zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

NAJAVE: Azur treća kompanija koja će letjeti Moskva-Zagreb

Što se to dešava sa Moskvom iz Zagreba? Prvo je Aeroflot obnovio letove na liniji Zagreb – Moskva SVO. Pa je povećao broj letova sa jednog na čak tri leta tjedno. Na nemalo frekvencija za Zagreb Aeroflot je u prošlim tjednima koristio svoje velike Airbuse A321, a linija se redovno operira sa A320.

No, potom je Nordwind krenuo sa letovima i odmah povećao liniju sa jednog na dva tjedna leta za Moskvu SVO. Jedan od ta dva leta leti sa Boeingom 737-800, a drugi sa Embraerom E190 svog partnera Pegasa. Ovime će Nordwind imati više letova za Zagreb nego čak i za Beograd.

Potom je letove najavio i Nordstar za Moskvu DMO. Kompanija je ovaj tjedan u ponedjeljak 10.5. obavila jedan let, ponedjeljkom, sa Airbusom A321. No, redovne letove je prolongirala na IX. mjesec.

No, sada je letove najavio i Azur Air, koji će operirati liniju za Moskvu Vnukovo, od 28.5. Linija će se operirati jednom tjedno, petkom. No, da stvar bude još bolja Azur će liniju operirati sa svojim širokotrupcem Boeingom 767-300ER. Avion leti u samo jednoj klasi, ekonomskoj, tj. nema ni business sjedala, ni premium ekonomskih, te ima nevjerojatnih 336 sjedala. Nakon što su Emirates, Air Canada, Korean i Air Transat otkazali letove za Zagreb za ovu godinu, a u 2019. su imali čak 17 tjednih letova, ovo će biti prvi širokotrupac koji će slijetati u Zagreb nakon 2 godine.

Ovime će Zagreb biti povezan sa Moskvom na čak 6 tjednih letova, 3 različita prijevoznika i to prema 2 moskovske zračne luke.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Azur Air

0 Komentar/a
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

NAGRADNA IGRA

Osvojite 9 starih razglednica (50+ godina) InexAdrije, Lufthanse, Balaira, Air Lloyda i Ju52
tako da nam pošaljite fotke za foto-spotterski kutak

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!