zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Air Serbia nabavlja nove avione

Air Serbia nabavlja još tri ATR 72-600 i to od lizing kompanije Nordic Aviation Capital. Ovime će kompanija broj ATR 72-600 povećati na 10. Kompanija je u prošlosti letjela na ATR 72-200 i ATR 72-500, no sada se odlučila za najsuvremenije inačice ovog regionalnog aviona.

Kompanija je objavila da će do V. mjeseca stići još dva Airbusa A330-200. Kompanija tvrdi da je ovaj puta potpisala i ugovore za njih. Za nadati se da ovaj puta neće biti još jednog prolongiranja, kao što je bila zadnja dva puta (jedan avion je trebao stići u VII, pa potom u XII. mjesecu). Jedan avion bi trebao letjeti na novim linijama za Kinu, pa ostaje za vidjeti gdje će letjeti drugi avion. Toronto, Miami, ili neka treća američka destinacija?

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Serbia

206 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

izasla je informacija da bi treca destinacija u USA iz Beograda trebala biti Miami !

Stvarno je vreme za Toronto dosta vise Americki ddstinacija

Pa samo su dvije.

Super,samo ne znam ko ce da odrzava te avione

Време је за Торонто уведите макар пробно да видите потенцијал .Верујем да га има доста наших је овде и често одлазе и долазе

Ne otvaraju se tako linije. Ili se otvori ili ne. Nakon ozbiljnog istraživanja tržišta.

Mislim da je konačno došlo vreme za let za Toronto, dovoljna su 2 leta za Ameriku

Nije doslo vreme za Toronto. Niti ce doci u skorije.

Govorilo se pre puno godina da jos nije za New York, da nije za Chicago, za Kinu. Svi su bili u krivu. Isto ce bit onima koji sada govore da nije za Toronto.

Слажемо се

Sreca sva sto se nepitas ti pametnjakovicu. 😡

Super. Još 3 im fale. Jedan baziran u Banjaluci, drugi u Nišu

Četiri širokotrupca nije uopšte malo za malenu Er Srbiju, samo da se nepreračunaju
Gde će oni da lete bog zna

Kakva je to aviokompanija bez ijednog svog aviona u vlasništvu

Da, i ja se pitam. To je bas vazno. Bez toga ne mogu da lete…

Oh, wait!

Nesto izmedju virtualne i realne…

Za prostore ex yu uspješna.

Alene, da li može prognoza za Nikolu Teslu 2024? Broj j putnika? Da li je realno +9 miliona

Leteo sam jednim ATR-om AirSrbije iz Grcke pre dve godine. Do tada nisam video putnicki komercijalni avion kome su putnicka sedista izlepljena selotejp trakom, a metalni delovi zaista vidno farbani četkom. Taj avion je, po onom sto sam video, za otpis a ne za komercijalne potrebe. Lepo je reci da se povećava flota ali bilo bi lepo da se povećava avionima sa mlaznim a ne klipnim motorima .
Zaista tužno da se ovaj tip aviona uopšte koristi, a još tužnije da se flota “širi” ovakvim polovnim otpadima.

ATR nije klipni avion nego turboelisni. Turboelisni motor je jako slican modernom turbofan motoru.

Takodje taj avion se i dalje aktivno proizvodi, tako da komentar “polovni otpad” mi nije jasan. Na letovima koje obavlja Air Serbia , vremenska razlika izmedju leta mlaznog aviona i turboprop-a je zanemariva dok turboprop trosi znatno manje goriva i samim time znatno manje zagadjuje okolis.

Neinformisani, stari ATRovi su proslost odavno.

Ne lupetaj gluposti

Ma njemu je propeler asocijacija na “traktor” i na nešto zaostalo. I takvih putnika ima prilično…

novi atr-ovi su odlični i nemaju te probleme. za regionalne linije JU mora da ih koristi. vi ste sigurno letjeli nekim stariji dvjestoticama koji su u meduvremnu izbačeni iz flote za 600 i 700 varijante.

Odličan

Ja sam također letio na 72-200 kod JU, a godinama nakon toga dopao me je 72-600. To su dva različita univerzuma, nisam vjerovao da se ugođaj može toliko razlikovati.

Zasto govorite o stvarima koje ne poznajete?

U poredjenju sa avionima od pre 2 godine sadasnji JU turbo elisni su svi najmodernija vrsta ovog vazduhoplova a koriste se ga i mnoge druge avio kompanije (Air Lingus, Air New Zealand, Tarom…)

Ocigledno da u periodu od 2 godine niste uopste leteli.

