zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Zašto Banja Luka raste dok Niš stagnira

Zašto Banja Luka toliko raste, a Niš stagnira? Banja Luka je u posljednjim mjesecima ozbiljno povećala broj linija. U ovom momentu ima 7 linija Ryanaira, 6 linija Wizz Aira, te 1 liniju Air Serbie. Ljeti još leti i Air Montenegro, te Freebird, a Ryanair pokreće i 8. liniju za Nuremberg od 31.3.2022. To znači da će ovog ljeta Banja Luka imati čak 17 linija sa najmanje 35 tjednih polazaka (u prosjeku 5 dnevno). Sukladno trendovima za očekivati je još neka linija do ljeta 2022.

Za razliku od toga Niš ima 4 linije Ryaniara i jednu sezonsku liniju, 5 linija Wizz Aira, sezonsku liniju Swissa (koja leti tek mjesec i pola top sezone), te će uskoro imati 4 linije Air Serbie i 3 sezonske linije.

Ovo znači da Banja Luka ima bitno više linija nego 2019, dok Niš ima bitno manje linija nego 2019. Niš evidentno stagnira, zapravo pada u broju linija, Banja Luka značajno i rapidno raste. I sad se postavlja pitanje kako pobogu to? Svjedoci govore kako je management Niša inertan, kako ga ne interesira previše rast i razvoj zračne luke. No, glavno da je država preuzela aerodrom i imala puna usta obećanja. Kao i uvijek silna obećanja su se istopila, a od svega ostalo je jedno veliko ništa. Stagnacija i ništa drugo. Tek toliko da se nešto radi.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Banja Luka aerodrom

86 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Nis ne sme da raste, takav je deal sa Vansijem.

Jeste, da nema dila već bi imao preko milion putnika.

Kako da ne…

Današnja vest:

Subvencije za operativne troškove Aerodroma Konstantin Veliki u Nišu u 2021. godini iznosiće 419,3 miliona dinara.

Komisija za kontrolu državne pomoći utvrdila je da su subvencije koje se dodeljuje Aerodromima Srbije za finansiranje upravljanjem Aerodromom Konstantin Veliki u Nišu u skladu sa svim važećim pravilima za dodelu novca.

419 mil RSD = nešto manje od 4 mil EUR

Sjajan prizor sada
Avion iz
BNX ZA DORTMUND
SJJ ZA KOPENHAGEN I
TZL ZA BERLIN ISTO VRIJEME I SVE TRI KOMPANIJE WIZZ VIDI SE DA WIZZ ZELI ULAGATI U BIH

Ne vjerujem da će mu u I mjesecu pucati ona stvar za BiH, s obzirom da krajem Decembra, tj: početkom Januara 2022 uvodi nove linije iz Sarajeva i bazira drugi avion, a to donosi korist i Wizz airu i Sarajevu

Da stvarno ne znam sta je to
I uzmimo Tuzlu koja ima samo jednog prijevoznika sa 17 linija neke su ukinute
Ako ova nova uprava na Tuzli uradi sto je zacrtala Nis ostaje daleko iza BNX I TZL
Jos nove ljetne rute i vracanje nekih ukinutih moze da ostavi Nis daleko iza sebe

Da sada je se obrnuto

Kada je Nis bio ispred Tuzle?

realmo desila se i korona

Dok ne odstranimo SNS kancer, tesko da ce biti bolje.

Aerodrom je samo mala slika celokupne nebrige i neznanja u svim porama drustva pod vodjstvom Velikog Vodje i njegovih pulena.

Pre SNS niste ni imali saobraćaj beše?

Prošle rukovodstvo je takođe bilo SNS-ov kadar, a ceo “nesporazum” unutar partijska porodična ujdurma.

Vodja ih doveo, vodja ih odveo..

Ne nego su izabrani na konkursu kao sposoban kadar, nemojte molim vas.. Direktor je došao sa železnice btw..

Naravno da nisu. Vladajuća partija postavlja ljude na vodeće funkcije u javnim preduzećima.

Vi se šalite, jel da? Naravno da znam.

Budite ozbiljni Alene molim vas.. čak i da se ta forma ispuni zna se ko dobija tu poziciju. Mesta direktora Javnih preduzeća su u Srbiji rezervisana za članove i podobne.

Grad je bio vlasnik aerodroma i Veće Grada Niša je postavljalo direktore, koji dokaz za to vam je potreban? Uostalom zovite ga pa ga pitajte.

Nije mi teško da ponovim. Grad Niš je bio vlasnik aerodroma a Gradsko Veće je postavljalo direktore svojih preduzeća. Pozdravite Vladicu.

kako li te nije sramota… nije “vi” nego “mi”…. Nis je grad u tvojoj zemlji, nema tu “vi” nego samo “mi”, svi zajedno!

Upravo ovaj mentalitet nas ubija i ne da nam napred!

Da su Hrvati ovako elitisticki i uskogrudo razmisljali, sipak bi sada imali Split, Dubrovnik i Zadar.

Ali ne, ajde da beogradizujemo sveeeeeeeeee…

Pa da pozdravim pravog Purgera! Nekada su purgeri najčešće pili vino cviček u Zagrebackim gostionicama, sada se teško nalazi cviček u Zagrebu, ne znam zašto, zbog lokal patriotizma, pošto je cviček Slovenački? Šalim se naravno, ja sam se uvek pitao zašto toliko vole cviček, meni se baš nije sviđalo, previše kiselo vino.

