zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

EKSKLUZIVNO-NAJAVE: Aeroflot povećava letove za Zagreb na 7 tjedno

Aeroflot ozbiljno povećava broj letova za Zagreb. Kompanija je do nedavno letjela tek 3 tjedna leta. No, sada je broj letova povećala na pet tjednih letova (svaki dan osim utorka i srijede) i to sve letove sa svojim najvećim uskotrupcem Airbusom A321. Čak štoviše Aeroflot u dva dana početka XII. mjeseca (9. i 11.12.) za Zagreb leti sa svojim širokotrupcem Airbusom A330-300 koji ima 296 sjedala.

Od 28.12. kompanija povećava broj letova za Zagreb na svakodnevne. Svi letovi će i dalje biti sa A321. Ovime se broj letova za Zagreb digao na razinu kakvu ima Beograd, što se nikada u povijesti nije desilo, jer je Aeroflot u Beogradu uvijek imao 3-4 puta više kapaciteta nego Zagreb. Naravno, u Beogradu Air Serbia ima 8 letova, što znači da u code-share sa Aeroflotom ima 15 tjednih letova. Uz Aeroflot za Zagreb leti i Nordwind sa dva leta tjedno što znači da će Zagreb imati čak 9 tjednih letova za Moskvu.

Dobar dio putnika su osobe koje se organizirano dolaze cijepiti u Zagreb zapadnim cjepivima (Pfizer, Moderna i Johnson and Johnson).

Vrlo vjerojatno zbog ovog velikog povećanja broja letova Azur je otkazao letove iz Moskve za Zagreb. Kompanija će ostvariti još dva leta oko nove godine (26.12. i 2.1.), a potom neće imati letova sve do proljeća.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aeroflot

44 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Aktualno: sutra SVO-ZAG ide 321, ima još 7 mjesta u Business, ostatak pun, ponedjeljak ide za sada 320, krcat skroz, u četvrtak A330 nešto još malo u Economy, Business gotovo pun. U obrnutom smjeru ima još nešto mjesta na svim letovima osim na ovom u četvrtak sa 330 gdje je još dovoljno mjesta. 330 ide i 11.12. …

Najbolje je što će morati za par nedelja da se vrate po drugu dozu 🙂

Za J&J ne znam. U Austriji vrijedi jedno J&J cijepljenje samo do 03.01. i onda slovis opet kao necijepljen bez booster doze… To je takav cirkus…

Ni u Njemackoj vise nije jedna doza dovoljna

A što u ovom cijelom cirkusu više nije glupost?

Zašto cirkus?

SU ce manji broj letova u BEG nadomjestiti vecim zrakoplovom (u ZAG veci dolazi samo 2 puta), a da smiju sigurno bi isli na 2 dnevna leta. Broj sjedala će u BEG sigurno biti veći, ali nije ni bitno. Meni je svakako drago vidjeti Aeroflot svaki dan u Zagrebu, velika su kompanija, ima dosta konekcija na istok,a i ono manje bitno… baš volim njihov livery koji je posebno dojmljiv na većim avionima.

A333 u BEG

06.12
29.12
30.12
02.01
03.01
07.01
08.01
09.01
10.01

isto tako, od letnjeg reda letanja, A333 je u sistemu cetvrtkom i subotom. Najljubaznije vas molim da ne sirite lazi i dezinformacije.

Pa zato sto sprovodite malverzaciju. Zasto bi samo spomenuli decembar kada je pocetak januara isto praznicni period? Drugo u komentaru gore ste napisali da ce imati 3 u Beogradu a da niste spomenuli period. Neko ko sebe zove analiticarem bi trebalo da bude temeljniji kada izvestava.

Inace od 13.01 mnogi letovi su prebaceni sa A321 na A320 tako da nisu bas svi letovi po difoltu sa A321.

Vredi dodati da jedini razlog zasto imaju isti broj letova kao Beograd je zbog ogranicenja.
Doduse za BEG imaju 8

Uvijek je neki razlog nekome opravdanje na nekoj liniji. I Zagrebu mnoge linije štekaju više nego Beogradu iz nekih razloga koji nisu postojali prije 2 god, samo pitanje koliko su u tim primjerima te situacije nekima smetale a koliko sada kad se radi o Beogradu,

Pa Zagrebu šteka sve što ima veze sa Azijom, zbog ogromnog broja turista koji su dolazili tim letovima, pogotovo preko DXB i DOH. Dok Beograd nema takvu strukturu putnika prema zaljevskim zemljama.

Pa broj letova iz Beograda prema Bliskom istoku bas I ne ide u korist vasem argumentu. Posebno ovih dana.

Definiste broj letova jer je beograd definitivno imao vise destinacija i nedeljnih letova posebno kada se uzme u obzir da je BEG imao BEY, SAW i vise letova za TLV.

Od kada je ICN na Bliskom istoku?

A koliko vidim u naredne dve nedelje TK je smanjio ZAG sa 11/12 na 10 nedeljnih.

A da dodamo I ostale kompanije Kara gledamo broj letova? Mislim na OU I JU.

*kada

Naravno da je članak o SU ali baš zbog toga što za Moskvu leti i JU zato SU ima više letova za Zagreb trenutno, tako da je ukupni broj sjedala ipak mnogo veći iz BG za Moskvu nego li iz Zagreba. To je poenta prethodnog komentara.

I on ima kodser na JU letovima tako da i to moramo uzeti u obzir… kada je clanak vec o Aeroflotu. Drugo, ako pricamo o Aeroflotu zasto ste spomenuli Nordwind?

Ste zaboravili da je SU najavio A330 za ovaj mesec u Beogradu?

Kako nije o Beogradu kada ste ga VI (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) spomenuli u originalnom tekstu. U cemu je fora Alene Scuricu, Analiticar, Zagreb.

Dobra vest je i da Aeroflot u decembru obnavlja letove za Havanu i sad je već ozbiljna šteta što Rusi i dalje drže ograničenja u broju letova.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!