zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

EKSKLUZIVNO: Croatia proširila svoju stajanku

Tehnička služba Croatia Airlinesa dobila je dodatni prostor za parkiranje zrakoplova u dugotrajnom skladištenju proširenjem stajanke, tj. ograđivanjem dodatnog prostora koji se do sada koristio za parkiranje vozila djelatnika. Kako se radi o staroj stajanki nekadašnje Pan Adrie, površina ima dovoljnu nosivost te nije bilo prevelike investicije. Oko prostora je samo podignuta ograda.

Novi prostor može primiti 2 zrakoplova veličine Dash 8-400. Eventualno postoji i mogućnost proširenja na preostali dio stare Pan Adrijine stajanke, ali bi u tom slučaju trebalo urediti parking za djelatnike na trenutno zelenim površinama uz stajanku. Do sada je na prostoru između 3 hangara vladala poprilična gužva zbog mnoštva trajno parkiranih zrakoplova što je poprilično otežavalo manevriranje i oduzimalo vremena kod izvlačenja i uvlačenja zrakoplova u hangare.

Uprava Croatia Airlinesa ovim potezom kasni 9 mjeseci od globalnog prizemljenja svjetskih flota i velike potražnje za parkiranjem prizemljenih zrakoplova na zračnim lukama koje imaju tehničku podršku.

autor: Juraj Mehić, dopisnik (Velika Gorica), foto: Mario Vukoja

0 Komentar/a
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!