zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

EKSKLUZIVNO: Croatia code-share samo na Trade Airovu liniju Zagreb-Osijek

Croatia Airlines je konačno ponovo ušla u code-share se Trade Airom na PSO letovima iz Osijeka za Zagreb. No, Croatia na web stranici ne prodaje letove Trade Aira iz Osijeka za Rijeku i Pulu, te iz Splita za Rijeku, Pulu i Dubrovnik. Nije jasno, zašto je kompaniji trebalo mjesec i pola da pokrene code-share za Osijek te omogući konektirane putnike preko Zagreba koji i te kako povećavaju broj putnika na liniji, ali i broj putnika Croatie iz Zagreba, a još je manje jasno zašto kompanija nema web prodaju na ostalim PSO letovima Trade Aira. Preko call centra prodaja na ostalim letovima je moguća, no cijena je istinski paprena, poglavito radi dodatka koje ima prodaja preko call centar.

Marko Cvijin CEO Trade Aira nam je rekao da je ugovor o code-share potpisan sa Croatiom još prije mjesec dana. Cvijin ističe da su pet i pol mjeseci čekali na potpis ugovora za pokretanje PSO letova, te da su skoro izgubili ugovor sa vlasnikom Saaba 340 Sprint Airom. Stoga su letove pokrenuli vrlo brzo, a za code-share im je trebalo tri tjedna nakon toga da se potpiše. Trade Air je učinio sve sa svoje strane da se taj code-share potpiše što prije. Trade Airu nije jasno zašto Croatia be prodaje preko web stranice karte na svim linijama nego samo za Osijek. Trade Air se nada da će Croatia uskoro pokrenuti i preostale code-share letove za prodaju preko web stranice.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Sprint Air

2 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Ne razumijem o cemu pisete. Pa codeshare letove bez problema mozete kupiti u svim agencijama i online agencijama. Samo ne mozete na webu Croatije. Ne bi se reklo da OU nije ispunila ugovor o codeshareu vec samo da nisu stavili prodaju tih letova na svoj web. To je cesto s Croatijom, neke codeshare linije mozete kupiti kod online agencije, ali na njihovu webu ne. To vjerojatno zahtjeva programsku prilagodbu i tu zakazu.
Na telefonskoj prodaji OU i u poslovnicama su karte dostupne, evo bas provjerio i u onoj mix poslovnici OU i DBV na DBV.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!