zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

EKSKLUZIVNO: Drašković se vraća u Aerodrome?

Prema visokim izvorima iz Vlade Crne Gore i Aerodroma Crne Gore koje sam kontaktirao, Odbor direktora Aerodroma Crne Gore će u srijedu raspravljati da se Vladan Drašković vrati na mjesto direktora Aerodroma. Prema ovim informacijama Odbor je shvatio da netko mora voditi kompaniju ovog ljeta i da je smjena netom pred ljetnu sezonu krajnje neprihvatljiva, te da natječaj za novog direktora ne mogu napraviti u mjesec-dva. Prema istim izvorima Goran Jandreoski, bivši direktor Aerodroma je ispao iz utrke.

Izvori mi kažu da je velika šansa da se Drašković vrati u srijedu na mjesto direktora i da na njemu ostane bar do IX. mjeseca. Kasno navečer sam se čuo i sa samim Draškovićem koji nam je potvrdio da je oko toga bilo govora u Vladi i Odboru direktora, no da nema nikakvih informacija o tome, te samim time ne može niti iznositi ikakve procjene vjerojatnoće sa se isto desi.

Prisjetio bih se da je državni tajnik za zrakoplovstvo Tripković kritizirao Draškovićev način provedbe natječaja, ali je i ljuto opomenuo Eldina Doboržića, tadašnjeg predsjednike Odbora direktora koji je smijenio Draškovića da je to bio revanšizam i da Doboržić o istome nije raspravio na sastanku kod ministra. Konačno Vlada je Odbor smijenila samo dva dana nakon što je ovaj smijenio Draškovića.

Iskreno, novom Odboru bi bilo pametno da vrati Draškovića da ovaj odradi sezonu do kraja, pa u miru u idućih pola godine provede međunarodni natječaj i odabere najboljeg kandidata.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: Aerodrom Podgorica

11 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Tesko da ce se to desiti, jer vidim da su objavili javni konkurs za direktora.

Pametna odluka, ali će biti direktor, ako sam shvatio, do završetka konkursa za novog. Stvarno su neozbiljni.

Wizz AUH smanjio SJJ? Problem sa avionima idalje traje?

A sto bi covjek prihvatio? Da vodi sezonu a poslije natjecaj na kojem ne zna da li ce proci. A tako je smjenjen. I na kraju mu je podmetnuto, koliko sam citao. Ja bih prihvatio da se vratim ali na 4godisnji mandat.

Oni su se uplašili za sezonu a ne za njega. Zato mi na neki način zao čovjeka a sad kao hoce da ga vrate pa ce se vidjeti poslije sezone šta i kako. Džentlmenski bi bilo da mu sad odmah daju mandat i raspišu konkurs odmah i daju ugovor na 4 godine i da čovjek gura ciljeve.
Ne razumijem ni Jandreoskog, smijenjen preko noći a poznato je da je čovjek obrazovan i ima rezultate i sad bi se opet prijavio. Ako smjenjuju čovjeka prije mandata koji pravi top rezultate onda mu gospođa trebaju isplatiti npr 500k eura za prekid ugovora a ne s čovjekom mlatiti kao sa vrećom sijena. Ako neka nadju onda usred sezone nekog drugog stručnjaka. Ili nek se sami članovi ministarstva prebace na aerodrom i neka se bore. Vjerujem da bi izašli na kraj s koferima.
Mlate s direktorima aerodroma kao da mlate s direktorima firmi za odvoz smeća. I kako onda propadamo.

Interesantno. Svaka čast na ekskluzivi.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!