Da, ali nije vas citalac leteo vec 2 godine.

Zaboga, on govori o situaciji od pre 2 godine. Nije svestan sta se od tad promenilo.

To što ste napisali je bio slučaj sa starim JAT avionima, pa i nekim iznajmljenim (u pitanju su serije 200 i 500 čije se izbacivanje iz upotrebe pominje u tekstu). Svi ATR avioni serije 600 koji se trenutno koriste u Air Serbia su mlađi od 10 godina, imaju prilično kvalitetan enterijer i znatno manje bučnu kabinu u toku leta. Lično sam leteo u više situacija sa starim i sa novim letelicama i razlika je kao nebo i zemlja i to ne kažem samo ja, možete popričati sa drugim ljudima koji lete koliko toliko redovno ovim avionima. Toliko što se tiče komentara da su ovi avioni “otpad”. Što se samog izbora tipa letelice tiče, ovo je idealan avion za razgranatu regionalnu mrežu koju Air Serbia gradi i planira, a počiva na više dnevnih polazaka i konektovanje na letove iz Beograda ka daljim destinacijama. Ovaj tip aviona je daleko rentabilniji za upotrebu, putovanje ka regionalnim aerodromima je oko sat vremena, ili manje, a udobnost zaista ne trpi previše, imajući u vidu da sa novim modelom nema ništa manje prostora, ili više buke u kabini nego npr u A319. Opet da ne bude da samo ja hvalim… Pročitajte malo komentare i ostalih putnika ovih letelica. Zamerke se mogu odnositi na Air Serbia i eventualna kašnjenja i pomeranja letova, ali videćete da svi naglašavaju da je let prijatan i udoban, naročito u poređenju sa ranijim iskustvima koje ste i sami naveli.

Ja bas volim da letim sa njima. Posle mnogo letova sa jetovima oni predstavljaju lepu promenu.

Слажем се да ове старије летелице,из лизинга, треба заменити новијим јер им је ентеријер прилично израубован али морате знати да то нису клипни авиони већ елисомлазни(турбопроп), да су неупоредиво рентабилнији и безбеднији од млазних летелица и да их многа војна ваздухопловства,па и наше, имају у свом саставу баш због наведених чињеница.

Kada misle da će poletiti za Toronto sve neke linije otvaraju ali Toronto ne

Neće JU leteti za Toronto 2024. godine.

Evo kamo.

CAN najavljen 3pw
PVG najavljen 2pw
JFK najavljeno povecanje na 9/10pw
ORD ide 3pw (nema najavljenog povecanja)
TSN ide 2pw (nema najavljenog povecanja)

To je ukupno 19-20pw na long-haulu.

BEG-ORD-BEG traje 22:10
BEG-TSN-BEG traje 24:30
BEG-JFK-BEG traje 22:00

Kako su BEG-CAN i BEG-PVG skoro 1000km duzi letovi nego BEG-TSN, jasno da ce te rotacije uzimati gotovo 27:00.

Na osnovu svega toga se vidi da je za 20pw neophodno imati 4 aviona.

Kada zbrojimo 3*22:10+2*24:30+10*22:00+5*27:00 dobijemo 470,5 sati. To je 117,6 sati nedeljno po avionu ili 16,8 sati dnevne utilizacije. Jasno da nema mesta za vise rotacija.

To zavisi kako se letovi postave. JU ide na maksimizovanje konekcija, stoga je upitno da li mogu 12 letova sa 2 aviona.

A zasto je CAN 3pw?
Zasto bi 10pw JFK bilo puno ako linija sa 7pw preko leta jako dobro radi, puna je i donosi profit?

Ako trzista ima za 10pw preko leta oni ce povecati. AirSerbia zna da li ima trzista ili ne.

Kina je u XI, XII i I mesecu 2pw, a ne 1pw. Smanjenje je nastalo iskljucivo zato sto Pupin ide na rekonfiguraciju kabine.

Sangaj i Gvangdzou su u vrhu interkontinentalnih linija iz Beograda koje nemaju letova jos uvek. Stoga itekako ima smisla leteti tamo.
I opet JU zna najbolje da li treba 2pw ili 3pw.

Zasto?

To ste govorili prosle dve godine, pa Vam je JU pokazala da moze da raste tom brzinom i stvara profit.

