zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Hoće li Iberia letjeti za Zagreb iduće zime?

Iberia ozbiljno povećava Zagreb ovog ljeta. Kompanija će od početka ljetnog reda letenja letjeti dva puta tjedno, od 13.4. tri, od 1.5. pet letova, od 1.7. svakodnevno, a od 28.7. čak devet tjednih letova. Nakon 8.9. kompanija će letjeti šest tjednih letova. No, Iberia je ove godine odlučila letjeti za Novu godinu prema Zagrebu, a ima i jedan let za Uskrs (27.3.), tj. prije početka ljetnog reda letenja (31.3.). Znači li ovo da bi Iberia mogla ove godine konačno ponovo sezonsku liniju produžiti na cjelogodišnju? To istinski nije nevjerojatno, upravo suprotno, prilično je logično i moglo bi se desiti.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Iberia

22 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Najgora avio kompanija u Evropi, ubedljivo. Najgora iskustva uvek. Kao Ko to tamo peva na španskom.

U Beogradu svi Iberiu smatraju vrlo dobrom kompanijom! I voleli bismo da leti za Beograd, pa da i Air Serbia snizi cene za Madrid!

British je idalje los, iako leti za Beograd. Oni su vrlo osrednja kompanija u poredjenju sa Turkishom, na primer.

To je sto jedan citatelj napisao nesto ne oslikava opste misljenje naroda!

Kao što ste i napisali, izdvojen slučaj. Mada nije Iberia ni u ne znam kakvom vrhu po bilo čemu, obična. Slična Er Srbiji.

a kako je znate da je čitatelj iz begeša?

Pa ne baš, žao mi je što tako zaključujete, uopšte nemam nikakve nacionalne ili lokalne odrednice na pameti. Razumem da je ovde toga previše i da je vrlo šarenolika ekipa no trebalo bi da pratite ko šta piše na vašem portalu.
Sa Iberijom sam leteo podosta puta na raznim linijama koje povezuju Španiju sa drugim zemljama Evrope, ili neke interne duže linije (čini mi se da sam jednom ostavio komentar za let na Kanare).
Moji argumenti su:
– ubedljivo najmanji razmak između sedišta i kvalitet istih (visok sam 192cm te mi je ovo svakako prioritet),
– usluga baš jadna, vrlo neprijatno i nezainteresovano osoblje,
– sve se kupuje i plaća no preskupo a vrlo bazično; ja sad nisam siguran da li su oni legacy ili lcc, kako vi to zovete, no taj deo mi je bolji i kod Ryan-a i kod Wizz-a (iako Wizz ne podnosim zbog par baš loših iskustava no moram stalno da letim s njima zbog linija i termina),
– atmosfera bukvalno kao u Ko to tamo peva, uvek neka rasprava, haos, neverovatne stvari koje su dozvoljene i koje unose u avion,
– prekrcano i čini mi se, koliko sam razumeo jer ne govorim španski, da je bio overbooking jer su mahali kartama/telefonima i raspravljali se oko sedišta; vi biste za ovo verovatno rekli ‘odličan loading faktor’ ili tako nešto, no za nekoga koga zanima samo kvalitet prevoza, rekao bih da imaju ozbiljnih problema.
Ne sećam se tačno koliko sam puta leteo s njima (između 10 i 15 svakako), no znam zasigurno da je bilo:
– Madrid – Kanari,
– Kanari – Barselona,
– Brisel – Madrid,
– Madrid – Beč,
– Frankfurt/Minhen ka Španiji često, pre nego što je bilo direktnih letova iz Srbije, no davno je baš bilo i ne sećam se tačno gde,
– Madrid/Barselona – Ovijedo (i ovo je bilo davno no uskoro bi trebalo da idem ponovo pa ću dopuniti sećanja ako budem uopšte s njima letim).
Ovo sve navodim samo ilustracije radi i želeo sam da podelim svoje mišljenje jer mislim da je korisno za raspravu oko iberije pošto je zasnovano na iskustvima i činjenicama. Kada budem imao malo više vremena, upustiću se u detaljniju analizu i kritiku onoga o čemu često pišete a u čemu ozbiljno fulate, kako biste rekli, a to su zelene teme, neophodna tranzicija pa i ozbiljan uticaj na avio saobraćaj.

Će za Ljubljano: Včeraj se je iztekel zadnji rok na razpisu za subvencioniranje novih letalskih povezav z Ljubljano, prijave sta oddali družbi Norwegian Air in Iberia Airlines, smo izvedeli na ministrstvu za infrastrukturo. Norwegian bi povezoval Ljubljano s Kopenhagnom, Iberian pa z Madridom, smo izvedeli na ministrstvu za infrastrukturo.

Iberia nije povecala Zagreb ovog leta.

Dakle Vi u tekstu tvrdite “Iberia ozbiljno povećava Zagreb ovog ljeta.”.

To nije istina. Ovog leta, dakle leta 2023. godine, Iberia je letela manje nego 2019. godine. Kako onda povecava? Ne povecava.

Hoće li Iberia letjeti za Zagreb iduće zime?

Da!

Pa to bi samo bio povratak na situaciju prije covida, i bilo bi logično da vrate bare 2 tjedna zimska leta

Hrvati vole Španjolsku.

Mediteran je Mediteran.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!