zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Analize

Covid-19 pomoć američkim kompanijama se usmjerava na dalju ekspanziju

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: American

Američke zrakoplovne kompanije su dobile desetke milijardi pomoći kako za plaće djelatnika, tako i vrlo povoljne pozajmice za poslovanje. I sve bi to bilo u redu, govorimo o preteškim vremenima, koja su stvorila abnormalne gubitke od nekoliko milijardi EUR svakoj od tih velikih kompanija.

No, jel doista tako? Delta je tijekom Covida-19 investirala ogroman novac u Virgin Atlantic, LATAM i Aero Mexico. American je kupio dodatne avione, a eto sada investira i 200 milijuna u Dallas. Sauthwest je naručio 100 aviona od Boeinga. Pa se opravdano postavlja pitanje je li novac američkih poreznih obveznika usmjeren na dalju ekspanziju američkih prijevoznika, te je li Covid-19 samo izgovor da se „legalno“ još jednom pomognu mega-kompanije, te se učvrsti njihova predatorska i globalistička pozicija na tržištu.

Sramotno? O da, poglavito kada uzmemo u obzir da su isti ti predatori osporavali pravo Emiratesu, Qataru i Etihadu za pomoć njihovih država usprkos ogromnih problema i zastoja prometa koje su imali radi američke okupacije Iraka i Afganistana, radi građanskog rata u Siriji, „dešavanja naroda“ diljem Sjeverne Afrike i Bliskog Istoka, radi ISIL-a, radi četverogodišnjih sankcija Qataru od stran susjeda koje su proglašene nelegalnim, te radi američkih vojnog presinga i sankcija Irana. Ne samo da su osporavali to pravo nego su od američke administracije tražili najstrože mjere i sankcije za MEB3.

 

 

18 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

A ŠTO SE DRUGO MOŽETE OČEKIVATI OD UTJERIVAČA DEMPKRACIJE?

Alene šta je ovo? Potpuno nesredjen članak. Naslov nema nikakve veze sa sadržajem. Ako ste već naveli iznose gubitaka po godinama, bilo bi logično da se navede i na koje se godine odnosi.

nestao je članak o TradeAiru gdje su i bili ovi komentari, a sad vise na krivom članku

Na razumijem, pa što je bilo?

naslov, text i komentari kao da su iz tri različite priče

Kad ne dozovljava komentare ispod svakog clanka i onda ispod jako bitne vesti o Gibraltaru, koja ima mogucnost komentarisanja, pises komentare o regionalnim kompanijama.

Kao mnogo bi bilo komentara za pracenje ali od banovanja Suade nemaju ni 20 dnevno i od sadasnjih 20 polovina su odgovori gosp.Alena.

S obzirom na cinjenicu da se mnogi rjesavaju A319 u korist A320, nije li bilo bolje da su uzeli A320?

Od juče je vazdušni prostor Albanije zatvoren.Te su letovi iz Prištine morali da idu preko Grcke, Italije pa sve do Basela.Tako je juče letio TDR iz PRN – BSL.Razlog zatvaranja prostora navodno štrajk kontrolora letenja

Zbog tog strajka je Rama doveo vojsku na strajkace.

“Albanska vlada poslala je sinoć vojsku i policiju da udalje kontrolore leta, koji štrajkuju, iz tornja za kontrolu letenja na međunarodnom aerodromu u Tirani.

Niko nije povređen ili uhapšen tom prilikom, objavio je AP dodajući da za sada nije jasno kako će se letovi odvijati pošto civilni kontrolori leta nisu zamenjeni vojnim, preneo je Tanjug.”

Kakav sjajan posao rade u Trade Airu, stvarno svaka čast. Impresivno je kako su se odlično snašli u doba pandemije. Bravo!

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!