zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

SMANJENJA: Turkish smanjio Podgoricu

Iako je Turkish najavio da će u top sezoni letjeti 14 tjednih letova na liniji Istanbul-Podgorica, sada je broj letova smanjio na 11 tjedno. Kompanija će liniju operirati dva puta dnevno, osim utorka, četvrtka i subote kada leti jedan tjedni let. Linija se operira sa Airbusom A320 i A321, te Boeingom 737-800.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb); foto: Turkish

32 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Nevezano za ovu temu, može li iko provjeriti šta se desilo sa letom iz Beča za Sarajevo večeras. A321 je krenuo ka pisti da poleti i vratio se nazad na terminal i tek nakon 2h krenuo je za Sarajevo A320.

Riječ je o OE-LBD A321 koji se vratio na terminal, a za Sarajevo je krenuo OE-LBJ A320.

Prebacuju kapacitet na Tivat ili nešto drugo?

Pa da ali možda im Crna Gora ograničava ukupan broj letova, pa će im možda nekoliko više letova za Tivat biti isplativije nego tih nekoliko letova u Podgorici koja ionako ima dovoljan kapacitet.

Zašto nije vjerojatno? A vjerojatnije je smanjivati letove u peaku sezone? 🙂

Koliko se ja sjećam, na početku je itekako bilo problema oko uvođenja Tivta (Turkish). Vrijeme je očito pokazalo da će ovo ljeto biti dovoljno Rusa i za Montenegro i Turkish preko Istanbula pa da nema smisla nikoga ograničavati. I još uvijek mislim da se radi samo o prebacivanju kapaciteta.

Zašto nebi imali? Pa koliko je dnevno letova bilo iz Rusije u Tivat. a danas se može samo preko Beograda i Istanbula, to je značajno manje sjedala dostupno uzevši u obzir da ni sva ta sjedala ne idu Rusima.

Poanta moje priče je da ove godine za sve njih (TK, JU) ima putnika. Prošlih godina je bilo po 10ak direktnih dnevnih letova iz Rusije za Tivat. Nema tog boga da AirSerbia i Turkish mogu zadovoljiti potrebe potražnje ove godine.

Bilo je itekako 10 dnevnih letova za Rusiju.

Pa bilo je i vise od 10

U pravu ste. Po bilateralnom sporazumu izmedju Turske I Crne Gore, moguce je 14 nedeljnih letove. Tako da su odlucili da smanje Podgoricu a uvedu Tivat. Problem je jako spora birokratija u Crnoj Gori koja bi promijenila postojeci sporazum.

Turkish je za Tivat prvo dobio dozvolu 4 tjedna leta. Nakon toga su tražili 7 tjednih i to je odbijeno. Pa su sada ta 3 što nedostaju prebacili iz Podgorice i eto ga, računica je tu.

Meni je rekao drzavni tajnik, a tko ovom anon koji je to iznio ne znam

Što vam je logičnije?

1. Turkish usred peak sezone smanjuje Podgoricu jer “nema potražnje” ali u Tivtu i svim ex yu destinacijama ima. Podgorica je jedina valjda svjetska destinacija koja se u 7mj smanjuje od strane TK
2. Turkish ima limitiran ukupan broj letova u Crnu Goru i onda dio kapaciteta prebacuje iz Podgorice u Tivat s obzirom da su ta 3 extra leta potrebnija Tivtu nego Podgorici koja će “preživjeti” sa 11 tjednih.

Ako vam je br 1 logičniji onda stvarno više nemam komentara na ovu temu.

Uplašili se Air Montenegra😂

Sarajevo je povecano sa 14 na 18 sedmicnih letova

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!