zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

EKSKLUZIVNO – NAJAVE: Turkish povećava Zagreb na 10 letova tjedno

Turkish je do 11.7. letio tek 5 tjednih letova za Zagreb, da bi ih 12.7. povećao na svakodnevne. No, od 19.7. broj letova povećava na čak 10 tjedno.  Kompanija će za Zagreb letjeti svakodnevno, a 2. dnevni let ima ponedjeljkom, petkom i nedjeljom. Ovime će Zagreb imati smo 4 leta manje od Beograda iako je do nedavno imao 5 letova manje.

No, još je interesantnije da Turkish za Zagreb leti sa svojim najvećim uskotrupcima. 6 od 10 letova leti sa Airbusom A321, te jedan sa Boeingom 737-900. Dva leta leti sa novim Boeingom 737MAX8, te jedan sa 737-800.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Turkish

25 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Kada vec spominjete Beograd onda dodajte da sredom leti A333 i da TK ima 21 let za BEG dakle 11 vise nego za Zagreb.

Ja ne ponavljam, ja vas ispravljam. Napisali ste da TK ima 14 letova za Beograd sto nije tacno, TK ima 21.

Not a big deal. 😀

TK ima codeshare na JU letovima

Turkish nema kodser na JU BEG-IST?

Zar niste kod OU brojeali zajedno code share letove Croatie i Lufthanse?

ovo je članak koji je Alen pisao pre 7 dana i sad ga pustio, on je predvideo ovo povecanje turkisha ali je cekalo na redu. Jok nije prepisao s Croatian Aviation hehehe

Čovjek vam je sve lijepo objasnio kada navodi codeshare letove, a kada navodi letove samo jedne kompanije. Evo vam jedan dokaz da nema duplih standarda: “Croatia Airlines će povećati broj letova tijekom VII. mjeseca i to:

Zagreb-Dubrovnik sa 24 na 26 od 12.7. i na 27 od 31.7.
Zagreb-Rim via Dubrovnik sa 2 na 3 od 14.7.
Zagreb-Skopje sa 3 na 4 od 16.7. i na 5 od 29.7.
Split-Paris CDG sa 2 na 4 od 7.7.
i Split-Beč sa 3 na 5 od 12.7.”

Vidite, kada je navodio pojačanja OUa nije navodio i codeshare letove.

Pročitajte moj komentar i njegov ponovo. Jednostavno će vam sve biti jasno da nema duplih standarda. Kada je navodio pojačanja OU nije navodio codeshare partnere pa neće ni navoditi kada Turkish povećava.

“Croatia Airlines u idućih 10 dana mijenja Dash 8-400 na većini letova za Frankfurt. Stoga će od 6. do 15.7. na ovoj liniji letjeti od 30 letova:

A320 11 puta (36,7%)
A319 10 puta (33,3%)
Dash 8-400 9 puta (30,0%)
Ukupno A319/A320 lete 21 puta tj. 70% svih letova. Lufthansa i dalje leti na liniji sa CRJ-900 dva puta dnevno. Takvo stanje će potrajati idućih bar mjesec i pola.”

Evo još jedan njegov tekst. OU I LH na liniji za FRA nije računao kao jednu kompaniju kada je govorio o povećanju kapaciteta od strane OU.

Ali sjasi!!!
Bas je kulturno objasnio

Pa da vam i ja velim: zašto ali baš u svemu vidite nekakvu “belosvetsku zaveru”??? Dojadili ste i Bogu i vragu! Skinite se već jednom s onoga na čemu ste i počnite živjeti!!!!!

O Bože…!!!

Pozdrav
Čitam Vaše članke već duže vrijeme. Prije na T6, a od kada imate ovu stranicu redovan sam posjetitelj. Pa bih Vam dao jednu kritiku, odnosno više savjet.
Naime, smatram da bi trebali imati nultnu toleranciju za komentare koji nisu vezani za članak, za tendenciozne komentare, te za komentatore koji provociraju.
Iskreno, prije sam posjećivao ovu stranicu svakodnevno, a sada svako par dana. Volim čitati kako novosti, tako i komentare čitatelja, ali ne onih čitatelja koji samo hoće da provociraju i uspoređuju čiji je “veći”, već konstruktivne komentare.

Jedan drugi portal, tematike koju isto pratim (F1puls) je uspio na nultoj toleranciji prema komentatorima koji provociraju i vrijeđaju stvoriti jednu od najaktivnijih F1 zajednica na našim prostorima.
Mišljenja sam da bi i Vi s takvim politikom portala mogli napraviti jednu zajednicu koja prati zrakoplovstvo, a koja nije tu da provocira, uspoređuje neusporedivo, te vrijeđa.

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

NAGRADNA IGRA

Osvojite 9 starih razglednica (50+ godina) InexAdrije, Lufthanse, Balaira, Air Lloyda i Ju52
tako da nam pošaljite fotke za foto-spotterski kutak

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!