zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

ITA neće brzo postati profitabilna

Lufthansa je izjavila da je jasno kako gubitaša ITA-u neće biti niti brzo nit lako pretvoriti u profitabilnu kompaniju, no da imaju jasan cilj i definiran model kako će to učiniti. Kompanija je još jednom naglasila da će u prvoj fazi preuzeti 40% ITA-e, no da će kasnije preuzeti i preostalih 60%. Lufthansa je jasno naglasila da će se uz preuzimanje ITA-e boriti i za TAP Portugal.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ITA

6 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Za pocetak, jasno je da je ovo napisano na osnovu komentara CFO-a Steenbergen-a. Mogli ste barem ceo sadrzaj intervjua da opisete, a ne samo prvi podnaslov.

Ajmo pravo na poentu – iz razloga koje cu opisati ispod, videcete da LH namerno produzuje pregovore i manipulise brojakama, jer im je prosao najbolji period za kupnju, tj. Jan-Apr 2023. Do tada je ITY pozicija slabila, sada LH polako ali sigurno pocinje da slabi.

Al prvo diskusija o profitabilnosti – cifre koje LH prezentuje su uzete pravo iz industrijskog plana ITY iz 2020/1 i samim time su zastarele i pre svega netacne. ITA ima neocekivano jake rezultate, u proseku je po brojkama jedno 12 meseci ispred ocekivanog, po speficnim zonama i vise.
ITA je prvi profit postigla 16 meseci pre ocekivanog (ocekivan krajem Q3 2023., postignut pocetkom Q2 2022.), i ima profit cak za Q1 2023. Ostale putnicke statistke su isto bolje nego ocekivane. Po poslednjim izvestajima, Q2 je isto bio vrlo jak, pogotovu zbog praznika, preliminarno se ocekuje profit. Na nivou godine ocekuje se sveukupno blag minus, jer stize na naplatu 30ak novih aviona ove godine, ako ne bude vecih kasnjenja. Ovo su objektivno dobri rezultati, i stavljaju ITY na kurs ka profitu vec u 2024.

Sad, zasto kasne pregovori? Jednostavno – LH je kompanija koja je u PR nocnoj mori poslednjih godinu dana, a poslednjih 3 meseci pogotovu. Cekaju da prodje oluja, i namerno produzuju i cepidlace. Nije poenta diskusije, ali LH je npr. namerno oduzila od orignalnog roka 24. Aprila, jer su 25. Aprila u Italiji praznici, zatim je bio 1. Maj, i od 7. Maja niko nije tu zbog G7 koji je u Japanu. To je bitno jer LH pregovara sa ljudima iz ministarsva finansija, koje je vlasnik ITY, a glavni lik, ministar izvesni, nije tu nego u Japanu.
Konretni razlog za ovo oduzivanje je:

ITA je kompanija koja nema probleme sa zaposlenima i nije imala probleme sa istima proslog leta. LH je najavila da hoce da dobar deo zaposlenih prebaci u novu cerku kompaniju da bi ih manje placali, i sad zaposleni strajkuju cesce nego francuzi. ITA je upravo povecala plate svim zaposlenima da budu konkrurentni na trzistu. Sindikati svi sada prete Lufthansi, zele zatvaranje cerki kompaniji i jednake plate sirom grupacije, sto bi bila katastrofa za svakoga ko nije Swiss jer ce plate sigurno gurati na gore a ne na dole. Logicno se postavlja pitanje kako se to ima para za kupovanje i ulaganje u ITY, a ne u zaposlene.

LH navodno sad krece da dize paniku oko bivsih zaposlenih Alitalije, jer vlada njima idalje isplacuje delimicno otpremninu, i LH sad misli da ce i oni postati za to odgovorni – kojom logikom???? Ne znam ni kako su uspeli ovo da smisle. Pritom kao da i sami ne znaju da bi u slucaju problema Italijanski i Nemacki politicari to ispeglali za dva dana.

Nakdnadno, iz istog intervjua sa CFO:

1. LH jure investitori, jer je najavljen plan za dupliranje profita do 2024., u sta svi sumnjaju da je moguce do tad, ako uopste. ITA je preduhitrila ocekivani prvi profit za oko 16 meseci (ocekivan krajem Q3 2023., postignut pocetkom Q2 2022.), i ima profit cak u Q1 2023.

2. Po LH, business sektor putnika im stoji na 60% od 2019., i spor rast. Vrlo dobro znamo koliko je isti bitan za LH, pogotovu korporativni ugovori za putovanje kao npr. sa VW. ITA ima preko 95% LF u business klasi, ponovo bolje od ocekivanog. LH hoce da cilja vise “premium leisure” trziste, preorijentacija na koje ce trajati vise godina, ITA ga vec cilja, i rekonfigurise avione skladno tome.

3. Situacija nije uopste toliko bajna u LHG, jer se kompanija ocigledno opasno zaduzila sa bankama da bi otplatila covid pomoc od vlade, i sada nisu vise smatrani dobrom investicijom. Zbog ovoga zele da prodaju jedan udeo u LH Technik da bi otplatili deo dugova

U zakljucku, brzo je subjektivna rec. Da ce trajati koliko LH tvrdi, nece, ali nece ni ove godine nista biti. Da je ovo sve prica koja je komplikovanija nego sto deluje, itekako – obicno je uvek ovako u avioindustriji, a pogotovu kad jos ukombinujete italijansko trziste, i nezdravu opsesiju koju LH ima nad istim.

Kako su pregovori zapeli, naravno da LH povećava pritisak. A ni cijena još nije definitivno dogovorena. Ono što mene ovdje čudi je taj plitki argument LH o skoroj ili ne tako skoroj profitabilnosti. I vrapcima na grani je jasno da će proteći još mnogo vode u Tiberu i Po-u dok ITA ne postane profitabilna. Ako će to ikada i biti…

Predlazem da procitate neke bolje informisane medije da bi informisali svoje misljenje o ovoj temi, a ne samo “polu-profesionalne”.

LH je odlagala kraj pregovora radi drame, znajuci medijske posledice, a to sad pocinje da im se odbija o glavu, kad im sve vise banke, investitori, a i pre svega osoblje dise za vratom.

Cak i po LH, predvidjen je profit pocetkom 2025., a totalni finansijski profit u 2026. – po italijanskom industrijskom planu iz 2020/1, uveliko u vreme covida. S obzirom da je ITA uveliko prešišala taj plan, i po finansijama je vec 14-18 meseci ispred predvidjanja, verujem da ce i ranije biti u profitu.

Detaljnije u komentaru koji cu tek iskucati

Ako vi tako kažete… Budućnost će pokazati. Usuđujem se samo napomenuti da su ta “polu-profesionalna” mišljenja bazirana na iskustvima iz prošlosti te financijskim izvještajima iz 2022. godine. Zašto bi u ITA sve tako bajno funkcioniralo kada 30+ godina u AZ to nije funkcioniralo. Uz to je ITA ionako AZ sa drugim imenom.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!