zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Drašković: Aerodromi Crne Gore ne bi trebali u koncesiju

Direktor Aerodroma Crne Gore Vladan Drašković je već nekoliko puta izjavio da smatra da koncesija nije dobra za Aerodrome Crne Gore. No u intervjuu za Dan je jasno elaborirao zašto to misli. Drašković smatra da državni monopol ne treba pretvarati u privatni monopol radi rizika koji to donosi. Koncesionar želi maksimalni profit i što je vrlo opasno, smatra Drašković.

Drašković naglašava da nema potrebe da Aerodromi idu u koncesiju jer sami mogu financirati svoju ekspanziju i cjelokupnu investiciju od 140 milijuna EUR koliko je potrebno da se dovedu na prihvatljivu razinu. Drašković naglašava da Aerodromi mogu zadovoljavajućom brzinom pokriti sami cjelokupnu potrebnu investiciju. Profit u 2023. koji će biti 10 milijuna EUR to dokazuje.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Podgorica

29 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Crnogorski aerodromi su maksimalno profitabilni, što vješto maskira činjenicu da su troškovi enormni. Jedino rješenje za bilo koju crnogorsku državnu kompaniju je privatizacija ili davanje na upravljanje renomiranim kompanijama. crnogorksi aerodromi vape za investicijama koje su limitirane nesposobnošću nove i korumpiranošću prethodne vlasti. zato što se tiče aerodroma jedino rješenje je davanje na koncesiju ali sa fer podjelom zarade i uslovljavanjem za razvoj. Zadnji voz je pred nama, Tirana se razvija vrtoglavo, Dubrovnik će sigurno preći brzo na niskobudžetne kompanije, Sarajevo se budi, Priština uzima i dio kolača iz CG.

Upravo tako, i to niko ne spori. Samo je pitanje da li bi profit mogao biti i duplo veći uy bolje uprvljanje i optimizaciju radne snage. Siguran sam da ste cesto kod nas i da samo pogledom mozete utvrditi koliko je prostora za unapredjenje ..
Zašto toliko vjerujete lokalcima koji su porasli u nepotizmu, partijskom zapošljavanju i korupciji. Oni nisu sposobni da poprve krov na aerodromu u Podgorici koji prokišnjava petnaest godina, a ne da izvedu investiciju od više desetina miliona eura. Pogledajte na šta liče zaposleni, njihove uniforme, stav, aerodromska vozila, taksiste kao ispred autobuske stanice u Leskovcu, itd itd.
Znači jedino rješenje je poštena koncesija.

Poštovani Alene, apsolutno ne želim da oponiram ideji da bi monopolima trebalo da upravljaju države. Naravno i logično je da iz opšteg dobra cjelokupno društvo treba da ima korist i to se odnosi i na optimizaciju profita za vlasnika monopola, a to je država ako posmatramo opšte dobro.
Ali na žalost tako je u idealnom svijetu i ponegdje u realnom kao što je Skandinavija. Kod nas je apsolutno suprotno, društveno se posmatra kao privatno ali bez bilo kakve odgovornosti i prisvaja se kao politički plijen nakon izbora. Poznavajući društvene okolnosti u Crnoj Gori, privatizacija i davanje koncesija je jedini put za ozdravljenje ovog društva, sigurno bolan i najmanje finansijski profitabilan za narod, ali blagotvoran za ozdravljenje društvenih odnosa i vrijednosti.
Pogledajte samo ko je i kako rukovodio državnim avio kompanijama i aerodromima. Pa to su redom, čast izuzecima, partijski rukoljubi, udbaška đeca ili kvazi stručnjaci sa lopovskim manirima. Nema ozdravljenja bez liberalizacije ekonomije …

Riječi “poštena” i “koncesija” u jednoj rečenici dokazuje vaš naivitet. Nema “poštene koncesije” jer je ona uvijek tako “optimirana” da koncesionar na kraju odnese debele novce. Pogledajte samo koncesije u regiji: koncesionar u Zagrebu se bori rukama i nogama da slučajno ne bi došao na 5 Mio. putnika pa da mora nadograditi termina, Beograd sa svim problemima, Ljubljana sa de facto minimalnim brojem putnika…

U Beogradu zgrada nije prokišnjavala dok nije došao koncesionar, nije bilo kašnjenja…Sad smo toliko napredovali pod koncesijom da imamo najgori aerodrom u evropi!

Браћо Црногорци не дајте ни аеродроме ни другу инфраструктуру. Никако и ниједном приватнику.
Живи били

Bio sam večeras na odlaznom terminalu na BEG. Kašnjenja su 2-3 sata. Inače, snijega ima oko 5 cm, temp oko -2. U čekaonici je blago rečeno kaos, mogu misliti kako je onim koji već treći sat čekaju u avionu…

Sve drzavne firme u CG sluze za partijsko zaposljavanje. Vecina njih samo gomila gubitke, dok aerodromi sami po sebi generisu ogromne prihode te cak i sa enormnim brojem preomjerno zaposlenih ostvaruju solidan profit. Veliki je rizik predati monopol strancima, posebno za drzavu koja zavisi od turizma, a uz to lose saobracajno povezana sa ostatkom Evrope. Ako vec ne mogu u kratkom roku isfinansirati rekonstrukciju i prosirenje oba aerodroma koji vape za istim, onda neka makar jedan aerodrom zadrze, a drugi daju u koncesuju. To mi djeluje kao neko kompromisno rjesenje, pa neka prave konkurenciju jedan drugom. Nadam se da bi benefiti za putnike tada mozda bili i veci

Na BEG moguća kašnjenja danaszbog metro uslova što je sasvim OK, ali mi nije jasno zašto je problem i odleđivanje aviona tj kako navode smanjen kapacitet.
Otkud sad to i čime je uslovljeno. Da li zbog radova ili je neko nešto pogrešno isplanirao.

Ma šta je sasvim OK, palo 10 cm snega 8. januara, pobogu

Kapacitet je smanjen jer je nova platforma W za de-ice tek sada izgleda otvorena nakon vise meseci cekanja. Suportno ovome, stara platoforma N je izgleda zatvorena. NOTAM:
A) LYBE
B) 23/12/18 14:18 C) 24/03/18 07:00
E) ACFT STAND N1, N2 AND N1A NOT AVBL FOR DE-ICING OPS.

N ima kapacitet za dva aviona dok W moze samo jedan po jedan avion da primi

Pa W je projektovana za 1 avion uz N sa 2. To je ukupno 3 pozicije za de-icing.

No, na N su sada radovi neki, pa je ista zatvorena sve do 18.3.2024.

Nemam ni najmanje ideje. Zasto to ne pitate BEG?

Uprava je ocigledno mislila da ce biti dovoljan prelazni aranzman. Pored N i W ima jos dve pozicije na taxiway-u koje se koriste za de-ice aviona koji su na gejtovima A i parkinzima B (remote). Problem nastaje izgleda u spicu najvise jer se avioni sa svih 14 C gejtova upute ka W platformi za de-ice.
Ovo zatvaranje do 3. meseca nije zagarantovano, mozda i ranije otvore, ali svakako ocajno planiranje od strane Vinci-ja. Znalo se jos od poslednjih dana 2023. da se ocekuje sneg u ovoj nedelji..

Mogu oni da otvore i 50 pozicija za odleđivanje aviona ali sve je to uzalud kad imaju samo 4 kamiona za de icing! Niti imaju kamione niti obučene zaposlene za taj rad!

Molim vas prestanite da tražite logiku u Srbiji, to nemamo više, emigriralo.

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!