na letovima. Mi letimo bez obzira na lose organizirane letove i visoke cijene karata. Jednostavno moramo zbog posla. Obicni ljudi biraju.
P.s. pozdrav iz Aberdina, nadam se veceras Split.

Razvoj gospodarstva je jedini pravi put. Strancima zimi je interesantnije otici na Kanare ili tako nesto, nego u hladnu Hrvatsku. Ok su migranti, ali jedini pravi put je da Split razvije ostale aspekte gospodarstva od turizma. Recimo Rimac ima vec ja mislim stotinjak ljudi u Splitskom uredu, takvih kompanija treba puno vise. Da ne govorim high-tech industrija u brodogradnji, tu ima prostora…

Наравно. Али …

О економији се најмање прича.

Који проценат БНП-а Републике Хрватске долази од туризма?

Зар није мало превише и зар не треба да се окрене нечем другом?

Ja ne bih stavljao naglasak na migrante. Po meni je ozivljavanje zimskog reda letenja “next big thnig” za sve aerodrome na obali, a posebno za one u Dalmaciji zbog toga što se do Istre za pola sata dolazi iz Italije, Slovenije i Austrije pa onda zračna dostupnost ipak ne igra toliku ulogu.

Zračne luke bi po meni trebale ponuditi velike popuste kompanijama tijekom zime jer dobar dio ljudi i dalje imaju na plaći, a 20-ak letova tjedno više bi mogli izgurati bez dodatnog zaposljavanja. Nešto veće troškove bi namirili kroz prihode od ugostiteljstva, parkinga i ostalih izvora.

Činjenica je da je hrvatska obala daleko najgore povezana tijekom zime u odnosu na konkurentske zemlje i to treba hitno mijenjati posebno zato jer su nam u zadnje vrijeme puna usta održivog turizma, a upravo tijekom zimskih mjeseci je takav turizam moguć.

Teško će Split u skorije vrijeme postati Malaga ili Dalmacija Andaluzija, ali neki koraci bi se mogli poduzeti.

Odlicna analiza Alene,sve je tacno ali bih dodao i da se u regiji primorski aerodromi i ne trude da stvore neki promet zimi,kao da razmisljaju samo da preguramo 4-5 mjeseci zime i onda znaju da ce napraviti ozbiljan novac ljeti i tu im je fokus…Steta jer posebno Split ima prostora da smnji sezonalnost…

Nebi se složio da ZL Split nikako nije odgovoran. Pa tko bi uvjetovao tih 10% zimskih letova komapnijama ako ne oni. Čak i da je manje od 10%, u ovoj situaciji bi bilo puno bolje nego što trenutno imamo. Dovoljno je usporediti Dubrovnik koji je neusporedivo manji grad sa puno manjim metro područjem + neposredno uz Tivat – pa svejedno nema toliko manje zimske brojke.

Dubrovnik s obzirom na veličinu grada ima VIŠE putnika od Splita. Dalje, zašto bi itko morao davati novac ako će se letjeti zimski letovi? Pa zar KLM nebi mogao imati 3-4pw sa EMB koji bi se uredno punio za AMS? Ili easy za London sa barem 2pw?

Koliko i koje aviokompanije u Splitu dobijaju novac za udruženo oglašavanje i letenje?

Split već godinama nema nikakav poticaj za aviokompanije.

Koliko ja znam nema.

Imate neki izvor koji govori drukčije? Već godinama nisam vidio nikakav poticaj za prijevoznike kao što imamo u Zadru i Rijeci.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!