zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Koliko parkirnih pozicija koriste Niš i Banja Luka

Niš i Banja Luka imaju četiri parking pozicije na svojoj stajanci (apronu). Ovo je dovoljno za njihove trenutne potrebe. Prije je na Nišu na jednoj poziciji uvijek bio cargo avion koji bi tamo stajao satima, koji puta i dan-dva, no to je sada istinski vrlo rijetka praksa. Aerodrom ima tek 11 cargo aviona godišnje, manje od jednog mjesečno. Poslovni avioni su istinski rijetkost na Banja Luci i Nišu.

Kako god Banja Luka ovog proljeća najčešće ima okupiranu tek jednu parking poziciju, dok je veći dio dana stajanka prazna. Vrlo rijetko, samo četiri puta tjedno aerodrom ima okupirano tek 2 parking pozicije. I tijekom ljeta na Banja Luci tek par puta tjedno okupirane su dvije parking pozicije, a samo iznimno kod poremećaja u letovima okupirane su tri parking pozicije.

Isto tako je i u Nišu. Ogroman dio dana nema letova. A i kada ih ima okupirana je jedna parkirna pozicija. Vrlo rijetko dvije. Čak i utorkom kada je udarni dan na Nišu samo su jednom u danu okupirane tri parkirne pozicije.

Stoga nema baš nikakvog smisla najava da će se u Nišu povećavati broj parkirnih pozicija. Zašto i za koga? Da stoje prazne? I hajde da su rekli da će povećati stajanku za dvije parkirne pozicije na njih 6, no Niška megalomanština je najavila da će povećati broj parkirnih pozicija na čak 9. Za koga do vraga? Pa to je broj parkirnih pozicija skoro na razini Sarajeva koji ima tri puta više putnika, aerodroma koji ima i po 30 letova dnevno, a ne Niš koji ih ima tek 8 dnevno.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: Aerodrom Niš

60 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Banjaluka hitno treba izgradnju novog terminala i proširenje parkirnih pozicija, makar za dvije . Verujte da sam lično gledao prošlo ljeto nekoliko puta sve četiri stajanje zauzete. Dva Ryanair Boinga, Wizz Airbus i Air Cairo. Tu je negdje ubrzo bio i Atr Air Serbia.

Alane, ovdje mozete vidjeti:
https://www.facebook.com/share/v/58q4G3PfprVfeuCe/?mibextid=oFDknk

Uzivam u vasim tekstovima, ovo sam samo poslao, nikakva optuzba i slicno. Pozdrav sa BNX

A mogli bi zimi npr da naplaćuju parking aviona kao Rijeka ili za druge. U Banjluci ima biznis i taxi letova. Lično sam vodio više. Par biznismena iz Banjaluke imaju avion.

Интересује ме каква је ситуација на међународним аеродромима Марибор, Порторож, Брач, Осијек, Охрид. Када је постојао ЈАТ, тада је морало да се лети са њих. Да не спомињем Загреб Њујорк или Љубљана Њујорк. Не схватам ову превелику бригу.

Да ја толико волим Србију и српског председника А. Вучића не бих их уопште узимао у уста.

Je li Sarajevo sad ima 11 ili 12 parking pozicija?

Banja Luka je propala, brod je potonuo!

sta vam znaci to?
pisete svaki mjesec da je potonula,a sve isto..

Jel vam Direktorka govori, o stvarnom stanju na Aerodromu?

I sta kaže kakvo je stanje?

To znači, da Vlada RS, nece uvijek imati za plate radnika na Aerodromu, kao svaki mjesec sto isplaćuje, i tu je kraj, to je žalosno da direktorka Aerodroma moli Vladu RS, za pare, pa da se isplate plate radnika, ona ne moze naci koncept zarade, pa da se radnicima isplate plate, da se povećaju plate, plate kasne uveliko, oprema zastarjela , svaki direktor istu priču priča, hajde Račić je jedini koji je nesto znao, steta sto nije ostao, mislim da se Aerodromu brzo sprema kraj, i katanac u bravu, ne ide nista na silu!

