zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

EKSKLUZIVNO-SMANJENJA: Zagreb-Beč smanjen sa 10 na 7 letova

Austrian je već smanjio broj polazaka na liniji Beč-Zagreb prvo sa 6 letova u top sezoni, na 5 tjedno, a sada ih operira 4 tjedno. Croatia istovremeno operira 5 tjednih letova. No, obije kompanije, bez obzira što imaju zajedno 9 tjednih letova nemaju ni jedna let subotom. Nonsens. Umjesto toga po dva dnevna leta imaju u ponedjeljak, petak i nedjelju.

No, od 31.10. Croatia smanjuje broj letova sa 5 na samo 3 tjedno. Istim će obije kompanije u code-share imati samo 7 tjednih letova. Ipak, kompanija su se konačno dogovorile sinkronizirati red letenja, pa će tako Austrian i dalje letjeti ponedjeljak, srijedu, petak i nedjelju, a Croatia manja atraktivnim danima, utorkom, četvrtkom i subotom, dočim će kompanije imati svakodnevne letove na liniji. Ni jedna od ove dvije kompanije ne let za Beč iz Zadra, Splita i Dubrovnika ove zime, iako su ovog ljeta imale brojne letove iz tih aerodroma.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Austrian

14 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Hajde što se otkazuju letovi iz država poput Rusije, Poljske itd, ali mi je jako čudno da će biti samo 7 linija sedmično za Beč iz Zagreba, jer u Austriji živi desetine i desetine hiljada Hrvata, a plus su obje države članice EU, pa je lakše i putovati. Naprimjer, Bosanaca i Hercegovaca je duplo manje u Austriji od Hrvata, BiH nije u EU, ali Austrian ima 15 sedmičnih letova između Beča i Sarajeva, zimi leti sa E195 ili A319, a ljeti A320 ili A321. Zanimljiva situacija. Zanima me vaš komentar na sve ovo @Alen Šćurić

Mogu misliti koliko vi bilo putnika kada bi barem pola od njih letilo avionom, umjesto da idu autom, ali……. Jedno su statistike, a drugo su realnosti

Tragedija

Kako nije? Legacy carrier je desetkovao Zagreb

Alene imace 4 leta nedeljna!!! To be bas slabo za kompaniju poput OS!

Desetkovati bi znacilo 10% manje ako cemo po pravilu. Svakako ne mislim da je tragedija ovo smanjenje jer svakako dolazi neizvjesna zima.

Koliko je sve ukupno bilo letova OU+OS na ovoj liniji u novembru 2019?

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!