zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Wizz Air zamijenio A320 za A321 u Beogradu

Wizz Air je odlučio zamijeniti oba A320 za A321 u Beogradu. A320 ima 186 sjedala, dok A321 ima 230 sjedala dočim će Wizz Air time povećati broj sjedala za 88 ove godine, tj. 1/3 jednog aviona.

Kako je load faktor Wizz Aira istinski loš (daleko ispod prosjeka LCC), ovaj aviona vjerojatno neće biti pun na većini letova. No, logika kompanija, koja dobiva velik broj novih A321, je da se avioni baziraju tamo gdje imaju neke šanse popuniti bar nešto letova sa više od 186 putnika. Neosporno je da će takvih letova iz Beograda biti. I to je logično. Avion je tu, pa ako će na nekim letovima ostvariti preko 186 putnika i treba ga tamo bazirati. Naravno, porastom broja putnika i ovaj avion će i te kako povećati broj putnika u Beogradu, a to će se sigurno desiti već idućeg ljeta.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Wizz Air

10 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

LCA juce 210 putnika. Ne znam koliko ce bas biti prazni.

Eto, ovde imate podatak za konkretan let (LCA juce) pa ipak ispravno (kao pravi analiticar) pitate da li je to pravilo. I ja bih se isto to pitao.
Ali kada dobijete od Rusa podatak o LF=99% bez ikakve propratne informacije iz kog i koliko dugog razdoblja je taj podatak (dan, tjedan, mesec, kvartal; KADA?) – vi blagosiljate dalju distribuciju takve vesti na svoj portal. Ne shvatam.

Nije tačan podatak. Evo me na Kipru, došao upravo tim letom. Otprilike pola kabine popunjeno.

I meni je cudno da su im avioni puni na toj liniji kad su skoro duplo skuplji od JU ako zelis da putujes sa koferima. Oko 300e su im je bila kartela, dok je JU imao karte za 160e

Slazem se. Treba imati rezerve na informacijama anonimaca. Imate jednog koji tvrdi 210, drugog koji tvrdi “pola kabine prazno”. Nadam se da imate podjednake rezerve prema obema informacijama 🙂
Pobedin let ima te veze sto ne nosi informaciju koja se moze proveriti. Ne nosi informaciju na kojem letu ili u kom periodu je bio LF=99%. Zbog toga mi je ta informacija podjednako relevantna kao informacija anonimusa da je neki let dupke pun ili poluprazan. I zbog toga izrazavam cudjenje da uopste takve informacije objavljujete. To je sve.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!