Air Serbia je u odlicnoj prilici da puni koliko god aviona samom cinjenicom sto je jedina aviokompanija u evropi koja u narednim godinama em ima drasticno manje troskove, em ima najbolju ponudu za Kinu. Cinjenica da 3 do 4 sata krace leti jer ne zaobilazi Rusiju je kompaniji manji trosak, sto ako je pametna odrazi na cijenu karte,em sto je komfor za putnika 200% veci ne gurati se na nekom srednjem sjedistu 13.5 nego 8 9h….Niko tu glavnu prednost ne komentarise i ne ubraja u putnikovu odluku prilikom kupovinu karte

Pod ponudu ne mislim uslugu u avionu, a ako cemo i tu sta to drasticno LH, KL nudi na dugolinijskoj ponudi, a AS nema??? Ja sam PFL na AF/KL sto ce reci da ih obozavam, uz sve njihove mane. Ako vama 3.5h krace letenje nije za putnika medju top 3 faktora, onda ne znam sta vama presudjuje kod kupovine karte.Prije 20 dana sam letio iz SHA za AMS KLM-om 13h 50 min. Srecom imao poene za BSNS inace bih ” crkao” u eco….Ja tek sad u 49oj god za 3 mj putujem za Australiju prvi put i to sa ostajanjem u Kini da bih dosao sebi, a vi koji s pravom “zakerate” za najmanju sitnicu kod aviokompanija, posebno nasih JU i OU, izvinite ali “lupite” izjavu : Sta putniku znaci 3h kraci dugolinijski let…..U velikom sam zbunu 🙂

JU ne leti preko Rusije do Kine.

Leti preko Kazahstana.i Mongolije valjda. Ne ulazi uopšte u Ruski prostor. Pratite na FR24 lepo se vidi.

Jer nema potrebe za time.

Nikada JU na letu do TSN nije preletala Rusiju. Uvek ide juzno.

JFK вероватно иде на 9-10 недељних, вероватно ће повећати и Чикаго плус PVG & CAN са по 2. Четврти А332 неће бити у потпуности искоришћен већ ће делимично бити као backup.

Pa tvrdili ste da Croatia ima backup avion i hvalali je zbog toga. Sto je sad lose i da JU ima neki minimalni backup kapacitet, ne ceo avion ali bar neki kapacitet?

A Vi znate da jedan A332 u JU nece biti power-by-hour?

JU nece imati A332 kao backup, vec ce mozda imati po koju slobodnu rotaciju na njemu ako zatreba. I to je logicno.

Koristice za cartere… ?

Cuba… Thailand.. Egypt – zimske tople krajeve…

Verovatno ce uskakati umesto ispalih A319/320 – a ispada ce biti…

Pa sta i da uskoci nekad? Bolje to nego da se let otkaze.

Procitajte izjave Mareka. Sve je lepo covek rekao.

Marek je pre nekoliko meseci rekao da je 3. A330 namenjen za dve nove linije u Kini, a 4. će služiti za pojačavanje frekvencija prvenstveno za JFK (za početak na 10 nedeljno leti) i kao backup za ostale A330 ako ispadnu iz saobraćaja. Majami, ili Toronto, ili eventualno neku treću severnoameričku destinaciju je najavio za 2025. Ali što se mene lično tiče bilo bi mi drago da bude i ove godine.

vele da im je toronto previše sezonalan, pa se bave majamijem. majami je zanimljiv jer ljeti bi letjeli jugosi nazad a zimi je tamo sezona. ko zna. nemaju dobrog kodšer partnera ni u majamiju ni u čikagu. morali bi da porade na aa ako im je to cilj. u torontu isto.

Pa zašto ne bi letjeli sezonski u Toronto ako će imati četiri A330 u floti? Izvan sezone ga mogu uposliti drugdje.

Bice jako malo slobodnih kapaciteta, a koje ce verovatno uposliti tako sto ce poslati A332 za Moskvu.

To je dobro pitanje, ali verovatno ne rade to trenutno jer nemaju komplementarnu zimsku sezonsku destinaciju.

Bolji naslov bi bio ” Air Serbia iznajmljuje polovne avione”

Kada nov avion napravi prvi let vise nije nov vec polovan. Da je Air Serbia pre 5 godina uzela totalno nov avion u leasing, taj bi sada bio polovan avion od pet godina. Skoro niko od putnika bez provere registracije na internetu ne zna da li je avion kojim leti star 2 ili 3 ili 5 godina.

Naravno, zato su i jeftiniji a nisu manje pouzdani.

