zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Lufthansa razmatra smanjiti vlasništvo u ITA-i na 19,9%

Zbog problema koje EU radi Lufthansi pri preuzimanju ITA-e, Lufthansa razmatra opciju da napravi isto kao i Air France-KLM tj. uđe u samo 19,9% vlasništva čime bi izbjegla davanje slotova i ostale zavrslame u koje ih upetljava EU.

analitičar; Alen Šćuric (Zagreb), foto: Lufthansa

8 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Sa 19.9% će imati vrlo malo prava odlučivanja, nego će samo dijeliti gubitke koje će napraviti Talijani. Sve skupa jako glupa odluka uopće se petljati u vlasništvo Alitalie (kako god je sada zvali) – a svi znamo kako posluje i kako će poslovati.

Kad bi uspeli da smanje udeo LH na 19.9% a jos i neki udeo da prodaju nekom prijateljski nastrojenom investitoru, to bi bilo i bolje nego trenutni plan. Jos ako investitor ulozi resurse u kompaniju, pa to bi stvarno onda bio slag na torti!

Pitanje je uopće da li će (ili bolje bi) napravili ili je to samo (pokušaj) pritisak na talijansku vladu. LH naime planira flotu Air Dolomita povećati za 20% (sa 21 na 25 aviona) i to već ove godine. Takodjer je u planu i narudžba novih aviona a u užem izboru su E2 i A220. OU bi se tu divno uklopila sa novim 220…

Vec je poznato da ako se predje na ovaj “Plan B”, pre odobrenja ce morati da se ispregovara novi ugovor o kupnji. Isti ce podrazumevati da LHG dobije isti broj clanova u upravnom odboru (2 od 5) koji je predvidjen po trenutnom planu, mozda samo ostanu bez opcije biranja CEOa. Prica se i o mogucem povecanju ukupne procenjene vrednosti kompanije, ali sumnjam da ce se LH sloziti sa tom procenom

To bi im bilo i najpametnije.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!