zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Glomazić: Ryanair provodi gusarstvo

Petar Glomazić, bivši direktor Aerodroma Crne Gore i Montenegro Airlinesa je izjavio da je prvi pregovarao sa Ryanairom oko dolaska u Crnu Goru, te da je Ryanair u prijedlogu ugovora sa Aerodromima Crne Gore doslovce provodio gusarstvo. Privilegije koje su tražili su bile toliko ogromne i neshvatljive, te su bile potpuno ponižavajuće pa Aerodrome Crne Gore. Ono što su tražili je bilo totalno različito od onoga što su plaćali i imali svi ostali prijevoznici u Crnoj Gori.

Glomazić objašnjava odlazak Ryanaira i Wizz Aira iz Podgorice, te kaže da su LCC sada pronašli neko drugom mjesto, u ovom slučaju Tiranu, gdje su njihovi interesi bolje podržani, gdje više zarađuju i oni se bez ikakvih emocija, brzo i efikasno presele tamo.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Ryanair

20 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Glomazna je i neodmjerena izjava gosp. Glomazica.

Kod pregovora sa LCC kompanijama treba gledati širu sliku. Ne detalj. Posebno u tako maloj zemlji poput Crne Gore koja jako ovisi o turizmu.
Ti pregovori sa crnogorske strane moraju objediniti vladu turističke zajednice i Aerodrome Crne Gore.
Aerodromi su samo oni koji uz podršku svih dogovaraju posao
A svima je jasno što bi četri aviona i milion dodatnih putnika značilo za Crnu Goru
To znaju i LCC kompanije i zato traže što traže jer znaju da će nakon koprcanja i kukanja to i dobiti

U prijevodu, kada bi smještajnim i ugostiteljskim objektima u Podgorici i Tivatu/Budvi/Kotru podigli prirez za par posto, dobili bi puno dužu sezonu (4.-10. mjeseca) s puno više turista i puno više popunjenosti. Od tog dodanog postotka prireza plaćali bi se poticaji LCC kompanijama. Win-win situacija za sve. Ryanair dobio poticaje, Crna Gora dobila dugačku i popunjenu sezonu.

Sa Ryanom se vozim samo ako moram! Do sada jos nisam morao pa mi je eto drago, ali neznam koliko je vas pokusalo ista rezervirati preko tog nesretnog Ryana izgleda jeftino a sve vam zapravo posebno naplacuju. Sve me cudi da nisu sproveli svoj naum o polusjedecim mjestima, vjerojatno im nisu uspjele ucjene prema europskim agencijama! Postoje primjeri i u drugim poslovima gdje se ide na zakone velikih brojeva. Dosta vremena na žalost prođe dok ti poslovi i kompanije ne propadnu a koji pritom unište poslove drugima koji mukotrpno grade svoj imiđ a provode takvu nelojalnu konkurenciju prema drugim kompanijama.

Ja imam odlična iskustva sa njima. Osobno sam misljenja da su LCC odlicni ako znaš vrijeme putovanja 2mj unaprijed.
Prošli tjedan sam imao povratni let Ryanairom sa ukljucenom prtljagom od 8kg I ruksak,memmingen zagreb, povratna 60€.
Kroz cijeli 2023, sam Ryanair obišao ove destinacije iz Nirnberga i Memmingena: Sofia, Valencia, Krakow, Catania, Paphos, Banja Luka 3x, Vilnius. Nijedna povratna karta nije bila iznad 70€.

Jedini let koji je imao ozbiljna kasnjenja je onaj za Zagreb 2.prosinca zbog snijega te let za Cataniu zbog erupcije vulkana

Ma da
Ja se evo recimo van sezone prevezem iz nizozemske u hrvatsku za 60 eura povratna karta van sezone i doleti za dva sata ne patim se 20 sati kao autobus koji je puno skuplji

Ja mislim da se oni ne ponašaju bas prema svakom aerdromu isto normalno da će prema ovim nebitnim aerdromima biti kao gusari ,nemoze biti isti odnos prema Podgorici i Becu tako da oni pametno gaze ove male

MNE aerodromi ne ljube lance… niti imaju Wizz i Ryan.

Ne znam ko je kome pokazao…?

Da, to je modus operandi FR-a.

Tako je, cojstvo i junastvo, lepo ste im pokazali… oni ce vama…

Da li taj čovjek shvaća gdje je Podgorica na listi gradova koje ljudi žele posjetiti u Europu, ili pak po dijaspori ili pak po platežnoj moći

Pa zbog toga treba da skine gaće? Evo sad će biti baza u Dubrovniku, Crna Gora neće skinuti gaće, a imaće više koristi od samog Dubrovnika koji je skinuo gaće.

Na dnu.

Ne

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!