Win-win.

Pa ovo su avioni mladji od 10 godina. To je za avion nista doslovno.

Ako je avion star 7-8 godina, koliko su trenutno stari ova 3 ATR sto dolaze, to je manje od trecine zivotnog veka. Taj avion u sebi ima jos barem 20 godina letenja, ako ne i 25 (ATR72-200 je leteo do 32. godine).

Nikako nije pola radnog veka jer su ATR72-200 leteli 32 godine u JU, stoga i da ovi imaju 10 godina to je tek trecina.

Lete do 30. godine ako ima korisnika koji zeli takav avion.

Ma ne, samo eto ima brdo primera aviona koji u 30. godini jos uvek lete…

Lufthansa – 5 aviona preko 30 godina, 6 izmedju 29 i 30, 8 izmedju 28 i 29,
AirCanada – 5 aviona preko 30 godina od kojih su 2 na lizingu u 33. godini

???

Ako ćemo tako da gledamo na stvari onda nema veze da li je flota u proseku stara 5, 15 ili 35 godina… A verujem da ćemo se složiti da to u praksi nikako nije tačno…

Ogromna je razlika izmedju 10 i 30 godina i mnogo manja neog izmedju 0 i 10.

Да, са 0 се још пролазе дечије болести… 320нео има проблема са мотором, а 737макс… Има проблема.

Будимо искрени, 0 до 10 година су врло слични авиони, до 20 су ок, преко 20 зависи.

Delta historically has preferred purchasing or leasing used aircraft or use older generation models to keep initial acquisition costs down and then keep those aircraft flying for a longer time than its competitors.

Просек Делтине флоте је одскора смањен на 14.8.

Neće biti nijedna nova američka destinacija. Sa 4 aviona mogu da odrade 20-22 rotacije nedeljno. JFK 10x, ORD 3-4x, TSN 2x, PVG 2x, CAN 3x… Ovo mu dođe 21 nedeljni let i preko toga nema kapaciteta. Za nove destinacije će morati peti i šesti avion da bi pokrio destinacije o kojima se pričalo, MIA, YYZ, ICN, Tokyo

Nisu najavili 10 JFK. Rekli su da planiraju da povecaju na vise od daily ali nisu ni jednom precizirali na koliko.

A zasto ne CAN 3pw ako za to ima putnika i tereta?

Itekako ima, ta linija ce opsluzivati i Guangzhou i Hong Kong i Shenzhen istovremeno.

Voz izmedju CAN i HKG ide za svega 50 minuta.

Zaboravili ste dva a320, ex airasia isto od Nac-a

Nema logike da uzimaju avione od airasie jer airasia ima airbusove sa cfm motorima tako da ovo sigurno nije tacna informacija

ATR kičma flote, prava “mazga”. Obožavam da letim njime zbog malog broja putnika, osećaj skoro kao da ste na privatnom letu. Takođe vrlo brzo ukrcavanje i iskrcavanje.

ATR72-600 je neuporedivo manje bucan nego ATR72-200 ili ATR72-500!

Uostalom, taj avion se koristi na letovima do 2 sata, stoga je prihvatljivo.

Vi niste leteli sa 600 varijantom. Uopste nije bucan.

ja letim vrlo kratko atr-om (beg-sjj, beg-tiv) i za to je zlatan.

Cak i -600? Meni je on prva liga

Ja ga volim zbog prijatnog poletanja i sletanja. Inace jeste bucan.

Slažem se. I moj je omiljeni avion

Koliko znam i najsigurniji avion, zar ne?

Tako je Danilo. Najpouzdaniji i dugo moze da lebdi ako mu otkazu motori.

Ma avion je uzas za maintenace, znam jer sam ih odrzavao.
Evo dans 3 komada ispala iz saobracaja u JU
Najveca mana ovog aviona je to sto nije catIII capable

Avioni ne lebde nego lete. Ne znam odakle vam ideja da ATR najduže leti bez motora?

NEK BUDE SA SREĆOM SVAKA NOVA DESTINACIJA

Neka šučur alahu valjda če se konačno nači i jedan na mostarskom aerodromu

Bilo bi vreme da se i to desi, meni je to najlogičnija sledeća regionalna destinacija

Neke su (za sada neproverene) priče da se planira da A330 povremeno leti i Moskvu.

To se vec desava ponekad.

Kako Turkishu nije preskupo i nefunkcionalno da niz letova u Evropi leti sa A333/A359/B77W? Oni na primer lete IST-ATH sa B77W.

