zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Ministarstvo će zatražiti ponude za koncesiju Aerodrom Crne Gore

Ministar prometa Crne Gore Filip Radulović je objavio da će Ministarstvo kontaktirati zainteresirane kompanije za koncesiju Aerodroma Crne Gore i zatražiti ponude za isto. Ovo jasno pokazuje da Ministarstvo nije odustalo od koncesije. Znamo li koliki pritisak vrše SAD i Europska Unija na države regije za koncesije aerodroma to će se vjerojatno i desiti.

Radulović je najavio da će vrlo brzo biti izmijenjen i Odbor direktora Aerodroma Crne Gore. To se očekivalo i najavljivalo. Ostaje za vidjeti hoće li to značiti da će CEO i management aerodroma ostati na svojim pozicijama ili ne.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerorom Podgorica

10 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

To je taj demokratski svijet. Gdje je sve kako treba. Pravičnost, zemlja prava i sl
kad ovamo oni su samo zastupnici krupnog kapitala koji nameću svoje odluke 70% zemnalja EU i poikušavaju svima drugima.

Nakon iskustva koncesije Beogradskog aerodroma, ali i drugih aerodroma u regiji, oni i dalje guraju u tom pravcu… Sramno.

И по Вама, каква су искуства београдског аеродрома? Да ли су искуства таква услед текуће реконструкције и активног рада? И прескочити аеродром који је послужио око 7.000.000 путника.

Šteta. Lobisti su prejaki.

Nisu u pitanju lobisti, već dosledno poštovanje pravila ekonomskog kolonijalizma na koji pristajemo. Shvatite da zemlje bivše SFRJ nisu suverene države, samo se tako zovu. Lokalni američki ambasador ima više uticala na našu politiku nego izabrani predstavnici vlasti. U BiH je to makar institucionalizovano, pa imaš bukvalnog namesnika koga postave stranci čak i mimo pravila koje su sami izmislili, a u ovim ostalim državama prljav posao im obavljaju korumpirani beskičmenjaci koje zovemo političari. To je nama naša borba dala…

Očekivano, pošto su sastavili vladu i lepo izdiktirali mandataru ko sme a ko ne sme da bude vlast u Crnoj Gori, sad imaju vremena da se malo opuste i izdiktiraju i kome će aerodromi. #demokratija #suverenitet

Trebalo bi vas u Beogradu pitati za mišljenje tko će na vlast u Crnoj Gori

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!