Ma ono sto nas ubija jeste pre svega glupost!
U konkretnom slucaju cak i nedostatak smisla za humor. Pedja se nasalio na racun SNS propagande, ali izgleda da je ovde humor nedostizan cilj. Pocev od velikog autoriteta pa do poslednjeg ucesnika na forumu. Na zalost

Aj ne talasaj i ne skreći sa teme. Pogledaj promete putnika u poslednjih deset godina na wiki stanici Aerodroma Niš pa se vrati nazad.

Samo napomena da je SNS na vlasti od 2012. Tada je aerodrom imao 0 putnika. Znaci da su oni postavili i stari menadzment

Niš malo teže izlazi iz korone ali to je jedna sezona (ili pola), mislim da će vrlo brzo on dostići staru slavu.

Svi su odavno izašli iz Covida 19, na kojoj planeti Alene?

Koliko aerodroma u regiji je na 70% 2019. ove godine?

Ok, osim Prištine, niko od ozbiljnijih aerodroma. Ni evropski aerodromi nisu blizu 70%.

Ljudi koji vode Niški aerodrom su direktno postavljeni od strane države i verovatno nemaju odobrenje da aktivno i samostalno pregovaraju sa kompanijama i onda su tu ulogu preuzeli razni političari što nikako nije dobar način poslovanja. Poslovni model od 3 eura po odlazećem putniku je možda trebalo modifikovati u vreme korone i uspostaviti subvencionisanje kao što to verovatno radi trenutno Banja Luka. Glavni faktori koji doprinose ovakvom stanju u Nišu su država kojoj je cilj da kontroliše Niš zbog ugovora o koncesiji, menadžment koji nema nikakva ovlašćenja, tu je još i direktorat koji je postao značajan faktor i koji je stopirao nekoliko linija. Ovo je dosta loš razvoj situacije koja može da postane i opasna za neko vreme. Najavljene su suspenzije još nekih linija tokom zime i vrlo lako može da se desi da od 40000 putnika mesečno za prvi i drugi mesec 2020. to bude nekih 10-12000.

U ovom slučaju aerodroma Niš postoji direktor aerodroma i postoji direktor Aerodroma Srbije. Prvi ima ovlašćenja za organizaciju posla na samom aerodromu dok su najvažnije poslove preuzeli Aerodromi Srbije. Na pitanje novinara zašto nema povećanja broja linija ili nekih novih kompanija direktor Aerodroma Srbije odgovara da je svuda loša situacija i da ne postoji mogućnost povećanja saobraćaja dok traje pandemija. Ovo jednostavno nije tačno. Naravno da i ovaj menadžment može da pregovara sa kompanijama ali samo u pasivnom režimu, što znači ako neka kompanija ima interesovanje za početak letenja naravno da za to imaju dozvolu da pregovaraju. Za neku aktivnu ulogu gde će oni sami nešto da pokušaju oko dovodjenja kompanija, da naprave promene oko unapredjivanje modela poslovanja, izmene visine putničke takse, i dr. sve te najvažnije odluke se donose na nekom drugom mestu. Prošlo rukovodstvo je bilo aktivno i oko dovodjenja kompanija i oko finansijskog dela poslovanja i zbog toga je i smenjeno.

To je očekivano ponašanje da za sve podatke i informacije treba da se kontaktira ministarstvo. Podaci o broju putnika i količini prevezenog tereta za aerodrom Niš dostupne su svima na njihovoj veb stranici u odeljku statistika dok za Moravu nema nikakvih podataka. Broj putnika na nekom aerodromu ne predstavlja nikakav tajni podatak bez obzira koliki je taj broj.

Kada sam u prethodnom komentaru napisao da je to očekivano ponašanje od strane Aerodroma Srbije to se odnosi na podatke za aerodrom Morava. Oni te podatke imaju ali im je zabranjeno da ih objavljuju dok ministarstvo takođe neće te podatke da objavi verovatno što broj putnika nije veliki. Za Niš su oduvek podaci bili javni i dostupni za sve zainteresovane na njihovoj web stranici. Podaci za Moravu su nedostupni verovatno što ne opravdavaju prethodna ulaganja u taj aerodrom a tek za ona najavljena ne vredi ni trošiti reči.

Naravno da nije normalno jer svi podaci o broju putnika moraju da budu javni i svima dostupni.

Verovatno što su krenuli malte ne od nule.

Sve u svoje vreme što bi rekla moja stara.

Podatak o broju putnika je valjda jedan od osnovnih ako kreces s tim poslom i od nule.

Vjerovatno je 0 putnika

I to još bez web stranice 😄

Pa do prije neki dan nije je bilo (bila stara i neažuriranja, dakle bez funkcije), a promet je rastao. Evo sad su dobili novu pa će još bolje da rade…

Otkud Vam sad to?!Mislim da ste nešto pobrkali.Pozdrav.

Stvarno? O pa do prije neko dan je nisam vidio… Mislim, vidio sam stranicu ali me i informacije… Prijatelju, pročitaj šta sam napisao iznad…

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

NAGRADNA IGRA

Osvojite 9 starih razglednica (50+ godina) InexAdrije, Lufthanse, Balaira, Air Lloyda i Ju52
tako da nam pošaljite fotke za foto-spotterski kutak

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!