Pitanje je šta je preskupo obzirom na cene karata za Moskvu.

Tako je, 321 je idealan za letove za rusiju u ovoj situaciji

ATR 72-600 nije za poređenje, mnogo je komforniji i pre svega tiši od drugih modela. Da li 10 ATRa i 6 Embraera može da “feeda” 4 A330? Ako uzmemo primera radi 50% putnika da tranzitira preko hub-a dalje poput Tirana-Beograd-New York da li je 16 regionalnih aviona dovoljno da popuni 50% od 4 aviona dnevno ?! Da li postoji neka “formula” koliko uskotrupaca “feeda” jedan širokotrupac? Naravno ima razlike od kompanije do kompanije i naravno da Tivat ima više P2P putnika do Beograda nego Skopje ali Alene da li ima neka računica kako planirati koliko regionalnih linija pokriva jednu prekookeansku?! E sad Tijanđin ima sigurno drugačiju strukturu putnika od Šangaja pa zato vas i pitam Alene…

Ima li kakve šanse da leti za MBX barem dva puta tjedno ili za GRZ?

Za GRZ ima, za MBX nema.

Iz istog razloga zasto za MBX ne leti doslovno nijedna kompanija.

GRZ ima letova cak 12 kompanija.

Nikako. To im tek ne treba.

Bolje da uzmu pare od OMO ili da lete za CLJ. U Mariboru nema hleba.

Maribor bi mogao da odrzava “Pink AIR” sa legacy Embraerima ! eto toliko putnika ima !

I ko ce leteti iz Maribora? Niko.

Ko ce leteti iz Graza? Dijaspora, konekcije, turisti, skijasi, itd…

Eurowings je deo Lufthanse bas kao i Austrian ili ex Swiss ! Lufthansa je najveci Evropski prevoznik u Aerotransportu za njim dolazi KLM/Air France . i tek tamo negde oko 7-10 mesta British ! pa onda svi redom !

Ovo su sjajne vesti.

Ne znam samo zasto uzimaju toliko aviona kad po savetima tzv. strucnjaka treba da imaju samo oko 45 destinacija?

Zašto ne objavljujete da je JU u prvoj sedmici nove godine letela čak 31 let za Rusiju?

Можете га наћи на FlightRadar24.

Imate na FR24 vidljivo za tjedan 1.1.-7.1.

SVO 19pw, LED 6pw, AER 4pw, KZN 2pw

Bilo bi red da objavite

Kompanije leti za neku destinaciju malo pojacano, zasto je to neka vijest?

Zasto je to uopce i bitno…kog boli k kolko je imala

Autora

Pa vi pratite stalno frekvencije letova, zar ne?

Eto odgovora.

Bravo!

Jos malo i Air Serbia ce imati 2 puta vise aviona od OU

Pa vec ima. JU trenutno ima 25 aviona kada se odbiju B738 i A320 u wet-lease. OU ima 12 aviona.

Сваки ваздухоплов који лети за ЈУ на комерцијалним летовима се рачуна као део флоте тако и Е90/95. Нема разлога да се не рачунају када свакодневно одраде до четири ротације.

Air Serbia nema ni jedan avion. Svi su u najmu

Svi A220 dolaze u OU kao leasing. Kad A319/A210 i Q400 odu, svi OU avioni ce isto bili u najmu. Ne vidim problem.

Isto kao što ni OU nema nijedan avion u vlasništvu.

Hrvatsko zrakoplovstvo se strmoglavljuje.

Kako to opako raste? Koliko je putnika više nego 2019 godine u Hrvatskoj? Opakih 1%?

Руку на срце да нема Рајанера ситуација у Загребу не би била баш најбоља. За наредну годину мислим да нема ни 7 додатних нових летова. Обала је друго јер тамо иду туристи преко јефтиних аранжмана да се напију. Зато нема потражње зими.

Зар нема већ сада?

Čemu takva poređenja? Još malo i Air Serbia će imati tri puta manje aviona od recimo LOT-a! To su zlonamerna poređenja. Mi u Srbiji bi trebalo da budemo srećni ako Air Serbia nastavi da radi profitabilno i, s obzirom na veličinu države, održi ovu veličinu flote. To je sve. Zaista ne treba praviti prevelika očekivanja kao jurimo 100 aviona u floti. I radovati se što Croatia ne napreduje. To su mali mozgovi!

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!