zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

NAJAVE: Ryanair 102 tjedna leta ovog ljeta iz Zagreba

Ryanair je prošle godine u IV. mjesecu imao 85 tjednih letova iz Zagreba, no ove godine je broj letova povećao na 97 tjedno. U VIII. mjesecu 2023. Ryanair je iz Zagreba letio 84 tjedna leta. No, ove godine kompanija povećava broj letova od VI. mjeseca, pa će u top sezoni, u VII. mjesecu kompanija imati za:

 • London Stansted 9 tjednih letova
 • Charleroi 7 letova
 • Maltu 7 letova
 • Basel 6 letova
 • Bergamo 5 letova
 • Dublin 5 letova
 • Rim FCO 5 letova
 • Beauvais 4 leta
 • Malagu 4 leta
 • Malmo 4 leta
 • Weeze 4 leta
 • Gothenburg 3 leta
 • Karlsruhe 3 leta
 • Oslo 3 leta
 • Paphos 3 leta
 • Podgoricu 3 leta
 • Solun 2 leta
 • Alicante 2 leta
 • Barcelona Girona 2 leta
 • Eindhoven 2 leta
 • Hahn 2 leta
 • Kos 2 leta
 • Krf 2 leta
 • Manchester 2 leta
 • Marseille 2 leta
 • Napulj 2 leta
 • Palma de Mallorcu 2 leta
 • Pisu 2 leta
 • Sofiju 2 leta
 • Lanzarote 1 let tjedno

Ovo znači da će Ryanair ove godine imati iz Zagreba 102 leta (18 više nego prošlog ljeta i 6 više nego ovog proljeća) na 30 linija (3 više nego prošle godine).

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: Ryanair

102 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Pozdrav,zašto ove godine nema leta u srpnju i kolovozu Zagreb- Memmingen – Zagreb?
Hvala

I mene to zanima!

Lijep pozdrav. Pohvale za Vaš rad. Zanima me da li postoji šansa da se uvede let iz ZG prema Bukureštu u bližoj budućnosti?

Bogami 30 linija u Zagrebu. Čestitke. Kako li je menadžmentu Croatije? Sigurno I’m nije lako. Interesantno je da za Maltu lete svaki dan. Nikada ne BiH rekao da zag ima kapacitete za Maltu na dnevnom nivou.

A za Hamburg ništa

Pozdrav Alene, Ryanair ubacio na sistem i karte za zimski red letenja iz SJJ u nešto drugačijim terminima od ljeta.

Možemo li uskoro očekivati povezanost Zagreba,Hrvatska sa Corkom ,Ireland.
Puno je Hrvata u Corku i puno bi značilo da se za direktni let ne mora putovati busom 3,5 sata do Dublina

Kakva su to velika kasnjenja bila na Zagrebu danas?

Hoce li biti clanka o haosu na ZAG danas, kao sto uvek bude za Beograd?

Nije bilo haosa, aerodrom je sertifikovan za takve uslove, a avioni koji nemaju adekvatnu opremu su preusmereni ili su bili na holdu. Standardna procedura.

Bravo Zagreb. 4,3 milijona ove godine nije upitno.

Super!!!

Hoće li biti ponovo letova za Bratislavu?

OT

Izjava direktora aerodroma Pula

““Although the majority of airports undertake measures and activities to increase their number of routes and overall traffic, the airport’s mission is not to develop the market and bring passengers to the region it is located in. The decision made by tourist organisations, airlines, or individual travellers to fly to a certain airport depends on the political situation, the degree of democracy, cultural events such as concerts and sporting events, accommodation and its quality, economic development, climate etc. All of these are not dependent on the airport. For this reason, the airport cannot be solely responsible for the development of the route network and frequencies””

Ovaj je konkurent onome iz Rijeke. Gde ih samo nalaze?

A što je rekao krivo? Ako postoji potražnja, postoji i promet. Ako ne – ne. Povucite analogiju sa autobusnim kolodvorom ili operaterom autoceste
.. Znači prihvatljivo je da se novcem SVIH građana neke regije ili države financira dolazak NEKIH ljudi.

Sta je rekao krivo? Hm…

Jeste li culi za sastanak pod nazivom Routes Europe gde se sastaju avio kompanije i aerodromi da ugovore nove rute? Poslednji je odrzan u aprilu 2024 u Danskoj. Vodeci se logikom direktora PUY-a oni apsolutno nemaju potrebe da se tamo nalaze posto i ovako drugi faktori uticu na otvaranje linija a nikako aerodromi.