Mozes misliti kakvo je stanje sada kada najveci kritizer Racica kaze da je u to vrijeme bilo bolje.

Jel kasni vama plata u firmi, unazad 4 mjeseca?

Ovdje kasni stalno jbg, i hoćete da kažete da Direktorka dobro radi svoj posao?

Sta mislite jel korektno da radnicima kasni plata, a isti ti radnici odradili posao svaki put?

Vjerovatno bi dotični bio najbolji direktor

Sada je bas lose, veoma lose.

Svi tako misle, samo ne smiju da kažu..

Jesam, imao je i on svoje greške, ali trudio se…

Pranje para, Alene. Uvalili su se tu izvodjaci blizu vladi pa se sve radi da bi se uvecali prihodi nema veze da li potrebno ili ne.

Pa onda se to moglo na hrpu korisnijih načina, a ne proširenje stajanke ili produženje piste.

Ocigledno je da se planira znatno veci broj letova iz Nisa, zar je to nejasno? Rekao je odavno Vucic, vi mu ne verujete. Napravljena je nova zgrada i okolina renovirana, planira se i prosirenje stajanke, po jedan atr i a319 ce biti stalno bazirani u Nisu. Videcemo gde ce nas to dovesti

Jel ovo render Boeinga 727 na slici (desni avion ispred kojeg je autobus)?

Čudi me da ne znate za Niš bilo je objavljeno više puta da će biti alternativa za BEG u slučaju da je ovaj iz nekog razloga zatvoren. Već je bilo situacija ranije da je bilo veliko nevreme u Beogradu i kada je INI bio prepun aviona JU. Bukvalno 15-20 aviona.

Masu puta se dogodilo da INI bude pun kada u Beogradu nije moguce sletanje, pa avioni idu za SKP, TSR, BUD, ZAG, itd…

Ne treba 35-40 pozicija. Cela flota nije na jednom aerodromu. Inače postoji slika, mrzi me da tražim, kada je u Nišu bilo sigurno 10-15 aviona bilo je neko gadno nevreme u BEG. Davno je bilo ima 15-ak godina ako ne i 20.

Tamo ni u ludilu ne moze da stane 15 aviona, ja sam jednom imao priliku da je dole sletelo 5 ATR i 2-3 Airbusa i to je bio pakao
Nagurali ATRove u cosak tako da mogu da izadju samo jedan zadrugim
Mozda 10 aviona moze da stane ali ako su 3-4 ATR pa ih ne parkiraju na standardne parking pozcije

Ok, 11+2 mala. Nije 15 ali nije ni 4. Eto zašto je bolje imati više parking pozicija.

Posto se terminalna zgrada na aerodromu “Konstantin Veliki” u Nišu gradi za 1.5 miliona putnika, verovatno se shodno tome gradi i broj parkirnih pozicija i avio most. U slucaju preusmeravanja letova sa “Nikole Tesle” zbog magle na primer, dobar deo putnika ce moći da sleti na drugi aerodrom po velicini u Srbiji, a ne na primer na neki aerodrom u susednim državama. Svakako kapitalne investicije u saobracajnu infrastrukturu i ulaganja ne dešavaju se za potrebe od danas za sutra, vec se gleda duzi vremenski period.

A zašto se gradi terminal za 1.5mil putnika kada se Srbija obavezala Vansiju da Niš neće rasti preko 1mil godišnje do 2042?!

Nisam expert za parkirne povrsine za avione, ali sumnjam da je bas “toliko skupo” kao sto tvrdite izgraditi asfaltnu povrsinu gde ce se parkirati dodatnih 5 aviona. Po nekakvoj logici stvari ne bi trebalo biti ni priblizno skupa kao rulnia staza, pista, da ne govorimo o ostaloj aerodromskoj infrastrukturi i objektima?
Da li imate informaciju koliko bi mozda reda velicine kostala jedna povsina (stajanka) za parkiranu letelicu okvirno?

727 na stajanci, Tu-154 ima špic na repu

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!