zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

NAJAVE: Eurowings pokreće Dusseldorf-Zagreb i Malmo-Priština

Eurowings ponovo uvodi liniju Dusseldorf-Zagreb od 31.8. Eurowings će na liniji letjeti dva puta tjedno, utokom i subotom avionom Airbus A319. Linija će biti cjelogodišnja. Linija je ukinuta u III. mjesecu 2020. godine, no ne radi Covida-19 jer se najava ukidanja linije desila bitno prije pandemije. U isto vrijeme Eurowings je ukinuo i letove za Berlin.

Letovi za Dusseldorf imaju i te kakvog smisla. Njemačka je Hrvatskoj najveća zemlja trgovinske razmjene. Iz Njemačke je najviše turista u Hrvatskoj, te je sa 73.174 turista u 2019. bila 3. najveća turistička zemlja u Zagrebu (iza Koreje i SAD-a), dok je u 2020. bila broj 1. Okolina Dusseldorfa ima i veliku hrvatsku dijasporu. Samim time pokretanje ove linije je vrlo logično. No, linija je pokrenuta netom prije nego će je pokrenuti Ryanair koji leti za obližnji Weeze (79 km) od 4.9. istim danima kada i Eurowings, te za Dortmund (70 km) 2 puta tjedno od 3.9.

Kako će početkom IX. mjeseca Eurowings letjeti za Cologne 6 puta tjedno (svaki dan osim subote), te za Stuttgart 5 puta tjedno (svaki dan osim utorka i subote) istim će kompanija imati 13 tjednih letova za Zagreb. Eurowings je nedavno otvorio i bazu u Berlinu, pa je za očekivati obnova i ove linije u doglednoj budućnosti.

Uz to Eurowings od 28.6. pokreće i letove iz Malma za Prištinu. Linija će se operirati dva puta tjedno, ponedjeljkom i četvrtkom sa Airbusom A320.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Eurowings

10 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Dakle ni jedna od one dvije linije koje ste vi najavili…. Eh eh…

+ nova linija BER-ZAG od 28.03.2022

Evo i Berlin je uveden od 28.2.2022, 2pw

EW ja u prodaji! na eurowings.com

Nevjerovatno kako je dobro pokrivena pokrajana Nordrhein-Westfalen s Zagrebom i Hrvatskom, dok npr. Berlin i pogotovo Hamburg puno losije. Nadam se da ce to Ryanair iskoristit.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!