Potraznja je nesto se stvara, ona ne pada sa neba. Aerodromi itekeko mogu mnogo toga da urade kroz svoju promociju a mogu i da obore cene kao sto je to uradio FR u ZAG. Svi znamo da bez tih smesno niskih cena Ryanair nikad ne bi dosao u glavni grad Hrvatske.

Naravno da se ne moze povuci bilo kakva analaogija sa autobuskom stanicom i iskreno se nadam da se salite kad tako govorite.

Politicka situacija ima vaznu ali ne i odlucujucu ulogu kao ni stepen demokraticnosti – da je tako jedan Austrian ili Lufthansa na primer nikad ne bi leteli za Teheran dok kulturni dogadjaji ili sportske utakmice mogu imati kroz cartere trenutni ali ne i trajni uticaj na odredjenu liniju.

Takodje pomenuta je i klima – Island bas i nema neku klimu ali su zato vrlo dobro razvili avio saobracaj pretezno kao vezu izmedju Evrope i SAD.

Znaci itekako aerodromi imaju uticaja na otvaranje linija samo sto ovu osobu iz Pule to jos niko nije obavestio a izgleda da ovakvim nacinom razmisljanja pokusava da opere svoje lose rezultate.

potpisujem

Već sam sto puta ovdje pisao: nema avio putnika za PUY! Istra se od plandemije kompletno razvila kao čista auto-destinacija i tu jednostavno nema pomoći. Takav je trend i tu apsolutno nitko, a najmanje aerodrom, može išta učiniti. Ja vam garantiram da čak da aerodrom apsolutno sve usluge da kompanijama zabadava, opet neće nitko novi doći! Pogledajmo činjenicama u oči a ne paušalno osudjivati!

5 godina u turizmu su čitava vječnost, jer se trend može promijeniti u roku jedne godine. Uz to moraš u obzir uzeti i strukturu gostiju. Ja paušalne prikaze ne volim ali ovdje ću napraviti iznimku:
Uskrs: familije. Pretežno D i A. Dolaze 100% autom.
Između Uskrsa i Duhova: penzici, pretežno D i A, gotovo svi dolaze busom
Duhovi: familije, gotovo 100% Bavarska, 100% auto
Od Duhova do početka ljetnih praznika opet penzici, opet D i A, opet većina busom
Ljetni praznici: 100 % familije, 100% auto
Nakon ljetnih praznika pa do kraja sezone penzioneri, gotovo sve busom, pretežno D i A
Plus Talijani vikendima, 100% auto.
Za ZAD je druga struktura gostiju.
Ja sam rekao da će PUY stagnirati između 350-400.000 putnika. Kada opet krenu Rusi, možda plus 100.000… I to je to.

Ok: slažemo se da se ne slažemo…

molim vas ne pricajte svasta. to u 21. veku ne moze biti argument. u pitanju je nerad i nekompetencija.

Ako vi tako kažete…

Kako to mislite da ne postoji potražnja kad je Istra puna turista? Šta treba turistička zajednica da uradi kad više tamo nema slobodnog kreveta? Jasno je da je posao aerodroma da privuče kompanije i linije koje će “objasniti” prednost avionskog saobraćaja u odnosu na neki drugi. Ne znam, možda to i nije moguće ali neka direktor da spisak kompanija koje su kontaktirali i kakav su odgovor dobili. A ne: nije naš posao da razvijamo tržište. Ko mu je to tražio, tržište je razvijeno. Svašta…

Istra je krcata. Nema mjesta za daljnje turiste ljeti. Pa uvode se restrikcije za vodu. Zadnje sta Istri treba je jos gostiju koji dolaze avionom. Istra je auto destinacija i gotovo.

Šengen. Vama se sve treba objasniti.

Rista, daj nemoj molim te!!! Nizozemci, Belgijanci i Poljaci dolaze autima i to vec desetljećima, čak i Šveđani i Danci dolaze autima. Finaca ima toliko malo da sumnjam da bi se uopće letovi i isplatili. Španjolce koji ljetuju u Istri možeš nabrojati na prste jedne ruke. Irci i Englezi su nešto druga priča: i Irci a pogotovo Englezi idu na te ciljeve gotovo isključivo sa paušalnim putovanjima i tako dugo dok njihovi touroperatori nemaju interesa, neće biti tu dodatnih letova. A interesa neće biti jer je tržište oduvijek bilo izuzetno osjetljivo na cijene. Pitam se koji će hotelijer dati uz ovu popunjenost drugim gostima niže cijene za britansko i irsko tržište? Niti jedan jedini! Uz to za individualiste sa tih tržišta postoji FR…
Istra je auto destinacija i to će se u idućim godinama otvaranjem druge cijevi Učke i Karavanki te dovršenjem punog profila Rijeka-Pazin još više zacementirati. PUY može sve dati i džabe, opet im nitko neće dodatno letjeti! To je fakt. Ti znaš da sam ja prvi koji se ne libi kritike, ali ona je tu kompletno na krivom mjestu.

Odustajem…

apsolutno da

Nije ovaj nego ova.

Izjava nije idealna ali nije ni katastrofa. Sta Pula moze napraviti? Shengen je tu. Turisti dolaze autom.

Mozda zato sto Rijeka i Pula nikada nisu bile HDZ-ove regije za razliku od zadarske i splitsko-dalmatinske zupanije pa su samim time i puno veca lobiranja za njih

Od Minhena do Pule se može. Do Zadra je već koma. Da ne govorim Milano i Frankfurt, a tek Švicarska i Nizozemska

Poštovani Alene, možete li saznati što se jutros događa na ZAG. Svi dolazni letovi su preusmjereni u PUY ili su na holdingu.

U Zagrebu je kolaps, nestanak struje, a što je na aerodromu? Hvala.

Pročitah da je bila magla.
ZAG ima neka ograničenja na vidljivost?

U Zagrebu su ogromni problemi…

SKP, SPU, DBV, SJJ svi jutros preusmereni na PUY, PUY otkazana, Beograd, Istanbul, Minhen jako kasne. U odlasku Malta, Bazel, Frankfurt, Minhen, Amsterdam, Brisel, London po 2 sata zakasnjenja. Sta se dogadja?

Niti jedan let nije otkazan

Izgleda da je magla u pitanju.

Da li je moguce da u Zagrebu nije radio CAT III ili ga Zagreb nema?

Magla.

Izgleda magla. JU bio na holdingu baš dugo ali sleteo.

Pa kakva je to bila magla? ovo se nije tako skoro dogodilo.

Nije stvar magle već je tijekom opsežnih radova do kraja 8. mjeseca degradirano na ILS CAT I tako da do kraja 8. mjesec tokom LVP nema slijetanja i polijetanja. Sve to piše u LDZA NOTAM. Očekivao bih malo više provjere i konkretnijih informacija od Vas u ovom slučaju.

Magla ne sme biti problem sa CATIII.

Navodno? Kako navodno ako NOTAM tako kaze? Nema nista “navodno” u NOTAM-u.

Niti je problem magla niti su problem radovi. Problem je magla tokom ovih radova jer se ne mogu provoditi LVP operacije zbog radova. Dakle kombinacija tih dviju stvari koja se vrlo vjerojatno od ovog početka radova dogodila tek prvi puta i pitanje je oće li do kraja radova još iti jednom i ako da koliko puta(vjv 2-3)

Ima li novih aviona u bazi ili kako ovo lete?

Samo da se ne zalecu u ZAGu sa ovolikom ekspanzijom

Videcemo.

Ryanair ne leti za Barselonu iz Zagreba. Zasto iznosite neistine?

Mogu oni da ga zovu kako hoce. To je Girona, a ne Barselona.

Konacno, oni i Hahn zovu Frankfurt Hahn, pa sto onda ne pisete Frankfurt?

Barselona je BCN i tamo leti Croatia, a ne Ryanair. Oni lete za Gironu.

Ispravite tekst.

Prosle nedelje leteo sam sa porodicom iz Zagreba do Girone , Rajan er profesionalan i tacan, u oba smera puni avioni .Girona je udaljena sat vremena redovnim autobuskim linijama autop putem do Barselone. Od El Prata se dolazi brze do centra ali sve je stvar izbora i procene kako se organizujete.

Zato da vi imate kaj prigovarati!

Smirite si hormone! Zasto prihvatate da se citatelji obmanjuju? “Barcelona” nikada nije i nece biti isto sto i “Girona”!

Pa zovu i tako obmanjunu putnike! Taj aerodrom je na 100km od Barselone!

Konacno, zvanican naziv aerodroma je Girona – Costa Brava. Sto im ne objasnite da su oni zapravo “Barcelona Girona”?

Pa nije isto ali ljudi lete za Gironu da bi isli u Barcelonu. Ni ZAG nije u Zagrebu. Mislite da ljudi lete tamo da bi stigli u Veliku Goricu??

@anon 09.30: skulirajte se vi. Jer to nije “obmana čitatelja” već FR zove taj aerodrom tako. Kao i brdo drugih koji su i do 150 km od “stvarnog” grada. Ali činjenica je da neki ovdje uvijek traže onu čuvenu dlaku u jajetu da bi omalovažili ovaj forum i “dokazali” da se ovdje iznose neistinite ili krive informacije!

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!